Inlägg från: Juli1990 |Visa alla inlägg
  • Juli1990

    BF maj 2022

    Kiwikiwi skrev 2021-09-19 09:21:08 följande:

    Jag är i v 6+3 och har väl egentligen haft rätt stark molvärk sedan plusset och de är väl mitt tydligaste symtom. Har lite känsliga bröst till och från, vart illamående ett par dagar och dödstrött ett par dagar, men allt kommer och går mycket. Ibland känner jag mig helt som vanligt. Tror man får ställa in sig på att de går lite upp och ner och inte bli rädd att man mår bra. Men jag läser också bloggar och trådar där folk skriver att "mitt illamående började v.7 och höll i sig till v. 20" och i princip väntar på att den dagen ska börja, men så kanske de inte blir för mig.

    Väldigt lustig känsla att känna sig lite orolig för att man mår bättre än förväntat haha, men ska försöka njuta av det också. Om några veckor kanske man ligger fast inne på badrumsgolvet.


    Vad skönt att höra dina lugnande ord :)

    Har idag börjat noja extremt mycket kring tidigt missfall och tänker katastroftankar (v.5+3). Jag har ju kört NC i runt ett år och fortsatt mätt min temperatur nu efter plusset, är livrädd att temperaturen kommer sjunka och indikera missfall. Mäter ni fortfarande er temp eller har ni slutat efter ni plussat? Tänker att jag vill ha in statistiken..
  • Juli1990
    Hejsan91hejsan skrev 2021-09-19 10:55:25 följande:

    Förstår dig också nervös. Samtidigt hade jag ett ma i vintras när jag inte märkte några symptom alls så antar att man bara får försöka kämpa sig igenom den här första perioden :) håller tummarna för alla oss!


    Beklagar missfallet! :( du hade inga symtom av din graviditet menar du? Eller du kände inte av själva missfallet? I vilken vecka fick du missfall?

    Precis, vi får försöka kämpa på och verkligen hålla tummarna för oss alla :)
  • Juli1990
    Anonym (D) skrev 2021-09-19 18:28:13 följande:

    Jag följer tråden men vill inte lägga in mig på listan efter VUL som är i slutet av september.

    Jag har kanske ett svagt illamående. Det kommer och går. Så jag får tänka på hur ofta jag äter.


    Hej,

    Har du köpt till VUL privat? Funderar på att göra men vet inte vad som är rimligt att betala och om det är värt det? Någon med erfarenhet?
  • Juli1990

    Nu har jag anmält mig till en BM-mottagning och fått hälsosamtal redan i nästa vecka (v.5+0). Har också fått två inskrivningstider när jag är i runt vecka 10 samt en tid för ultraljud för KUB-test i vecka 13, önskar att jag fått det tidigare. Ska nog lyfta på hälsosamtalet att jag har funderingar på att boka in tidigt ultraljud privat. Hittar för 900kr i Malmö vilket jag egentligen tycker är lite i överkant.

  • Juli1990
    Kiwikiwi skrev 2021-09-20 11:31:57 följande:
    Vad skönt att du fick allt inbokat direkt och första samtalet så tidigt :) de skiljer sig verkligen från de olika mottagningarna (och städerna). Fick du KUB i v. 12+x (v.13) eller v. 13+x? Bara nyfiken ungefär när de bokas in :)
    Ja det känns skönt, dock är jag fortfarande orolig för missfallsrisken.. 
    Jag fick KUB-ultraljud i vecka 13+1 om jag räknat rätt. Skulle väldigt gärna velat ha det tidigare, men får väl vara nöjd att det är inbokat i alla fall :). 
    Ska prata med Barnmorskan på torsdag nästa vecka när jag skall dit kring VUL, sedan bokar jag kanske det privat. Såg att där fanns många tider i oktober. När skulle du ha ditt? (datum? 
  • Juli1990
    Kiwikiwi skrev 2021-09-20 11:31:57 följande:
    Vad skönt att du fick allt inbokat direkt och första samtalet så tidigt :) de skiljer sig verkligen från de olika mottagningarna (och städerna). Fick du KUB i v. 12+x (v.13) eller v. 13+x? Bara nyfiken ungefär när de bokas in :)
    Såg att jag skrivit fel på hälsosamtalet, det är i vecka 6+0 jag har det :)
  • Juli1990
    Dalarna91 skrev 2021-09-20 12:24:59 följande:
    Jag är vecka 4+4. Jag har ingen binda nu och har inte behövt det. Har bara lite papper som extra skydd. Skönt att höra jag inte är den enda som har ont. Så är glad jag har tid på onsdag redan. Är ganska orolig känner jag, speciellt när jag börjat få ont höger sida av magen.

    Har du ont konstant i mage/rygg eller kommer det å går?
    Anonym (Bebis2) skrev 2021-09-20 12:18:11 följande:

    Vilken vecka är du i? Vad jag förstått gör det inte ultraljud om man är väldigt kort gången, men kan absolut ha fel!

    Ont i mage/rygg har jag med. Och vid missfall ska man väl blöda mycket (alltså blöda igenom en binda typ). Så håller tummarna för att det inte är någon fara! <3


    Jag är vecka 4+4. Jag har ingen binda nu och har inte behövt det. Har bara lite papper som extra trygghet nu när man jobbar. Skönt att höra jag inte är den enda som har ont. Så är glad jag har tid på onsdag redan. Är ganska orolig känner jag, speciellt när jag börjat få ont höger sida av magen.

    Har du ont konstant i mage/rygg eller kommer det å går?
    Skönt att du har fått tid så snabbt och håller tummarna att det inte är någon fara. Har också hört att det inte är missfall om det inte blöder igenom en binda och med klumpar. Jag har också ont i magen och ryggen (mensliknande värk) i stort sett från och till hela tiden, dock kommer det och går ibland och blir värre ibland. Är också i 4+4 och är ständigt orolig. 
  • Juli1990
    Dalarna91 skrev 2021-09-20 12:53:17 följande:
    Blir lättad att de är fler som har samma värk som mig. Svårt att förklara smärta på vilken skala det är, hos mig så gör de lite mer ont än vid vanlig mens smärta.

    Blöder du något?
    Ja jag förstår att du blir orolig såklart! Jag har inte blött något än men är livrädd varje gång jag går på toaletten.

    Hoppas att det går bra på mötet <3
  • Juli1990
    Dalarna91 skrev 2021-09-20 13:05:49 följande:

    Va nyss på toaletten. Jag har precis fått missfall. Så hoppar av denna grupp.


    Beklagar verkligen <3 
  • Juli1990
    Hejsan91hejsan skrev 2021-09-21 14:45:36 följande:

    Beklagar till er som fått missfall :( kram på er <3 hade själv en missed abortion i v.12 i vintras så är tyvärr rätt orolig nu :/. Den första tiden är verkligen inge kul (iof har jag aldrig fått barn än men hoppas de lugnar ner sig med tiden)

    I natt vaknade jag av att de bara hög som tusan i ena sidan magen. Någon annan som varit med om detta?

    Förresten är det någon mer än jag som äter levaxin för sköldkörteln?


    Hur tänker ni alla som är tidigt i graviditeten kring missfallsrisken? Hur ska man kunna koppla bort oron? Jag blir snart galen.. Är bara i vecka 4+5 och jag vill bara att tiden ska gå fort framåt, känns så himla långt fram! Jag ska prata med BM på mitt första besök i nästa vecka kring tidigt VUL/UL. 
Svar på tråden BF maj 2022