Inlägg från: Juli1990 |Visa alla inlägg
  • Juli1990

    BF maj 2022

    SunshineWonders skrev 2021-09-21 22:53:08 följande:

    Jag har oroat mig så extremt mycket. Varannan dag har jag varit övertygad om att det är ett missfall på gång. Och sen varannan dag har jag återfått hoppet. Vet inte om det är ett bra tips egentligen, men jag har stängt av mycket av känslorna. Orkar inte med den känslomässiga bergodalbanan. Och dagarna går nu mycket lättare och jag fungerar bättre i vardagen.


    Usch det är så fruktansvärt jobbigt! Vilken vecka är du i? Ska försöka göra det också!
  • Juli1990
    SunshineWonders skrev 2021-09-21 22:53:08 följande:

    Jag har oroat mig så extremt mycket. Varannan dag har jag varit övertygad om att det är ett missfall på gång. Och sen varannan dag har jag återfått hoppet. Vet inte om det är ett bra tips egentligen, men jag har stängt av mycket av känslorna. Orkar inte med den känslomässiga bergodalbanan. Och dagarna går nu mycket lättare och jag fungerar bättre i vardagen.


    Usch det är så fruktansvärt jobbigt! Vilken vecka är du i? Ska försöka göra det också!
    Kiwikiwi skrev 2021-09-21 20:50:44 följande:

    Tycker också att tiden går så långsamt och de känns som en evighet till v.12 och jag är också orolig för missfall men försöker koppla bort det och låta tiden gå och lita på kroppen. Tycker tiden gått liiite fortare efter v. 6. Finns ju tyvärr inget man kan göra mer än att försöka fylla sina dagar så tiden går fort :)


    Det låter bra, ska verkligen också försöka tänka så! :) jag är i vecka 6 på torsdag (5+0) så hoppas veckan går snabbt. Som du säger finns det ju verkligen ingenting att göra förutom att fylla dagarna med mycket aktiviteter. Jag har fortfarande inga direkta symtom, hur har ni andra det som är tidigt? Lite orolig över att jag inte har något illamående.
  • Juli1990
    Kiwikiwi skrev 2021-09-22 12:58:11 följande:

    Illamåendet slog till plötsligt idag, v. 6+6, känner mig bakis och på gränsen till att behöva spy sedan jag vaknade imorse. Som tur är jobbar jag hemifrån just idag, men börjar redan fundera på hur jag ska klara av vardagen om jag kommer fortsätta må såhär.. för er andra som är oroliga för att ni inte känner så starka symtom så kanske de kommer plötsligt en dag som de nu gjorde för mig. För ett par veckor sedan önskade jag mig illamåendet och redan dag ett känner jag mig helt slut och deppig av det :D


    Åh jag förstår, jag är ju prick två veckor efter dig (4+6 idag, går in i 5+0 imorgon och då V.6), så det är väl bara att avvakta och se! Kämpa på! förstår att det är jobbigt, vi ska också börja jobba mer på kontoret snart, känns lite halvjobbigt om man kommer må så illa! Men just nu är det de ändå jag önskar.. är fortfarande så orolig för att fostret inte lever där inne! :(
  • Juli1990
    Kiwikiwi skrev 2021-09-22 15:02:17 följande:
    Hade du lyckats boka in ett tidigt ultraljud? Tror att det kan lugna dig lite, då har man också ett datum lite närmre i tiden som känns mer "rimligt att ta på" än till eventuella kub som känns avlägset när de görs i v.12/14 = många veckor kvar för oss båda.
    Har inte gjort det ännu, jag ska prata med Barnmorskan på torsdag nästa vecka först och se lite om man skulle kunna boka in det via dem, och trycka på min oro och avsaknad av symtom. Om hon säger att det inte känns rimligt kommer jag förmodligen att boka in det privat via en klinik jag hittat i Malmö för 900 kr. Det fanns många lediga tider när jag kikade och tänker då att jag bokar in det i 8+ något. Men håller med dig, det hade varit väldigt skönt att kunna göra ett tidigt ultraljud :). Måste verkligen lugna ner mig, blir lite galen av att tänka så mycket.
  • Juli1990
    Anonym (Bebis2) skrev 2021-09-22 22:43:45 följande:
    Hej!

    Jag har också en som på 8 år och är nu i vecka 6 :)

    Jag har också bokat ett ultraljud i oktober. Bokade tidigt ultraljud med sonen också. Tror det sägs att missfallsrisken minskar cirka 10% om man ser ett hjärta. Hoppas verkligen vi ser ett hjärta för att vi kommer behöva avslöja graviditeten för ngr innan ultraljudet.
    Hej, vilken vecka kommer du vara i när du gör ultraljudet? :)
  • Juli1990

    Åh jag förstår att det känns jobbigt, okänsligt sagt! Men tror som ovan att det kanske blir bättre när det gått ett tag? Tur att vi finns för varandra.

    Jag har en fråga.. ska ha tjejmiddag nästa lördag, är då i vecka 7 (v.6+2) och då träffa mina närmaste 5 tjejkompisar. Har redan berättat för två av dem och funderar på om jag ska berätta för dem andra också. Alternativet blir att smussla och det blir nog ganska svårt kan jag tänka mig, då vi alltid "delar" vin och dricker gemmensamt till middagen och så. 


    Ska såklart prata med min sambo men tänker att man skulle kunna säga något i stil med: "att det är väldigt tidigt än och jag är orolig för missfall, men jag ville berätta för er"! 

  • Juli1990

    Tack för era svar! Så himla fint att höra att familjen blev så glad <3.
    Jag planerar att vänta med familjen då det varit sådan himla hets med barn (mycket tjat att jag är gammal etc" så orkar inte riktigt ta det än. 


    Dock lutar det mer och mer att berätta för närmaste vännerna nu nästa helg. Tack för er återkoppling!

  • Juli1990
    Anonym (Äntligen) skrev 2021-09-23 12:35:15 följande:

    Förlåt men tjat om att du är gammal? Jag gissar av ditt nick att du är född 90? Att va 31-32 är inte gammalt. De flesta av mina vänner (ink jag själv) skaffade barn först efter vi passerat 30. Blir ledsen av familjer som inte respekterar ens beslut med att vänta av olika anledningar, eller om man kanske försöker men att det inte tar sig. 


    Jag har fått frågan "är det inte dags för syskon snart?" Det är främst de som inte vet om vad som hänt tidigare som kläckt det. Jag har kallt svarat att jo att vi skulle haft en liten på x antal veckor nu men hen va sjuk så det blev inte så. Där har du anledningen till att jag va sjukskriven. Det brukar få tyst på dom.


    Ja tyvärr.. jag är från en liten by där många får barn tidigt (flyttat ifrån till en storstad nu), men mina föräldrar vill nog väldigt gärna att jag skulle vara en av dem som fick barn vid 20 något.. Jag har flera gånger sagt att jag tycker det är otroligt jobbigt med tjatet. Jag planerar att bjuda ner familjen på middag här efter jag gjort KUB-ultraljudet i vecka 12+3. 

    Så otroligt tråkigt med sådana frågor, jag förstår verkligen. Jättebra svar av dig, men förstår att det tar enormt på en att få dem frågorna! 
  • Juli1990
    Hejsan91hejsan skrev 2021-09-23 14:52:10 följande:
    Jobbigt med sånna frågor, ingen vet ju hur länge man försökt eller om man ens kan bli gravid :( väldigt känsliga frågor som man verkligen borde låta bli. I min umgängeskrets är jag bland de första gravida (även om jag egentligen skulle fött typ nu om allt gick som de skulle i vintras :( ).

    Men visst är det svårt att hålla sig? Man vill typ bara skrika ut till hela världen!! Tyvärr vågar jag inte göra planer i samband med ultraljud längre då det var på ultraljudet i v.12 som vi fick dåliga nyheter sist och hade då bokat in lunch med mormor och morfar efteråt :/
    Nej precis, jag instämmer! Åh jag förstår. Det är supersvårt att hålla sig.

    Jag förstår, usch vilken fruktansvärd känsla att vara med om det. Hemskt. Jag funderade på att boka in middag dagen efter mitt ultraljud i vecka 13+1 och i så fall boka av, då det är med min familj!
  • Juli1990
    Kiwikiwi skrev 2021-09-22 16:15:36 följande:

    Grattis! :) håller med om att de känns som en bluff, vi valde att berätta för ett par familjemedlemmar nu i helgen och ett tag hade jag lite panik av att de verkligen kändes som att vi ljög och hittade på på graviditeten haha.

    Jag hoppas också att känslan blir annorlunda efter v. 12 och jag hoppas verkligen så mycket för allas skull att vi alla ska få uppleva en fullbordad graviditet <3


    Jag tänkte fråga dig @Kiwikiwi, hur berättade du för din familj? :) gjorde du någon överraskning?
Svar på tråden BF maj 2022