Inlägg från: Juli1990 |Visa alla inlägg
  • Juli1990

    BF maj 2022

    Kiwikiwi skrev 2021-10-04 08:11:01 följande:

    Mitt illamående började nog runt där också, mådde riktigt illa i 1.5 vecka och fick ställa in allt. Tog mig till kontoret två dagar och spydde båda gångerna precis innan jag skulle åka. Nu avtog mitt illamående i fredags vilket såklart gör mig väldigt orolig att de bara försvann sådär...

    Ett tips är att äta lite och ofta, jag som brukar kunna äta ett mål om dagen behövde äta minst varannan timme för att inte må alltför dåligt, även om jag i princip var sängliggande dessa dagar (med jobbdatorn i knät haha).


    Har du ditt första ultraljud idag? :) så spännande! Skriv gärna efteråt om du vill! Jag har bokat in ett nästa söndag den 17/10! Är då i vecka 8+4.
  • Juli1990

    [quote=81414438][quote-nick]Kiwikiwi skrev 2021-10-04 11:00:48 följande:[/quote-nick]Ja det stämmer, har känts bra fram tills nu, har sedan ett par dagar slutat att må illa, de kom över en natt och känner mig rätt "som vanligt" nu vilket såklart gör mig såå orolig. Har läst att de blir så för en del och att illamåendet sen kan komma tillbaka, jag mådde bara dåligt 1.5 vecka så de kändes ju väldigt kort, i onsdags och torsdags behövde jag spy för att jag mådde så illa, sen i fredags mådde jag bra igen. Men jag återkommer efter besökt som är i em, håll gärna tummarna för mig! :)[/quote

    Jag tror det är normalt att det kan gå fram och tillbaka med illamåendet och inget du behöver oroa dig över :). Förstår dock att du gör det (för jag oroar mig för allt haha), men det kommer gå superbra i eftermiddag! Håller alla tummar jag kan :).

  • Juli1990
    Kiwikiwi skrev 2021-10-04 15:44:34 följande:

    Nu har jag varit på mitt första ultraljud, de gick jättebra och bebis hjärta tickade på bra, även om man mest såg en klump på skärmen haha. Blev tidigareflyttad ett par dagar så nu är jag i v. 8+6 (istället för 8+4) så de känns skönt att gå in i en ny vecka redan imorgon :) de flesta känner nog igen sig i att alla dagar "räknas" så bara två dagar känns som en stor vinst haha.

    På onsdag är de dags för mitt första möte med BM, hoppas de litar på ens privata UL då för enligt dom så är jag ännu kortare gången än vad min app sagt, då de räknar med en längre cykel än jag hade innan jag blev gravid. Tänker mest inför KUB så jag inte får de försent :)


    Åh vad härligt att höra :) så skönt att du blev framflyttad lite även om det bara är några dagar! Så glad för din skull :).
  • Juli1990
    Kiwikiwi skrev 2021-10-04 16:30:08 följande:

    Tack fina du! Tiden gick faktiskt ganska fort tills idag, var bara de första veckorna som gick såå långsamt. Så snart kommer det vara din tur också :)


    Vi håller tummarna :). Vill så gärna göra mitt ultraljud snart jag också och såklart vill jag att allt ska se bra ut! Hoppas tiden går fort nu :). <3. Berättade för några tjejkompisar i helgen och det kändes bra faktiskt!
  • Juli1990
    Almander skrev 2021-10-07 10:27:13 följande:

    Åh skönt att få ett svar <3. Bokade själv in ett tidigt UL idag, lite i oro att det inte finns något foster, har haft lite bruna flytningar fram och tillbaka och inte så mycket symtom. Är med på noterna att de inte kanske ser så mycket idag är i v7+1-2. Men hoppas på något positivt iaf ..


    Vi ser ut att ha gått exakt lika länge och jag har bokat in privat UL nästa söndag, du får jättegärna höra av dig hur det gick efter idag. Håller alla tummar jag kan att det ska gå bra och att där är ett tickande hjärtat <3. Ska det genomföras vaginalt?
  • Juli1990
    Almander skrev 2021-10-07 18:00:17 följande:

    Positiva nyheter! Fick se en liten knodd och ett tickande hjärtat. Men blev tillbaka skickad 1 hel vecka. Så är bara 6+1 och inte 7+1 <3


    Åh härligt!! Glad för din skull :) <3
  • Juli1990
    Anonym (BebisMaj) skrev 2021-10-12 13:59:35 följande:

    Hur ställer ni andra er till KUB och NIPT? Jag är 31 år och kommer göra KUB (får det gratis via landstinget) och har hela tiden tänkt att endast ta NIPT ifall vi får hög risk på KUB. Men ju mer tiden går och ju mer jag läser så blir jag så osäker på hur tillförlitligt KUB är och mer och mer "sugen" på att boka in NIPT redan nu.

    Jag har väl tyvärr googlat för mycket och bland många infuencers osv där alla verkar göra NIPT direkt, jag vet att de verkligen är ens egna beslut men kan inte låta bli att påverkas av detta. Jag vet att NIPT inte skadar barnet eller så, de är mest kostnaden som kanske känns onödig om KUB nu skulle visa bra siffror.. samtidigt vill jag inte dra ut på tiden för länge heller utan vill veta att bebis är frisk så snart som möjligt.

    Kanske rörigt inlägg men de kanske är någon mer som känner igen sig.


    Hej! Jag är också 31 år (första barnet) och kommer också göra KUB! Jag har inte tänkt betala extra för NIPT utan lita på KUB-testet, jag förstår dem som väljer att göra NIPT privat men för mig personligen känns det som kub är ?tillräckligt?, men jag vet inte. Väldigt svårt såklart.. har ett privat ultraljud på söndag i vecka 8+4 och hoppas först och främst att hjärtat slår!
  • Juli1990
    Kiwikiwi skrev 2021-10-13 08:37:54 följande:

    Juste du hade tid i v. 14, jag hade sån tur att få just runt v. 12+1. Finns de möjlighet att göra ultraljud hos din barnmorska? Eller behöver de också skicka remiss till ett ställe som utför UL? Hoppas du får möjlighet att göra ett tidigt, annars får vi hoppas att tiden springer iväg tills november :)


    Där jag är inskriven gör dem tydligen bara kub mellan 12+ 5 till 16+6, spännande att det är så olika! Jag har fått tid i 13+0, känns lite segt men tydligen gör dem ju knappt det tidigare där!
  • Juli1990
    Anonym (Äntligen) skrev 2021-10-13 14:23:12 följande:

    Är du säker på att det är fram till 16+6? En vän som blivit som blivit feldaterad fick meddelande när hon kom till ultraljudskliniken i 14+5 att hon va för långt gången så de kunde inte göra kub då. Hon fick göra nipt istället. Fick det kostnadsfritt eftersom det var specialistmödravården som hade klantat sig med datum.


    Nej såg att jag skrivit fel :) ska vara 13+6!

    Helt korrekt!
  • Juli1990
    Kiwikiwi skrev 2021-10-13 14:30:42 följande:

    Ja de verkar skilja sig väldigt mycket åt, förstår att de känns lite segt men kanske får vara glad att du inte fick 13+6 iallafall (som jag hört är de senaste för ultraljudet för att de ska ge "rättvist svar").

    Snart får du se den lilla på ditt tidigare ul/vul, hoppas att allt kommer gå bra då :)


    Ja men helt rätt! det blir nog bra :). Ja jag är så taggad inför söndag och tidigt Ul, gjorde du UL eller vul? Hoppas att allt är bra :)
Svar på tråden BF maj 2022