Inlägg från: Anonym (Äcklad) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Äcklad)

    Min flickvän har mask!

    Hej, jag träffade min flickvän och sambo(är själv man) för ungefär 2,5 år sedan. När vi dejtat ett tag märkte jag att hon var spänd vid sex, inte ville köra positioner där jag skulle kunna se hennes rumpa osv. Tänkte inte mer på det för alla föredrar ju olika saker i sängen. När vi sov hos varandra mer regelbundet märkte jag att hon kliade sig mellan skinkorna mycket i sömnen och även som vaken när hon trodde jag inte såg.
    Registrerade liksom detta utan att tänka så mycket på det.
    Sen när vi flyttat ihop och vi hade sex en dag med lampan tänd så ser jag när jag drar ut den(ur slidan) att det krälar maskar på mitt "verktyg". Jag reagerade med äckel för jag blev så chockad och fick lätt panik.
    Hon skämdes men jag köpte medicin och vi behandlade oss båda(jag hade inga symtom). 
    Kan säga att jag aldrig kollat mitt anus så många gånger. Såg aldrig någon mask hos mig själv dock. Efter de två doserna med några veckors mellanrum tror jag allt är frid och fröjd men när jag ska gå ner på henne när vi har sex ser jag maskar både runt anus och slidan. Klarar inte att ha sex efter det här.
    Vi behandlar och behandlar (oss båda)och jag sanerar hela jävla lägenheten otaliga gånger men nu kollar jag efter mask(svårt att låta bli...) varje gång vi är påväg att ha sex och hon verkar ha kronisk mask för jag ser maskar i anus OCH i slidan varje gång.
    Jag försöker prata med henne och skickar henne till läkare, får starkare maskmedel men hon har kvar masken, inget funkar. Till sist avslöjar hon att hon haft den så länge hon kan minnas och det är omöjligt att få bort trots att hon försöker.
    Hon vill ha barn nu men jag känner att jag blir så äcklad av parasiterna att jag inte klarar av ett vanligt samliv. Jag kan inte låtsas som allt är som vanligt, detta är ett jätteproblem för mig. Min tjej verkar helst vilja låtsas som de inte finns men jag kan för fan inte stoppa kuken i ett hål som krälar av mask.
    Det här låter helt sjukt men det är sant. Mår så jävla dåligt av det här att jag väger mot att göra slut.
    Har följt med henne till läkaren som ger starkare medicin och maskarna minskar i antal/försvinner några veckor sen är de tillbaks igen.
    Jag kan fan inte leva i det här. Älskar min flickvän men hon verkar ha gett upp att bli av med dem och hennes likgiltighet inför att vara full med mask gör att jag tappar attraktionen och vill inte längre vara nära. Fattar inte hur man kan låtsas som inget och låta mig stoppa in den medveten om att man har mask i hela underredet. 
    Jag har själv blivit stressad över att få dem och ibland när jag sett hennes maskar eller ser henne klia sig känns det som det börjar klia över hela mig och speciellt i arslet, men har aldrig sett någon mask när jag kollat med spegel eller stuckit en tops i röven.
    Eftersom hon vill ha barn nu ställs det på sin spets och jag kan fan inte skaffa barn med denna kvinna och fortsätta leva i en maskinfestation och se ett ev. barn bli smittat.
    Fy fan... Det här tar knäcken på mig.
    Vad ska jag göra?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2021-08-25 14:18
    Det är springmask, såg att jag glömde skriva det i texten.

  • Svar på tråden Min flickvän har mask!
  • Anonym (Äcklad)
    Anonym (Sant?) skrev 2021-08-25 13:54:45 följande:

    Det här låter otroligt...är det verkligen sant?

    Om hon haft det hela sitt liv så borde hon vara på psyket nu för den klådan är inget man tänker bort. Jag har haft det två ggr när mina barn var små.

    Trodde inte jag skulle råda någon detta men...näe jag skulle avsluta. Även om det är henne det är mest synd om. Läkarna borde kunna fixa det här ändå tycker jag.

    Kvinna 55


    Tyvärr är det sant, sök på "kronisk springmask forum" på google så ser du folk som beskriver det, det verkar inte vara så ovanligt som man tror tyvärr. här är t.ex trådar från familjeliv: www.familjeliv.se/forum/thread/12261485-springmask-och-graviditet
    www.familjeliv.se/forum/thread/77116503-det-har-med-springmask
    www.familjeliv.se/forum/thread/4662293-mask-igen-fan

    Jag har släpat med henne till läkaren och fått vermox, vanquin är den receptfria men vermox ska vara effektivare, med vermox försvinner det någron vecka sen kommer det tillbaka igen. Det är som att min tjej vill ignorera problemet och låtsas som det inte finns och verkar ha gett upp men jag kan fan inte leva med detta i min närhet. Känner också att jag bör avsluta men hon kommer bli så ledsen... Och undra varför. Vad säger man då?
  • Anonym (Äcklad)
    elmadumle skrev 2021-08-25 13:57:20 följande:

    Upprepar hon behandlingen som man ska göra efter 10 dagar? första behandlingen dödar de levande maskarna, andra behandlingen dödar de maskar som kläckts ur äggen som inte första behandlingen tar. Gör hon inte det blir det bara rundgång.


    Jag har ju skrivit det i texten? Lovar dig, när man blivit så påverkad av det här under så lång tid har man koll på rekommendationerna :(
    Anonym (Äcklad) skrev 2021-08-25 13:46:39 följande:

    ...Efter de två doserna med några veckors mellanrum...
    ...Vi behandlar och behandlar (oss båda)och jag sanerar hela jävla lägenheten otaliga gånger ..


  • Anonym (Äcklad)
    Anonym (Huha) skrev 2021-08-25 14:21:43 följande:

    Kunde knappt läsa hela TS, blev så äcklad. Hur du har stått ut att leva med människa i 2,5 år är för mig en gåta.

    Så klart är det mest synd om tjejen, men hon verkar ha accepterat sitt öde.

    Vet inte riktigt om du hade någon fråga eller bara ville skriva av dig lite.


    Vi har ju delat ett liv ihop och upplevt massa grejer tillsammans, det finns ju en person utöver maskarna jag verkligen bryr mig om annars hade jag ju inte stannat. Har väl nästan bestämt mig att göra slut men känns så sjukt att behöva göra slut med en människa över en sån här grej, att springmask ska avgöra vårat förhållande, en åkomma man tror ska vara behandlingsbar och som det finns medicin för. Vad fan ska jag säga när jag bryter?
    Anonym (Sant?) skrev 2021-08-25 14:21:49 följande:
    Å jag hade ingen aning!

    Är hon deprimerad, låg i övrigt? Diagnoser?

    Jag skulle säga som det är.....och avsluta. Tyvärr, låter hemskt men...

    .
    Nej, hon har jobb och vänner och lever ett normalt liv för övrigt. Känns så sjukt.

  • Anonym (Äcklad)
    Anonym (Jag) skrev 2021-08-25 14:23:54 följande:

    Sängkläder, handdukar och underkläder ska tvättas varje dag under behandlingen. Och även ett par veckor efter. Städningen hemma är också viktig så larverna finns i damm och textilier.

    Fy fan va jag lider med dig!!!


    Som jag skrivit innan har vi sanerat hela lägenheten flera gånger om vid behandling. Dock hamnar det mest på mig eftersom hon som nästan inte vill kännas vid att det är ett problem. Som att hon gett upp. I början tror man ju att det ska försvinna, man får upp hoppet när medicinen hjälper nån vecka, man tror inte det är möjligt att en person bara accepterar att ha det såhär. Vi tog några krafttag i början tillsammans men nu är det som hon inte bryr sig, byter ämne när jag tar upp det och vill att vi ska skaffa barn i det här och det är det som gör att jag känner att jag inte kan vara i förhållandet längre...
  • Anonym (Äcklad)
    Anonym (Huha) skrev 2021-08-25 14:25:04 följande:

    Såg nu att du vill göra slut men inte vet vad du sk säga.

    Antingensäger du som det är eller så säger du bara att du inte längre har känslorna för henne.


    Ja, det kommer göra henne jätteledsen att säga som det är, men det är kanske det man behöver göra för att hon ska ta det på allvar? Men vi har ju varit hos läkaren och fått medicin iofs och det har kommit tillbaka så hon kanske inte kan göra så mycket åt det? Men blir så irriterad på hennes ignorans inför att det påverkar mig.
  • Anonym (Äcklad)
    Anonym (men?) skrev 2021-08-25 14:57:03 följande:

    Men det finns ju jättemycket man kan göra för att förhindra att maskarna kommer tillbaka och som gör att de inte "trivs" lika bra hos en? Det räcker kanske inte att bara äta medicin. 

    Jag hade en enstaka mask nu för en vecka sen (har precis fått medicin som jag beställt som hela familjen ska ta) och alltså tanken på att ha parasiter är ju så groteskt äcklande att man gör precis vad som helst för att slippa dem. Det låter inte som att ni har gjort allt och inte heller som att ni gjort allt för att förhindra återinfektering. Det räcker inte att sanera hemmet några gånger, man måste göra det varje dag tills man tagit andra omgången medicin och ett tag därefter.

    Och självklart kan man inte ha sex förrän man säkerställt att maskarna är borta? Det är ju bara helt sjukt att tänka sig det.

    Därför så tänker jag att detta är en trolltråd faktiskt.

    Men OM det är på riktigt så är det stora problemet att tjejen inte försöker bli av med dem utan accepterar läget och har börjat tro att det är normalt.


    Du verkar inte ha någon aning och då är det så onödigt att svara i en tråd och säga troll. Läs lite, finns otaliga trådar om springmask som inte går bort bara på detta forumet. Här är några exempel där folk beskriver det, har ännu fler exempel tidigare i tråden;
    www.familjeliv.se/forum/thread/71776844-kronisk-springmask
    www.familjeliv.se/forum/thread/52261565-springmask

    Jag gjorde precis som rekommendationer och mer därtill eftersom jag är så otroligt äcklad av det. 
  • Anonym (Äcklad)
    Anonym (L) skrev 2021-08-25 14:43:29 följande:

    Väldigt märkligt att hon inte kan bli av med springmasken trots vermox. Är du verkligen säker på att hon följer instruktionerna och gör som man ska? Vad säger läkaren? Vad kan man göra nu?

    Det kanske är så att maskarna kan bli resistenta även mot vermox? Tänker att hon bör tala med någon läkare och fråga vad man då kan göra åt saken.

    Hade blivit väldigt upprörd över det faktum att hon har vetat om detta så pass länge men ändå inte sagt något till dig. Hur tänker människan? Hon riskerar ju att smitta dig också! Springmask är ju väldigt smittsamt.

    Har aldrig hört om något liknande. Aldrig heller har jag hört att det krälar runt såhär många maskar både i anus och slida som man kan bevittna med egna ögon.

    Jag själv har haft springmask och jag kommer ihåg att jag någon enstaka gång kunde få ut en mask ur anus (tror i alla fall att det var en mask) när jag stack in fingret. När jag först upptäckte springmask så krälade maskarna runt i bajset. Det var dock inte såhär illa som det verkar vara för din tjej. Jag behandlade men det kom tillbaka senare. Behandlade igen. Tror inte att jag har springmask längre. Har i alla fall inte sett någon mask och det kliar inte.

    Om hon inte visar att hon verkligen vill bli av med detta eller om maskarna inte försvinner så hade jag gjort slut. Hade omöjligt kunna leva med någon som har synliga maskar som krälar runt i anus och könsorgan. Gör du slut så får du väl helt enkelt vara ärlig och säga som det är. Hon borde fatta och gör hon inte det så är det något fel på henne.


    Ja, hon skäms ju när jag påtalar det och verkar tycka att det är skitjobbigt att prata om. Vill bara undvika ämnet.. Tvekar inte på att hon vill ha bort dem och tagit tabletterna som man ska. Hon säger att hon "försökt allt" och haft det hela livet. Eftersom medicin inte funkar är det är ingenting att bry sig om enligt henne, eftersom det inte är skadligt. Konstigt nog har jag aldrig sett en mask i min röv eller i mitt bajs. Men när vi haft en "springmasksituation" där jag blir påmind om att hon har det så får jag panik och tycker det kliar i arslet men jag har aldrig sett någon. Vi har behandlat båda när vi tagit medicin.

    Verkar som vissa har en tarm/kropp som är mycket mer mottaglig för parasiter medan andra har ett starkt immunförsvar.

    Måste nog stålsätta mig och göra det. Min tjej är en förståndig människa generellt, men med det här är det som hon är så van att hon inte fattar vilket enormt problem det är för mig.
  • Anonym (Äcklad)
    Anonym (L) skrev 2021-08-25 16:35:15 följande:
    Be henne fråga någon läkare vad man kan göra åt saken om medicinerna inte hjälper. Jag har i alla fall aldrig hört talas om att man har kronisk springmask som aldrig försvinner, trots att man tar vermox och följer instruktionerna till punkt och pricka.

    Springmask är ju väldigt smittsamt så risken är ju stor att även du har eller kommer att få det. Man kan ha springmask utan att se några maskar och det måste inte heller klia. Förhoppningsvis har du det inte.

    Hon har väl accepterat att hon inte kommer att bli av med maskarna. Du har då alltså två val - fortsätta leva med henne eller göra slut.
    Det går att hitta både studier och privatpersoners berättelser som bekräftar att det kan vara så. Att vissa har ett väluppbyggt immunsystem mot parasiter, och andrahar ingen motståndskraft alls.
  • Anonym (Äcklad)
    Anonym (L)) skrev 2021-08-25 16:45:54 följande:
    Vad säger hon om att du inte vill ligga med henne?
    Ibland insisterar hon. Hon vill ju bli gravid. Jag har sagt att vi får sätta andra planer på paus tills vi är helt fria från maskarna, hon blir ledsen ett tag då men strax efter är det som hon förträngt att hon har dem?
    Mrs Moneybags skrev 2021-08-25 17:04:53 följande:

    Jag hade blivit tvungen att klippa den fysiska kontakten totalt. Jag kan inte vara i samma hem som någon som har mask och absolut inte ha sex med den personen. Jag förstår dig till 100%. Du måste vara hård och säga som det är. Det blir inget mer sex och inget förhållande förrän masken är borta. Risken är ju att även du får denna kroniska och resistenta maskform. Fy fasen. 


    Ja du har rätt. jag samlar mod att göra det nu, det är trots allt inte så lätt när man har varit ett par under en lång tid. Allt annat uppskattar jag med henne och det sista jag vill göra är att såra henne
    Anonym (Psss) skrev 2021-08-25 18:50:07 följande:

    Ok, låter otroligt jobbigt för er båda. Vet att det kan vara svårt att bli av med dem men trodde inte att det kunde vara omöjligt/kroniskt för vissa.

    Jag kan absolut förstå att du blir äcklad av detta. För det är uräckligt med springmask. Men, jag tycker du skriver så motsägelsefullt.

    För åh ena sidan försvarar du det faktum att det är kroniskt, hon har gjort allt, hon tar medicinen rätt men det kommer tillbaka, hon har provat alla knep, hon kanske har en kropp som är extra mottaglig.

    Men åh andra sidan skriver du att du inte kan fatta att hon har gett upp och inte gör tillräckligt. Vad menar du att hon ska göra då om hon nu har nåt som heter kronisk sprinmask? Alltså saker heter väl kroniskt av en anledning så vad göra liksom?

    Sen kan jag köpa om du vill lämna henne av denna anledning men jag fattar inte riktigt vad det är du tycker hon ska göra åt saken?




    När hon var yngre och bodde med sina föräldrar så var det ett problem då också.
    Hennes föräldrar försökte behandla med hjälp av alla trick i boken.
    Eftersom det återkom gång på gång så "vande" hon väl vid att ha dem till sist, flyttade hemifrån och nu är det naturligt och inte så farligt för henne själv. Men jag  lider ju av detta(och det är jag 100% säker på att hon också gör) och har bokat läkartider, läst otaliga sidor information medan hon inte bryr sig så mycket.
  • Anonym (Äcklad)
    Anonym (Psss) skrev 2021-08-25 20:38:59 följande:
    Fast du kan ju inte åh ena sidan kalla den kronisk och sen åh andra sidan säga att hon inte gör nåt åt saken. Det ligger ju i innebörden av kronisk att man inte kan göra nåt åt det. Så fortfarand är min fråga vad det är du tycker hon ska göra? Du säger att det inte går att göra nåt åt det här (hon har provat allt) men ändå tycker du hon ska göra nåt?
    Aha, du verkar inte veta definitionen av kronisk! Då förstår jag.
    Kronisk är en åkomma som pågått i minst 6 månader eller som förväntas pågå 6 månader in i framtiden. Det behöver alltså inte vara livslångt utan man kan bli frisk i vissa fall. I detta fallet stämmer det in eftersom hon haft det mer än 6 månader :)
  • Anonym (Äcklad)
    Anonym (Julia) skrev 2021-08-25 20:17:05 följande:
    Varför skulle hon inte ta den? Vem vill ha mask?

    Och ni som säger att ni inte skulle kunna vara i samma hem som någon som har mask. Mig veterligen är mask jättevanligt bland förskolebarn.. Ska ni kasta ut partner och barn då?
    Tack, precis... Självklart har vi behandlat oss tillsammans, klart hon inte vill ha det, hon skäms ju över det.

    till tråden det står till och med att "de flesta" barnfamiljer drabbas nån gång. Det är ingen ovanlig parasit... men det vanligste är såklart att man blir fri från det efter behandling men det förekommer ju att vissa har jättesvårt att bli av med det som fallet med min tjej...
    Här är t.ex en barnfamilj som haft det i åratal trots behandling och städning: familjen.trygghansa.se/sjukdomar-barn/fragor-och-svar-barns-sjukdomar/hur-far-vi-stopp-pa-springmask/
  • Anonym (Äcklad)
    Räkan77 skrev 2021-08-25 21:16:31 följande:

    Har hon varit hos någon specialistläkare? Med så stora problem borde hon kunna få remiss till Sveriges främste expert på springmask som i sin tur kan ta hjälp av internationell expertis. Det kanske finns medicin som inte är godkänd i Sverige men som hon kan få i alla fall.


    Har försökt men läkaren säger att det förekommer att vissa kan ha mask som nästan lever i "symbios" med deras normalflora och att det inte finns så mycket mer att göra, skriver ut recept på vermox och uppmanar att behandla igen men de försvinner nån vecka sen kommer de.. men hon verkar ha tröttnat på att försöka och söka läkarvård, jag kan ju inte göra det åt henne. Hon verkar inte se det som ett lika stort problem som jag.
  • Anonym (Äcklad)
    velig13 skrev 2021-08-26 06:15:33 följande:

    Vad består hennes kost av?

    Känns som att hon behöver ställa om ordentligt med den


    Ja, vi har normal kost, vanlig "husmanskost" på veckorna och ofta något gott på helger. Men man borde säkert förändra den men hon säger att hon försökt allt under sin uppväxt utan resultat..
  • Anonym (Äcklad)
    Anonym (fler aspekter) skrev 2021-08-26 12:11:25 följande:
    Hej,
    Denna tråd kan delas in i fler aspekter och delar.

    1, Hanna Hellquist skrev en gång en krönika om det skamfyllda i att "vara äcklig". Att ha det stökigt och äckligt hemma eller att anses vara "ofräsch". Att det är ett socialt tabu och djupt skamfyllt. 

    På de ohämmat äcklade svaren i denna tråd så är det för mig tydligt hur tabu det är att vara "äcklig". Och att man nånstans undermedvetet anklagar den drabbade för att göra nån form av fel. Men tänk på hur otroligt skamfyllt det måste kännas för din partner som lider av detta. 

    Jag själv fick en gång hem bedbugs från en utlandsresa. Jag var singel då, och så fort jag träffade min släkt, vänner och familj så ryggade de tillbaka mot mig som jag var pestsmittad. De trodde bedbugsen satt i kläderna, på mig osv. Hade nämligen jättestora besvär med att bli av med dem. 

    2, Som det stod i nån tråd du refererade till så verkar det som vissa har svårt att bli av med parasiter då de tycks trivas i dessa personers tarmar. Dvs för att få rätt hjälp kanske det kan vara bra att prata med någon som är specialist på parasitsjukdomar. Men eftersom det ligger sådan djup skam i att ha springmask så har det kanske inte direkt varit ett patienttryck för att hjälpa dessa individer. Typ som det var förr med förlossningsskador, men att nu börjar man ta det på allvar, förr var det den drabbades skam. 

    Dvs för att få hjälp måste man nog komma i kontakt med rätt person. Den personen kan mkt väl praktisera utomlands. Möjligen vara jättestrukturerad och följa cosinus råd i 3 månader och göra det som ett team, men det antar jag att ni försökt.

    3, Kommunikation. Innan du bara gör slut, har du på allvar förklarat hur djupt påverkad du blir av detta? Hon kanske inte fattar allvaret. Har du beskrivit att du upplever hennes attityd som uppgiven och bortträngande? Är kanske förståeligt att man bara vill ignorera det, vanlig försvarsmekanism. Men viktigt att du beskriver hur DU känner till henne. Känns oschysst att bara dumpa.

    4, Kärlek. Är kärleken tillräckligt stor från din sida, eller är det att nu när barnfrågan kommer så inser du att hon kanske inte är rätt? Är det verkligen "bara" springmasken? Kan dock förstå att springmasken helt klart är den mkt betydande del i detta.

    Tycker det är viktigt att du kommunicerar för henne hur djupt påverkad du blir av detta. 
    Tack för ditt inlägg, med grejer att fundera på.. Detta är så jobbigt och jag känner att jag skuldbelägger henne som säkert skäms över detta, men man kan ju inte låtsas som problemet inte finns.

    Har pratat med henne om det nu efter alla svar i tråden som fått mig att inse att jag måste ta ställning till detta. Fick ur mig allt om hur jag kände och sa att jag inte vill bilda familj med detta problem och har svårt att se hur det ska hålla i framtiden om vi inte får bukt med det. Hon tog jätteilla upp och blev så arg.
    Säger att jag inte älskar henne och att hon inte fattar hur någon kan vara så elak.
    Jag försökte lugnt förklara för att hon ska förstå allvaret att jag känner att detta gör att vi inte kan ha något samliv och att det är anledningen till jag inte vill vara intim längre.
    Hon påstår då att jag ljuger om att hon haft mask i underlivet många gånger när vi varit på väg att ha sex och att hon haft det vid enstaka tillfällen. Men jag har ju sett dem själv och hon har tidigare förklarat att hon haft det hela sitt liv och provat allt utan att bli av med dem?
    Jag sa att vi får göra ett sista försök att gå till någon läkare som tar detta på allvar(ni som skriver sök specialisthjälp och be dem om någon medicin som är jättestark och inte normalt skrivs ut, tro mig vi har försökt men läkarna verkar också ha gett upp och verkar inte så engagerade eftersom det inte är farligt).
    Men hon är upprörd och sa bara skit samma, du älskar inte mig ändå, det här är din påhittade ursäkt för att göra slut, hade du älskat mig hade du inte brytt dig, det är ingen idé att skaffa barn eftersom du aldrig skulle klara det eftersom barn har springmask osv.
    Så vi har haft ett jättebråk och jag känner att det är droppen. Hon vägrar svara på telefon nu och är väl jätteupprörd men jag tar nog beslutet att detta får räcka.
  • Anonym (Äcklad)
    Anonym (Empati) skrev 2021-08-26 22:51:04 följande:

    Hej TS!

    Från en som också varit med om kronisk springmask hos mig och dörrarna vill jag dels skicka medkänsla, dels lite råd och information, eftersom det är många ?tyckare? i tråden som uppenbart inte har koll på detta med springmask.

    Ni behöver komma till en specialist, då allmänläkare på VC inte kan kronisk springmask-infektion - som dessvärre är vanligare än man tror. Springmasken trivs tyvärr i vagina och livmoder,samt urinblåsa och då hjälper varken Vermox eller vanquin eftersom dessa verkar lokalt i tarmen, de går ej över genom blodomloppet till andra organ. Din flickvän behöver behandlas med albendazole, förmodligen upprepade ggr, kanske varvat med vermox. Vissa människors flora är gynnsam för springmasken dessutom, hur mkt man än håller på hygien och städar så hjälper inte de vanliga behandlingarna. Dessutom har en del (ofta vuxna) springmask utan symtom och smittar då andra, läste en studie där en hel förskola undersökts och nästan alla var drabbade fast enbart några av barnens familjer hade upptäckt symtom.

    När vår familj drabbades och aldrig blev av med det förrän efter hård kamp med VC om remiss till specialist läkare, läste jag all forskning om springmask som jag hittade. Jobbar som forskare inom ett annat fält så har tillgång till forskningsdatabaser. Tyvärr är springmask också misstänkt orsaka missfall och infertilitet, läste ett par studier om detta. Detta kanske kan motivera din flickvän att söka specialistvård då hon vill ha barn. En stor hjälp kan ju vara att ni söker tillsammans. Jag förstår din flickvän också, hon har försökt med allt som (vanliga) läkare rått henne till, då är det lätt att förträngning blir en strategi för att hantera att hon aldrig blir av med masken. Men om hon får veta att även andra drabbats kroniskt och sen till sist fått hjälp hos specialist kanske din flickvän kan känna hopp och orka med att söka hjälp. Kanske kan du boka en tid åt er båda? Då är första hindret röjt ur vägen, och går ni tillsammans blir det inte lika jobbigt.


    Du ska veta vad lättad jag blev av ditt inlägg att det finns hopp!
    Och någon som förstår, vissa verkar inte tro det är sant och förstår inte hur man kan leva med någon med detta men alltså det är ju en tjej jag älskar.
    Så nu har jag pratat med henne och jag tror hon smittades av min hoppfullhet när jag förklarade att jag läst på och hittat att det finns en medicin som genom blodomloppet kan komma åt dem.
    Hon öppnade sig även om berättade om sin skam och ångest över detta problemet och att hon försökt förtränga det men varit jätteledsen och känt sig oälskbar och äcklig.
    Men nu har vi bokat tid på vårdcentralen för att förhoppningsvis få remiss och vi kommer kriga för det, går det inte så kommer vi skicka egen vårdbegäran.
    Så nu kommer vi förhoppningsvis föra en enad kamp mot problemet och jag tror vi kommer lyckas med rätt medicin.
    För de som undrar om hon har någon diagnos, nej det har hon inte utan hon är en fungerande person, jobb där hon träffar människor men ej barn, social, tar hand om sitt utseende annars. Så problemet är isolerat.
Svar på tråden Min flickvän har mask!