Inlägg från: hurtänktedunu |Visa alla inlägg
  • hurtänktedunu

    BF juni 2022

    Vittring89 skrev 2021-10-19 11:22:55 följande:

    Usch, jag har blivit jätteillamående. Inte kräkts än men går konstant runt och känner mig bakfull. Absolut inget verkar gott, får tvinga i mig mat. För bara några dagar sedan satt jag och hoppades på symtom, nu blir jag istället orolig för att graviditeten skiljer sig så mycket från min första (var bara lite illamående om jag inte åt regelbundet då).

    Ringde mödravården idag och ska få tid för inskrivning hemskickat, sannolikt början av december. Känns lite mer på riktigt.


    Ja jag tror aldrig man vet vad man vill. Jag Blir illamående om jag är hungrig. Men ja ibland vill man ju ha mer symtom
  • hurtänktedunu
    EIJ90 skrev 2021-10-19 12:21:30 följande:

    Tycker redan att jag känner mig trött och seg i huvudet. Är bara i v 4+0.

    Jobbig väntan till KUB. Undrar om jag kan hålla mig från att boka tidigt ultraljud.

    Nervöst tills man vet att allt ser bra ut.

    Försöker ändå hålla mig mer chill än när jag väntade sonen. Var orolig mkt och kunde inte njuta av graviditeten. Varför man nu ska njuta av att vara sjukligt trött och smidig som ett kylskåp med ont i ryggen :)


    Ja det där väntan är pest. 26 dagar kvar till vul för mig. Känns som en evighet
  • hurtänktedunu
    GlitterE skrev 2021-10-19 17:04:59 följande:

    Nu har vi haft inskrivningssamtal hos BM. Genast känns det lite mer verkligt. Jag som hoppades på mer symtom för att det skulle kännas mer verkligt fick surt äta upp det imorse när jag hoppade på bussen och blev lite vimmelkantig av illamående..

    Har ni berättat för några i er närhet? I så fall varför/varför inte och varför just dessa personer? :)


    Roligt. Jag avvaktar ännu med att ringa dom. Kanske ringer nästa vecka.

    Min man vet så klart och mina två systrar och en kollega. Känns bra att ha någon att prata med om allt detta.
  • hurtänktedunu
    EIJ90 skrev 2021-10-19 19:05:58 följande:

    Ja. Dagarna segar sig verkligen fram när man vill att det ska gå fort. Skönt att ändå ha inbokat! :)


    Ja man ska vara glad för det lilla. Varje dag är ju en dag närmare. Man får väl se det så antar jag.
  • hurtänktedunu
    sofgal skrev 2021-10-19 19:06:04 följande:

    Hur går det för er alla? :)

    Jag har nyligen blivit av med min hemska kramp i ryggen som gjorde mig totalt sömnlös. Nu har jag inga mer symptom än lite ömma bröst, lite trött men framförallt hungrig! :D

    Var på inskrivning hos BM i torsdags, gjorde även cellprov då och fick reda på att mina slemhinnor är jäääättte sköra. Jag blödde som en tok när hon tog provet, vilket var lite skönt att veta då jag veckan innan fick en blödning och idag fick jag också en som var större än den innan.

    Jag försöker verkligen inte att oroa mig innan det verkligen blir en rejäl blödning. Dom jag haft har varit rätt små, blodblandad flytning liksom - inget i toaletten eller på trosskyddet.

    Är i vecka 8 och då jag valt att inte göra KUB känns det ju som en evighet att vänta tills jag märker att magen växer och så, allt man vill är att veta att det är bra där inne med den lilla. Så mycket känslor man hinner känna på en dag va?

    Håller tummarna för oss alla att det ska gå bra. Mot vecka 12+ flickor! :)<3


    Skönt att det gett med sig. Känner knappt något symtom. Lite illamående vid hunger och lite känningar mot foglossning och just idag en hemsk trötthet.

    Skönt att du fick veta att du har sköra slemhinnor så du kan vara beredd. Då känns det kanske lugnare om det väl kommer lite blod. Ja gud vad tiden går sakta framåt. Vill bara spola lite. Känna rörelser skulle vara riktigt skönt. Men förhoppningsvis går det vägen. Jag tänker att utgången blir ju densamma oavsett om man gör ultraljud eller inte.
  • hurtänktedunu
    sofgal skrev 2021-10-19 21:26:46 följande:

    Jag tror man ska vara lite glad om man slipper känna så mycket, men samtidigt vill man ha de där symptomen för att påminnas om att man är gravid :D

    Ja, väldigt! Hade nog varit betydligt mer orolig om jag inte visste det.

    Verkligen! Bara nåt tecken på att det finns en liten knodd där inne.

    Det hoppas jag med! Håller tummarna för oss alla. :)

    Exakt, så tänker jag med.

    Ett ultraljud gör en lugn en kortare stund med, ingen garanti på att det fortsätter så bra ut framöver liksom. Men nog hade det varit skönt att slippa vänta till v 18 för min egen del, innan jag får se lilla pyret. Den väntan kommer vara LÅÅÅÅNG :D


    Ja det är väl så. Jag är öm i en äggstock till och från som jag brukar vara vid äl. Undra om det är den äggstocken som släppte ägget.

    Ja gud. Tänk när man kommit fram till rul
  • hurtänktedunu
    Bebis2021 skrev 2021-10-19 22:47:26 följande:

    Instämmer med att tiden går alldeles för sakta och vill bara spola fram tiden förbi rul, har inte mkt till symtom heller, lätt molvärk ibland, ömma bröstvårtor å trött. Litar inte ett dugg på min kropp längre då jag i mina MA gått flera veckor med dött foster helt ovetandes.. har iaf ett vul om en vecka, hoppas så på positiva besked då, även om de bara är en ögonblicksbild, men bara att få veta att ett foster finns där.


    Ja jag förstår dig. Man känner sig lurad. Jag måste vänta 25 dagar till. Känns som 25år. Vilken vecka är du I när ni gör ultraljud nästa vecka?
  • hurtänktedunu
    Bebis2021 skrev 2021-10-20 10:25:48 följande:

    Ja usch verkligen, ja de är en lång väntan tiden går så sakta då. Jag kommer vara i 6+6, känns nog så tidigt, å då har ja ändå bokat om de en gång, läkaren bad mig komma tillbaks två veckor senare (när jag var där och hade två dagar till bim men hade plussat, var där pga menscykeln egentligen men hade hunnit plussa) å funderar även nu om ja broder boka om de till lite senare, men samtidigt så borde man se något då, å ser man inget så kan man ju snabbare få ett sånt besked också tänker jag. Tror ja behåller den tiden, kommer antagligen få fler ul ändå så.. vill gärna ha två till utöver de innan rul, orkar inte gå för många veckor helt ovetandes. Men vilken vecka komma du vara i på ditt vul? Låter iaf som du kommer va en bit längre gången å då är de ju skönt på så vis å se mer


    Om det är till någon tröst så gjorde jag vul med min minsting i v6+3 och såg ett så fint hjärta som slog. Så 6+6 ser du nog en del på. Jag gjorde faktiskt ett ultraljud idag. Hade haft så ont i ena äggstocken så var lite orolig för utomkveds så gick till gynekologen som har mottagning bakom där jag jobbar så hon gjorde det ultraljud på 1 minut typ. Haha. Den satt rätt och mätte rätt. Nu har jag även fått veta att vi har en nyöppnad mottagning här i staden en privat där man kan boka tid online och kostar bara 400 så kommer nog boka om den jag hade. Så kanske kör en i v8 och v10. Annars skulle jag vart i v9+1 men nu sist såg vi ju hjärtat slå 7+4 så dog den 8+0 så vill nog gärna göra båda om det går för att inte bli lurad av kroppen igen. Kändes riktigt surt när man gick så länge.
  • hurtänktedunu
    EIJ90 skrev 2021-10-20 12:11:39 följande:

    Äl+14 idag och fick 2-3 veckor på det digitala idag. Skönt att det verkar öka som det ska :)

    Hade väldigt lite symtom med sonen (förutom tröttheten) undrar om det blir samma nu.

    Ni som har flera barn sedan tidigare har graviditeterna skiljt sig åt?


    Egentligen inte så mycket. Mått jätte bra alla gångerna.
Svar på tråden BF juni 2022