Inlägg från: Emjol |Visa alla inlägg
  • Emjol

    Bf augusti 2022

    Semlan3 skrev 2021-12-08 06:12:26 följande:

    Tänker att det där med symptom är så olika. Detta är min fjärde graviditet och jag har inga symptom förrän i vecka 8 förutom utebliven mens. Är ju skönt eftersom att jag vet att det är så det är för mig. Men tänker bara att du ska veta att symptomen säkert kommer öka på med tiden!


    Ja men precis :) Skulle bli mer orolig dock om man skulle få nån blödning fastän det även kan förekomma utan att det är något negativt :)
  • Emjol
    Lövsångerska1991 skrev 2021-12-08 06:54:55 följande:

    Så skönt att kunna ha en så positiv inställning! :)


    Ja faktiskt! Dock har jag tränat upp den under ett par år men underlättar enormt i livet gällande allt :) Fick dock besked en vecka innan jag plussa att jag har lätta cellförändringar med HPV.. Men liksom där så orkar jag helt enkelt inte oroa mig i flera månader för att det kanske ser bättre ut vid nästa provtagning. Enligt vad jag läst så självläker det oftast för de flesta så håller tummarna :D
  • Emjol

    Haha mena givetvis att jag inte orkar oroa mig för att det kanske ser värre ut vid nästa provtagning när det likagärna kan se bättre ut och ha självläkt ;) hjärnan hänger inte med riktigt

  • Emjol
    Lövsångerska1991 skrev 2021-12-08 07:04:15 följande:

    Förstår det verkligen. Jag hade behövt öva. Är som Ior i Nalle Puh ibland :,D

    Lätta cellförändringar är ingen fara. Man kan inte ta bort dem när man är gravid eller? Annars är det nog ingen fara att vänta. Jag har haft allvarliga cellförändringar. När jag skulle ta bort dem så blev hela tiden gynekologen sjuk eller något annat hände. Tog nog ett helt år och efter att jag gjort en anmälan, innan jag fick komma till en gynekolog och ta bort dem. Men allt blev ju bra ändå. Så är de lätta tror jag verkligen man kan vänta, men kolla upp så fort du får möjlighet sen <3


    Först ska man göra ett till cellprov innan det är aktuellt att "ta bort något". Ska helst göra det cellprovet innan andra trimestern läste jag precis. Men vid det provsvaret så kanske det har läkt av sig själv :) Annars får jag vänta till efter graviditeten ifall svaret visar något annat samt att man med HPV har en risk att föda för tidigt.. Men ska ringa MVC nästa vecka och även meddela om detta så kanske jag kan ta ett nytt cellprov innan det är försent. :)
  • Emjol
    nomina skrev 2021-12-08 11:50:05 följande:

    Jag drömde veckan innan jag plussade att det var två, förutom det är det en känsla jag bär på bara. Det kanske förstärktes när någon sa atr högt hcg tidigt kan indikera tvillingar, har läst att det också kan indiktera ds. Det blir som det blir, och jag kan ju inte prata med bara en om det nu skulle vara två iaf! :D

    Hur får du känslan av att det kan vara två? :))


    isoldelively skrev 2021-12-08 11:36:02 följande:

    Nu blir jag nyfiken, hur kommer det sig att du tänker att det är två? :) Jag har nämligen också den magkänslan denna gång, vet inte varför.


    Men så spännande! Har också känslan av att det kan vara två haha. Aldrig känt så tidigare så ska bli spännande att se :)
  • Emjol
    Fyyyyran skrev 2021-12-08 15:17:55 följande:

    Önskar också tvillingar. Tycker allting med tvillingar är så fascinerande och underbart.

    Min farmor var tvilling, så vet inte om det skulle öka mina chanser. Man kan ju alltid hoppas.

    Idag är första dagen som jag vågar känna att bebisen nog kanske stannar kvar därinne. Vi funderar på att berätta för släkten på julafton. Och för våra andra barn. Längtar! Då kommer jag vara i v 7, så det är väl egentligen lite tidigt att berätta. Men vi kan nog inte hålla oss. Vår sexåring kommer bli såååå glad att hon äntligen får bli storasyster.

    Hur tänker ni kring berättande delen?


    Just nu vet bara min sambo och en kompis.

    Min sambos familj ska vi fira jul med men kommer inte säga något då utan väntar åtminstone till jag har gjort KUB. Min familj bor i en annan stad och träffas inte så ofta så där kommer jag nog vänta till RUL kanske.. :) Vissa vill berätta på en gång men jag vill mer berätta när det är mer säkert. Är första barnet för oss båda :)
  • Emjol
    Lövsångerska1991 skrev 2021-12-08 17:27:07 följande:

    Är inne i en så orolig tankeloop nu. Har svårt att släppa tanken på utomkvedshavandeskap. I ungdomen var jag inte så noga med att testa mig och det är ju jättedumt, men kan inte göra så mycket åt det nu. Rädd att jag då för länge sedan ska ha fått något som sen lett till äggledarinflammation utan att jag har märkt det eller fått reda på det på något sätt. När man läser om utomkvedshavandeskap är det ju väldigt få procent det handlar om, men när man läser om klamydia utan symtom verkar det så otroligt vanligt. Känns som jobbigt att inte få veta något förrän i slutet av månaden. :/


    Det är vanligt att oroa sig för mycket när man är gravid med alla extra hormoner <3 Kommer nog kännas bättre vid ultraljud men ring MVC ifall det blir värre så kanske du får komma in tidigare.
  • Emjol
    laurajane skrev 2021-12-09 06:11:40 följande:

    Har funderat på det här med inskrivningen. Vi ska flytta till en annan stad i slutet av nästa vecka och jag är därför inte folkbokförd än i den stad där jag ska gå till MVC. Kan man ringa och boka tid på en hälsocentral innan man är skriven i den staden, eller måste jag vänta att höra av mig till folkbokföringsadressen ändrats? Har någon av er koll på det?


    Vilken vecka är du i? Om du ändå ska flytta nästa vecka så kan du ju höra av dig då? :) folkbokför du dig samma dag så går det fort i systemet märkte jag. Fick brev från min nya vårdcentral fort.
  • Emjol
    laurajane skrev 2021-12-09 11:41:43 följande:

    Är i vecka 5 nu, men det kanske inte är så bråttom med första mötet. Ringer nog när vi kommit på plats.

    Eftersom det var så längesedan jag gjorde det här sist och jag inte alls läst in mig på allt som jag gjorde då så känner jag mig lite i lost i vad som ska göras och när haha.


    Okej ja men då hade jag väntat :) Är själv i vecka 6 (7 imorgon) och tänkte väl kanske höra av mig nästa vecka haha ;) Första barnet för min del men riktiga inskrivningen verkar vara runt vecka 10 eller nått..
  • Emjol
    limons skrev 2021-12-09 12:16:37 följande:

    Hej! Googlade mig hit och kul o hitta andra som nyligen plussat:) Plussade förvånansvärt nog i v. 4? o är väl nu i vecka 5+4 o har väl BF då typ 4 augusti (på min andra sons födelsedag!)

    Hur mår ni? Har ni också mycket molvärk?


    Mår förutom den enorma tröttheten helt okej änsålänge! Har BF 5/8 så går in i vecka 7 imorgon. :) Molvärk till och från samt lite illamående mest när det gått ett tag sen jag åt sist. Hur mår du själv? :)
Svar på tråden Bf augusti 2022