Inlägg från: Emjol |Visa alla inlägg
  • Emjol

    Bf augusti 2022

    isoldelively skrev 2021-12-25 11:18:57 följande:

    Hur mår ni tjejer? Har ni haft en fin jul? Någon som avslöjat graviditeten för släkten kanske?

    Jag är i vecka 9 och kämpar med illamåendet. Medicin håller det värsta borta så att jag kan vara uppe åtminstone, utan medicin hade jag förmodligen legat och kaskadkräkts i ett mörkt rum dygnet runt. Vill absolut inte att någon utomstående får reda på att jag är gravid så får försöka bita ihop idag på släktmiddag nr 2. Det får man ju igen för sen på kvällen när man blir extra dålig för att man bitit ihop under dagen men så är det.. Kämpa på ni andra om det är ngn mer som också har det tufft <3


    Åh stackare! :( mitt illamående är mer under kontroll nu med prostafen men finns dock ändå och lurar. Dock blir jag ännu tröttare av det och då var jag ändå jääääättte trött innan haha.. Men nu är jag ledig i mellandagarna utan planer så det är okej ändå <3

    Julen tog hårt på mig så jag sov faktiskt 12 timmar inatt ;) Hade dock tränat ryggen dagen innan och hade sjuka spänningar i nacken igår så hade spänningshuvudvärk hela dagen.. Så var rätt off på både sociala medier och irl.

    Hoppas du mår bättre snart <3
  • Emjol
    Erika W skrev 2021-12-25 14:08:50 följande:

    Hej alla!

    Har inte hunnit läsa igenom alla inlägg, men ville bara hoppa in och säga att jag har bf 18 augusti, allt är jätte nytt och jag känner att det skulle va skönt att kunna ventilera med andra!

    Jag är 27 år och detta blir då mitt första, så jag är verkligen lost i det mesta just nu ????


    Grattis! :D

    Jag väntar också första barnet och är 26 år. Så allt är verkligen nytt för oss med <3
  • Emjol

    Alltså den här enorma tröttheten tar aldrig slut ;)

    Börjar bli tacksam över att jag änsålänge inte har något annat barn sen tidigare och samtidigt som jag funderar på hur fan man ska orka sen när barnet kommer?! Panik haha.

  • Emjol

    Grattis och välkomna alla nya som hittat hit! :D

    Idag är ingen bra dag för min del.. Prostafenen har funkat hyfsat ett tag nu men nu idag slog illamåendet till som en käftsmäll fastän jag tagit prostafen :(

    Även lite yr så blir sängen idag med massa citron och ingefära hehe. Går iallafall in i vecka 10 imorgon och har KUB den 26/1.

    Hur mår ni andra? :)

  • Emjol
    Nilla6 skrev 2021-12-30 15:12:40 följande:

    Samma här, lergigan comp funkar kanske 1 timme sen är det kört igen. Va försiktig med ingefära, tydligen nya rön angående ingefära och graviditet som forskas på. Vilket är konstigt då det är det som vart bland topp 10 bland saker man tar mot illamående.


    Tack jag har också hört det angående ingefäran men äter inte det så ofta vanligtvis så kände att jag kunde ta lite nu <3
  • Emjol

    Får panik.

    Har helt plötsligt blivit trög i magen/förstoppad vilket jag vet att man kan bli i graviditeten men vad kan jag äta/dricka så det händer något?! :/

  • Emjol
    nomina skrev 2022-01-04 10:45:13 följande:

    Torkade aprikoser och plommon har jag fått råd om, drick mycket vatten. Vet inte om det var en felskrivning i inlägget ovan men tänker att a-fil med goda mag och tarmbakterier gör gott.


    Pretty in pink skrev 2022-01-04 10:27:49 följande:

    Generellt rekommenderas fiber i kombination med mycket vatten. Undvik stoppande Mat som blåbär, kaffe gör under för magen om man dricker det. Lite yoghurt rekommenderar jag aldrig då tarmbakterier som finns där gör under. Slutligen om magen inte kommer igång av sig själv finns laktulos receptfritt.


    Tack för tips! Köpte katrinplommon och vatten dricker jag nästintill konstant då jag är jämt törstig :) Hoppas jag får igång magen. Sjukt uppsvälld nu efter ett par dagar..
  • Emjol
    nomina skrev 2022-01-04 19:41:56 följande:

    Samma här, med vattnet, dricker otroligt mycket. Tycker annars att jag är en dålig vattendrickare men nu dricker jag som en kamel varje dag! :D


    Haha ja men ellerhur?! Har alltid varit "duktig" på att dricka vatten då jag älskar vatten men det här är på en ny nivå, och det måste vara ISKALLT ;)
  • Emjol
    nomina skrev 2022-01-04 20:41:33 följande:

    Haha samma här, spola lääänge och halsa direkt! Även iskallt bubbelvatten är otroligt gott ibland.

    Även mjölk dricker jag nu som jag inte gjort tidigare. Men visst känns det skönt att kroppen vet vad den vill ha!? :)

    Efter lång tid med kraftigt illamående och många kräkningar har jag med två dagar postafen bara spytt en gång och fått behålla maten så jag inte känner mig vrååålhungrig längre. Så himla skönt!


    Skönt att det har blivit bättre med prostafen, hoppas det håller i!! :)
  • Emjol

    Uppdatering:

    Går in i vecka 11 imorgon, så KUB börjar äntligen närma sig :)

    Illamåendet har försvunnit och behöver inte ta postafen längre. Hoppas det håller i sig men har hört att det kan komma tillbaka som en käftsmäll sen ;)

    Tror jag har kommit in i sk "spökveckorna".

    Mår äntligen förvånadsvärt bra men alla symptom har inte avtagit så blir inte såå orolig. Men skulle vara skönt med ultraljud snart så man äntligen får se bebis och kanske kan slappna av lite mer.

    Märker att magen har blivit lite mer svullen typ också, blir lite illamående om byxorna sitter för tajt men för övrigt är det fortfarande enkelt att hålla detta hemligt ;)

    Sambon börjar dock tröttna på mitt humör men är faktiskt fruktansvärt förstående så det känns bra iallafall :)

    Sorry för långt inlägg.

Svar på tråden Bf augusti 2022