Inlägg från: Emjol |Visa alla inlägg
  • Emjol

    Bf augusti 2022

    Är det nån mer som fryser enormt mycket? Vanligtvis brukar jag svettas på jobbet men nu går jag runt med gåshud hela tiden hehe.. Jobbar dock där det vanligtvis brukar vara varmast så jag sätter på mig tjocktröja när jag måste till dom områdena där det är kallt :p

  • Emjol
    Tino skrev 2021-12-09 16:33:02 följande:

    Ja, jag fryser men det är också så himla kallt generellt. Jag frös även förra gången jag var gravid. Jag pratade med en läkare om det då som sa att det låter som en reaktion på hormonerna. Kan vara bra dock att kolla sköldkörteln också. Det kan nog mvc hjälpa till med. Jag har kollat för någon vecka sedan, och tror det var normalt.


    Fryser dock inte utomhus konstigt nog. Köpt en lång och bra vinterjacka i år så när det var - 20 häromdagen så frös jag inte alls haha! Okej tack ska kika med MVC när jag ska dit :) Alltid bra att ta alla prover
  • Emjol

    Vakna imorse med världens sprängandes smärta i brösten. Har haft känsliga och tunga bröst ett tag nu men detta var nått nytt ;) välkomnar det dock <3

  • Emjol
    Lövsångerska1991 skrev 2021-12-10 19:16:45 följande:

    Stort grattis! :) <3 håller tummarna för att allt går superbra! Min syster har fyra barn, hon tycker att det bara är härligt med så många. :)

    En sak jag kom att fundera på. Om nu allt går bra, när borde man berätta på jobbet? Jag jobbar på en skola och kommer bli avstängd i v. 20 troligtvis. Är det ändå okej att inre berätta förrän i v. 12? Vad tycker ni?


    Jag kommer också få gå hem i vecka 20 troligtvis tyvärr och jag är med på samma spår som dig. Kommer berätta efter KUB :) Vill gärna se bebis innan jag berättar ;)
  • Emjol
    hypotyreos98 skrev 2021-12-10 21:07:41 följande:

    Hej! Testade mig i måndags, skulle då vara i vecka 3+2 enligt min cykel. Tyckte det kändes helt sjukt att det kunde visa svagt positivt så avvaktade till tisdag morgon. Tog då ett CB digitalt, det visade ?gravid 2-3?, vilket för mig absolut inte går ihop. Har haft regelbundna cykler på 28 dagar och så kommer detta? Borde alltså varit i vecka 3+3, då borde det väl stå 1-2v tänker jag??

    Någon mer som har fått fel på CB? :)

    Bifogar bilderna.

    //


    När hade du BIM? :)
  • Emjol
    hypotyreos98 skrev 2021-12-11 08:04:18 följande:

    Har BIM idag eller eventuellt imorgon.


    Okej men då kan det stämma. Clearblue veckoindikator räknar från när du blev befruktad. Barnmorskan räknar från när du fick din senaste mens. Så vid BIM har man gått ca 4+0 dvs vecka 5. Beroende på hur din menscykel är givetvis :)
  • Emjol
    laurajane skrev 2021-12-11 09:42:24 följande:

    Funderade på hur veckorna i alla artiklar om gravidsymptom är beräknade. Är det på det sätt som BM räknar eller från sista mensens första dag?


    Det är ju så barnmorskan räknar. Sista mensens första dag :)
  • Emjol
    laurajane skrev 2021-12-11 11:48:47 följande:

    Men räknar inte de veckor från att ägget blev befruktat?


    Nej precis det är därför det är förvirrande hehe.. Logiskt sett så borde man ju räkna från befruktning :) Jag är i vecka 7 nu men logiskt sett så har jag bara varit gravid 5 veckor.
  • Emjol

    Helt sjukt hur smaklökarna kan ändras från en dag till en annan :o

    Igår åt jag en macka som var det godaste jag ätit på länge och idag gjorde jag exakt en likadan och det bara vände i munnen. Nu mår jag sjukt illa och vill aldrig äta igen haha ;)

  • Emjol
    isoldelively skrev 2021-12-11 19:05:01 följande:

    Alltså detta illamående är så himla tufft. Vecka 7 och jag mår skit verkligen. Enda gången jag inte mår illa är när jag äter vilket leder till att jag äter för mycket = mår illa för att jag äter för mycket. Ond cirkel. Småäta funkar inte, typ all mat äcklar mig dessutom förutom kall mat (smörgåsar, sallad etc) och jätteäcklig smak i munnen konstant plus att jag får kväljningar av alla dofter (tvål, schampo, allt som jag annars tycker luktar gott). Klarar inte träna heller som jag annars älskar pga att jag mår så illa och känner allmän sjukdomskänsla så det drar verkligen ner humöret.

    Nej fy för detta, vill bara spola fram till vecka 15-16 när det går över. Enda positiva är väl att illamåendet är ett tecken på en "stark" graviditet och att det förhoppningsvis går vägen.


    Åh precis samma för mig! Mår illa innan mat och mår illa efter mat haha. Men har dock inte spytt ännu! Också vecka 7 :)
Svar på tråden Bf augusti 2022