• Anonym (Vaccinerad)

    Varför tar ni inte vaccinet?

    Halloj gott folk och gott nytt år! Hoppas ni haft det awesome ;) Men nu till The Topic, det känns som om alla i Sverige (eller i hela världen) har tagit vaccinet men sen finns det dessa inte som har tagit den. Jag skriver detta med all respekt förresten, jag respekterar allas val när det gäller detta. Undrar dock varför ni som inte tagit det har vakt att gå denna bana? Rädda för nålar kanske? :)

    Eller är det något annat? Något jag grubblat på ett tag.

    Tog andra sprutan i onsdags BTW ;)

    Kram på er

  • Svar på tråden Varför tar ni inte vaccinet?
  • klyban
    Anonym (Freja) skrev 2022-01-15 13:12:21 följande:
    Har man vaccinerat sig kan man ju känna sig trygg i att man inte blir sjuk enligt de flesta? Så varför bry sig om hur andra väljer att göra med injektionerna?

    Vaccinationen har en procentsats där man inte ens kan bli smittad, nu med Omikron är den rätt låg, dock inte innan.
    Svårt sjukdomsförlopp år fortfarande mycket högt, och det känns galet fel att belasta sjukvården för man tror på antivetenskap.


    Och sjukvårdspersonalen går på knäna, men kanske att dom gör där är ointressant i antivetenskapen.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • broderbob
    Anonym (Freja) skrev 2022-01-15 13:12:21 följande:

    Har man vaccinerat sig kan man ju känna sig trygg i att man inte blir sjuk enligt de flesta? Så varför bry sig om hur andra väljer att göra med injektionerna?


    Jag trodde du gjorde det då vissa utav dom inte är godkända utav EMA och tillverkas utanför utanför Europa främst i Kina och Ryssland - jag är säker på  vaccin som EMA har godkänt och då också Läkemedelsverket - fast inte övriga - jag accepterar att vi har olika åsikter, fast jag är inte så säker på Sputnik V som du då. 
    Jag har ett utdrag från DW (Deutche Welle) och en länk 


    Why are Russian 'vaccine tourists' flocking to Europe?

    A growing number of Russians are heading to Europe to get a COVID-19 jab as "vaccine tours" gain momentum. But why is the European shot so coveted? A DW investigation looks for answers.


    It's unclear whether the Russian homegrown vaccine Sputnik V will be approved anytime soon in the West, making life difficult for many Russian nationals. That's because entry to many countries requires proof of vaccination against COVID-19 with a jab that is approved in the European Union (EU).


    It's not only tourists who are affected. Many Russian citizens also travel abroad, for example, on business or to visit relatives. Without proof of vaccination, they cannot even eat out in a restaurant or check into a hotel in some countries.


     


    Months ago, the situation was drastically different. In April, a number of Europeans traveled to Russia to be vaccinated with Sputnik V there. At the time, COVID-19 incidence rates in EU countries were high and vaccines were only available to people who were particularly at risk from the virus because of their age, health condition or their profession.


     


    In Russia, by contrast, Sputnik V was easily and quickly available. But by September, the situation had reversed ? and demand COVID-19 shots in Russia dropped as Russians became interested in getting vaccinated in Europe instead.


     


    Artikeln fortsätter


    Why are Russian ?vaccine tourists? flocking to Europe? | Europe | News and current affairs from around the continent | DW | 29.11.2021

    M
    ed vänlig hälsning Broderbob


     


     

  • AndreaBD
    Anonym (Frida) skrev 2022-01-15 01:19:16 följande:
    Jaha så munskydd funkar alltså mirakulöst i kollektivtrafiken men slutar funka i andra offentliga miljöer?
    Om du hade lyssnat på nån presskonferens eller läst tidning så skulle du inte behöva fråga sånt. 
  • AndreaBD
    Maya84 skrev 2022-01-15 04:05:47 följande:
    Inte ett dugg imponerande, for det den stora massan gor ar att lita pa att det som sags fran de som styr, alltd ar ratt trots skramselpropaganda och sina egna intressen. Och nu sitter du nu har och vill att jag ska forklara nagot du har kunnat lasa  pa om, om du verkligen var intresserad av svaren, och varit kritisk i ditt tankande fran borjan.
    Och jag kan garna ge dig en hel dros med lankar, uttalanden, intervjuver om detta, dar du far dina svar. Sa kan du avgora sjalv om detta ar konspirationsteorier eller inte.

    Hur ar andra vacciner relevanta? Varfor ska jag ta reda pa hur lange det tog att ta fram malaria vaccinet och om det finns biverkningar? Det ar mer relevant att diskuttera ett vaccin som delat upp en hel varld,som paverkar vardagen och dar man inte ar valkommen och ses som en mindre vard manniska om man valt bort ett vaccin man inte ar trygg at ta.

    Om andra vaccin som godkants efter 15 ar kommer med biverkningar vet jag inte. Men dessa vacciner paverkar inte min vardag och dessa vacciner har knappast lett till blodproppar eller stroke efter en injection, da skulle de antagligen inte vara godkanda, men corona vaccinet som tagits fram under 1 ar har inte testats pa manniskor i en period på 15 år..., just darfor ar det kanske mer relevant...
    Inte för att jag nånsin har trott att det skulle kunna finnas någon sanning i såna konspirationsteorier, men jag har ibland funderat hur man förklara för er att det helt enkelt är omöjligt, att det inte ens är möjligt att det skulle kunna vara så. 

    Igår hörde jag något bra. Någon som sa att den främsta anledningen varför man inte kan ha en sån konspiration är att det krävs ändå ett antal människor för att iscensätta något sånt - kanske 100 eller 200. HUR LÄNGE skulle då alla dessa hålla tyst? Inte särskilt länge. Det hade kommit fram för länge sedan! 
  • AndreaBD
    Anonym (Covidvaccin, nej tack) skrev 2022-01-15 11:58:22 följande:

    Jag tycker det är så många fel i denna covidkarusellen.

    1. Vi har ingen överdödlighet I vårt land enligt SBU (märkligt om så många dör?)

    2. Alla som dör och registreras är MED covid och inte AV covid. Alltså siffrorna blir jävligt missvisande.

    3. Införa vaccinpass när man som vaccinerad själv smittar andra.

    4. Information som på något vis lyfter fram nackdelar med vaccinet eller ställer sig ifrågasättande riskeras att censureras på många internetsidor.

    5. Media som hjälper till och driver en polarisering med ovaccinerade vs vaccinerade.

    6. En av forskarna som själv var med och tog fram mRNA tekniken till covidvaccinet, har själv tagit avstånd till vaccinet och ångrar han tog det + rekommenderar ingen förutom riskgrupper att ta det.

    7. Snabbtframtaget villkorat vaccin utan kända långtidsbiverkningar. Däremot många som fått allvarliga biverkningar direkt proppar, hjärtmuskelinflammation och flera hundra i Sverige som dött av vaccinet, men det är ingen som bryr sig om det. Alla ska bara vaccineras till vilket pris som helst.

    8. Folkhälsomyndigeten maler på om att det är främst ovaccinerade som dör och får det att låta som du är i värsta faran att dö om du inte tar vaccinet (0,2% dör). I själva verket är det riskgrupper som ligger på IVA.

    9. Vaccineffekten försvinner för snabbt. Ska man ta sprutor resten av livet? Även fullt friska?

    10. Läkemedelsbolagen har friskrivit sig allt ansvar från läkemedelsbiverkningar på covidvaccin.

    11. Alla är livrädda att dö i covid pga våra myndigheter, men när man tittar på statistik är det endast 0,2% av de smittade som dör och de tillhör -hör och häpna -riskgrupperna.

    Slutligen vaccinera mig mot något som 99,8 procent överlever med ett nytt vaccin där ingen har en aning om vad som händer långsiktigt, låter inte jätte lockande.

    Och där du dessutom fortfarande smittar andra...

    Tur detta är frivilligt, för vill inte delta i detta experiment.


    Har jag egentligen lust att förklara sånt som man kan läsa sig till överallt? Jag gör väl ett försök.

    1. Självklart dör (gamla) människor, en del av dem numera av covid. Sedan dör säkert några i onödan och det blir sammanlagt några fler än vanligt. Men under vissa perioder var det inte fler än vanligt.

    2. Det  är ofta ganska svårt att avgöra. Om du vill veta exakt vad en person dog av, så får du göra en obduktion. Den kostar tid, personal och pengar. 

    3. Långfristigt tänkt? Vaccinen uppdateras hela tiden.

    4.  Det är i regel desinformation som sållas bort.

    5.  Det kan man också se som att man vill få alla att vaccinera sig, vilket kommer att behövas för att vi ska bli av med det. Eller snarare:  Om de som inte vaccinerar sig vill fortsätta ha det så här så får de väl göra det, men vi som är vaccinerade kan återgå till ett vanligt liv. Varför ska vi tvingas till det också? Om
    vaccin är det enda sättet att kunna återgå till ett vanligt liv, så har ju ni valet. Väljer ni att inte göra det, så är det ert val. 

    6. Det tror inte jag ett dugg på. Källa på det! 

    7, Det finns inga sena biverkningar av vaccin.

    8. Stämmer inte. Det är  riskgrupper OCH ovaccinerade.

    9. Det kan man inte veta i förväg och vi vet inte heller exakt än.

    10.  Det är ganska självklart att det måste vara så. Tänk själv! SKULLE de kunna betala om nu alla skulle drabbas av något? Hade de ens tagit på sig detta då?

    11. Alla som dött har inte tillhört riskgrupper. Det kan slå andra också, även om det är sällan. 

    Ja, än så länge är det frivilligt, men du får då inte klaga på om du är utanför och inte får delta i allt. 
  • AndreaBD
    Anonym (Källkritis) skrev 2022-01-15 12:06:34 följande:

    Folk har helt slutat tänka.

    Jag har haft covid och har gott om antikroppar.


    Mot en variant av minst fyra. Hittills. Och du har dem i ungefär två månader. 
  • broderbob

    Jag tycker att här ska man ta väldigt mycket med en "nypa salt" då det finns så pass många sanningar och så många felaktigheter samt en så ändligt med påhopp, jag tror att jag i princip enbart har använt mig utav tillförlitlig information som också presenteras i media såsom Johns Hopkins Corona virus Resource center , WHO, EDC,FHM och MSB  samt några få tidningar,, att många har / är irriterade på mig har jag förstått från första början, något annat hade varit konstigt.

    Den stora kritiken jag har mot er alla, varför lyssnar ni inte på varandra, varför måste ni jämnt göra sådana grova påhopp,, varför diskuterar ni något som ni inte har något kännedom om, då pandemin fortfarande är samhällsfarlig varför bryr ni er inte om det

    Nu när ni diskuterar covid vaccin så får man förstå att de vaccin ni enbart diskuterar biverkningar / icke biverkningar är de som godkänts av EMA och läkemedelsverket, vad ni glömmer att prata om är vaccin som är framställt i Kina och Ryssland då förstår man att det är vaccin som ni accepterar men som EMA eller Läkemedelsverket ännu inte har accepterat och det ger tydliga signaler

  • Anonym (Bs)
    Anonym (Covidvaccin, nej tack) skrev 2022-01-15 15:25:54 följande:

    Bortförklaringar! Jag har källa på alla punkter. För mig räcker det.

    Fortsätt du med dina sprutor en gång i halvåret, tiden lär utvisa vad som sker med er och ert immunförsvar.

    Finns redan forskning som tyder på att har du väl börjat med dessa sprutor, måste du fortsätta med dom då ditt immunförsvar inte klarar covid annars.

    Jag satsar på att bygga upp ett naturligt immunförsvar, som läkemedelsbolag tyvärr ej kan tjäna pengar på.


    Dela gärna dessa källor så vi andra också kan lära oss hur lurade vi är.

    Vilken forskning hänvisar du till som säger att immunförsvaret inte klarar covid om man inte ?forsätter ta sprutor??
  • klyban
    Anonym (Covidvaccin, nej tack) skrev 2022-01-15 15:25:54 följande:
    Bortförklaringar! Jag har källa på alla punkter. För mig räcker det.
    Fortsätt du med dina sprutor en gång i halvåret, tiden lär utvisa vad som sker med er och ert immunförsvar.
    Finns redan forskning som tyder på att har du väl börjat med dessa sprutor, måste du fortsätta med dom då ditt immunförsvar inte klarar covid annars.

    Jag satsar på att bygga upp ett naturligt immunförsvar, som läkemedelsbolag tyvärr ej kan tjäna pengar på.

    Då står vi här med saker du hittat på istället.

    Och nej, du har ingen forskning på detta heller, som alt annat du påstår.
    Och frågan är varför tror du någon ska gå  på dina konspirationer?
    Undrar då de är väldigt lätta att se rätt igenom och sen när du inte komemr med ett enda fakta, så är det redan där avgjort.


     


    Varför du berätta att du inte har en susning om vad en pandemi är, det är en gåta som ingen får svar på.


    Anonym (Bs) skrev 2022-01-15 15:40:48 följande:
    Dela gärna dessa källor så vi andra också kan lära oss hur lurade vi är.
    Vilken forskning hänvisar du till som säger att immunförsvaret inte klarar covid om man inte forsätter ta sprutor?

    Det kommer aldrig några källor, då personen redan vet om att sådana inte finns.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • AndreaBD
    Anonym (Covidvaccin, nej tack) skrev 2022-01-15 15:25:54 följande:
    Bortförklaringar! Jag har källa på alla punkter. För mig räcker det.

    Fortsätt du med dina sprutor en gång i halvåret, tiden lär utvisa vad som sker med er och ert immunförsvar.

    Finns redan forskning som tyder på att har du väl börjat med dessa sprutor, måste du fortsätta med dom då ditt immunförsvar inte klarar covid annars.

    Jag satsar på att bygga upp ett naturligt immunförsvar, som läkemedelsbolag tyvärr ej kan tjäna pengar på.
    Tja, att du inte visar dessa källor här tycker jag är märkligt...

    Tyvärr så litar ju folk ibland på det som de hittar någonstans på nätet. Har du kollat själv om det stämmer? Dvs. gått till URSPRUNGSKÄLLAN?  Jag tror inte det. 

    Tyvärr så lär du inte ha skydd mot nya covid-varianter även om du har haft en av dem. Man blir just bara immun mot den varianten. Och inte ens det längre tid...
Svar på tråden Varför tar ni inte vaccinet?