• Anonym (Vaccinerad)

    Varför tar ni inte vaccinet?

    Halloj gott folk och gott nytt år! Hoppas ni haft det awesome ;) Men nu till The Topic, det känns som om alla i Sverige (eller i hela världen) har tagit vaccinet men sen finns det dessa inte som har tagit den. Jag skriver detta med all respekt förresten, jag respekterar allas val när det gäller detta. Undrar dock varför ni som inte tagit det har vakt att gå denna bana? Rädda för nålar kanske? :)

    Eller är det något annat? Något jag grubblat på ett tag.

    Tog andra sprutan i onsdags BTW ;)

    Kram på er

  • Svar på tråden Varför tar ni inte vaccinet?
  • molly50
    Anonym (Freja) skrev 2022-01-16 23:44:58 följande:
    Bevisbördan ligger dock inte på offren i denna integritetslösa lynchmobb som dagligen går på sida upp sida ner som hackspettar om att injicera sig i tid och otid. Gör det själva. Och fortsätt ta 500 sprutor till. Det skyddar ju uppenbarligen skitbra. Men varför bry sig om hur din granne väljer att göra isf?
    Vill man försöka motbevisa de fakta som finns om vaccinet så är det väl ganska viktigt att visa upp de källor man påstår sig ha om man vill framstå som trovärdig.
    Likaväl som du tycker att vi andra ska visa upp källor.
    Tycker du inte det?
  • Anonym (Freja)
    AndreaBD skrev 2022-01-17 09:25:59 följande:

    Om du menar den senaste, så tycker jag att den är helt ..... feltänkt. Men är han för vaccin? Ingen aning....


    Jo men det är väl ett lågvattenmärke om något när man godtyckligt ska börja bestämma vilka som har rätt till vård och inte, tycker du inte?
  • klyban
    Mister Bister skrev 2022-01-16 23:02:45 följande:
    Fakta; För första gången i världshistorien tar en stor majoritet av västvärlden tillsammans spruta på spruta på spruta mot ett virus . Ändå är sjukdomen mer spridd där än tidigare.. Bra att doserna ger mildare (generellt) sjukdom. Men det är också det enda de lyckas med. Mot omikron lyclas det inte alls, då allt pekar på att den skulle vara lika mild med som utan vaccin (eller har du någon fakta som motsäger det?)

    Fakta berättar att den ovaccinerade belastar sjukvården svårt med sina 13,8% som inte tagit en dos ens.
    Så redan där är det över för dig.


    Och vaccinen har varit väldigt effektiva på att hindra smitta innan, 65-90% på Alpha, och omikron kommer bli uppdaterat i vaccinen, så är vi tillbaka igen.
    Och svårt sjukdomsförlopp har varit högt hela tiden, fakta verkar inte vara din sak inser jag.

    Varför är verkligheten så tuff för dig?
    Kan du inte be en vän om att hjälpa dig?
    För uppenbarligen har du inte förmågan att själv inse nått så extremt övertydligt som att vaccinen är mycket effektiva.


     


    Och ja, vi kan tacka er ovaccinerade för de restriktioner och rekommendationer som vi var tvungen utöka, utan er så hade vi sluppit detta och pga så svårt ni belastar sjukvården.


    Mister Bister skrev 2022-01-16 22:53:28 följande:
    quote]
    Läsförståelse; Igen; Det har inte gått tillräckligt med tid för att kunna mäta och se eventuella långsiktiga biverkningar än

    Studierna är utförda som alla andra läkemedel, med enda skillnad efter studien så lade man på extra personal och prioritera att gå igen om resultaten.


    Och tid nog har gått redan för inse att du står där med inget, för de svåra biverkningarna är extremt ovanliga.


    Och ja, sen ~9370000000 doser på detta och vi vet saker idag och dessa låtsas du om inte ska finnas, men att strutsa funkar inte för fakta, för fakta försvinner inte.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • AndreaBD
    Mister Bister skrev 2022-01-17 09:23:09 följande:
    Nej, det var just inte slump, utan genetisk anlag. De som fick det hade anlag för att få det. Vaccinationen orsakade inte narkolepsi. Den bara utlöste den. 

    [/quote] Ok. Och om du har anlag för hjärtproblem. Vill du ha det "bara utlöst" av Covidvaccinet då? Var får du "2månader" ifrån? Det finns långsiktiga biverkningar beskrivna från tidigare vaccinationskampanjer. Olika former av allergier exempelvis är påvisat "triggade/utlösta" av vaccinationer. Vacciner jobbar med immunförsvaret. Immunförsvaret är komplicerat.
    Exemplet funkar inte riktigt. Man kan inte utlösa något specifikt problem med hjärtat med ett vaccin, tror jag. Det är klart, om någon redan har hjärtproblem, hål i hjärtat eller liknande och de får covid, och lunginflammation.... Mer sannolikt att de har svårt att klara av IVA-vård. Men där har du en patient med riskfaktorer - såna som då dör i stort antal av covid. 

    Ja, en liten, liten risk har man förstås. Det har man med det mesta i livet. Jag fick astma av en mycket vanlig inflammationshämmande medicin (Naproxen). Det är också en stor grej för mig, det gör att jag har mycket sämre kondition. Det är ungefär jämförbart med biverkningar som man kan få av vaccin. 

    Jag har hört det där av minst två olika läkare (på TV) - att biverkningar av vaccinationer visar sig väldigt snabbt. En sa att det egentligen visar sig inom två veckor, men man tänkte då man tar två månader för säkerhets skull. Och man utökade det även till att observera i tre månader. Men det behövs egentligen inte, sa den läkaren. 
  • AndreaBD
    Anonym (Freja) skrev 2022-01-17 09:28:43 följande:
    Jo men det är väl ett lågvattenmärke om något när man godtyckligt ska börja bestämma vilka som har rätt till vård och inte, tycker du inte?
    Absolut. Och man ska aldrig ta bort möjlighet att få vård för någon. Oavsett vad folk har gjort. Men - kan man förhindra att den situationen uppstår, dvs. att det blir för stor belastning på sjukvården, då ska man ju satsa på det. 
  • AndreaBD
    Anonym (Freja) skrev 2022-01-17 09:25:59 följande:
    Nej det är ingen som vill frälsa världen - de vill bara själva inte ta vaccinet. Men visst lovar att jag inte ska uppsöka sjukvård om jag blir sjuk. Säg till alla här på forumet som försöker bli gravida i tid och otid att sluta med det nu då vården är så sjukt belastad. Det kan man ju också planera in ganska bra.
    Du kan inte lova det. Du kan bli jättesjuk. 
  • molly50
    broderbob skrev 2022-01-17 01:34:45 följande:
    Jag bryr mig inte ett dugg, bara du håller dig från all sjukvård den kan du själv bekosta privat eller inom alternativ medicin en (kvacksalveri) vi andra ska inte betala för din vård gällande coronavirus , håll borta från allmänna sjukvården och klaga inte
    Här måste jag säga att jag tycker du har fel.
    Skulle du säga samma sak om personer som t ex har råkat ut för komplikationer vid en plastikkirurgi?
    Eller de som röker och drabbas av cancer?
    Det är ju saker de själva frivilligt utsatt sig för. Ska inte de heller ha rätt till vård?

    Det finns ju de som av olika anledningar inte kan ta vaccinet. Av medicinska skäl t ex.
    Ska de också nekas vård om de blir sjuka,tycker du?

    Jag är för vaccinet,men tycker att alla ska ha rätt till vård.
  • AndreaBD
    Anonym (L) skrev 2022-01-17 08:44:50 följande:
    Om vi ska gå in på frågan om rätt till vård kan vi även exkludera följande grupper, som orsakar sig själva sjukdom: rökare, folk som äter ohälsosam mat, folk som inte motionerar, överviktiga, missbrukare och folk som frivilligt genomgår plastikoperationer och behöver söka vård efter komplikationer. Finns säkert fler grupper.

    Det blir inte många kvar som har rätt till vård.
    Det kan man förstås inte göra. Men jag tolkar det som att du inte heller tycker att man SKA göra så. 

    Skillnaden är dock att folk som är rökare, missbrukare, överviktiga, m.m. kan ha väldigt svårt att ändra på det. Beroende kan vara svårt att bryta. 
  • klyban
    Anonym (Freja) skrev 2022-01-16 23:44:58 följande:
    Bevisbördan ligger dock inte på offren i denna integritetslösa lynchmobb som dagligen går på sida upp sida ner som hackspettar om att injicera sig i tid och otid. Gör det själva. Och fortsätt ta 500 sprutor till. Det skyddar ju uppenbarligen skitbra. Men varför bry sig om hur din granne väljer att göra isf?

    Eller ta du en, så hade vi sluppit alla dessa restriktioner och att ni belastar sjukvården så svårt och fast ni inte ens är 14% som ens tagit en dos.
    90% beläggning, står ~13,8% för, väldigt talande.

    Och 500 doser, ja du låter trovärdig nu Tomte


    Anonym (Freja) skrev 2022-01-16 23:46:59 följande:
    ... gemene man har inget egenintresse eller något annat motiv att *övertyga* någon att inte vaccinera sig. Märk väl att alls trådar som induceras här börjar ju med påhopp och förolämpningar mot de som inte vill vaccinera sig.

    Har du inga argument, så ställer man sig frågande till ditt udda beslut, kanske du missat det är en pandemi.
    Är det inte lustigt du tar ett beslut på nått du inte förstår?


    Anonym (Freja) skrev 2022-01-16 23:48:15 följande:
    Okej som den mot svininfluensan - narkolepsi? Men det var nog en slump förresten

    Och med CVOID-19 vaccinen ser vi inget sånt alls, vad fick dig tro att prata om annat skulle funka?


    Anonym (Qq) skrev 2022-01-17 07:33:42 följande:
    Denhär personen betalar förmodligen skatt och har lika stor rätt som dig till sjukvård. Att det är en minoritet som hamnar på Iva fattar inte folk. Att vaccinerna, all administration och personal som är satt på det arbetet kostar extremt stora summar har ingen i åtanke när man pratar vem som har rätt till vård. Med din logik så kan vi säga att dem som kommit till frikortsnivå hos vården har förbrukat sin möjlighet redan till hjälp.

    Rätt till sjukvård?


    Och jag som trodde att sjukvården var till för göra oss friska, men bara ibland verkar det som.
    Och den vaccinerade belastar sjukvården mycket svårt fast de är så få.
    Det berättar att vaccinationerna är mycket effektiva.


    Anonym (L) skrev 2022-01-17 08:44:50 följande:
    Om vi ska gå in på frågan om rätt till vård kan vi även exkludera följande grupper, som orsakar sig själva sjukdom: rökare, folk som äter ohälsosam mat, folk som inte motionerar, överviktiga, missbrukare och folk som frivilligt genomgår plastikoperationer och behöver söka vård efter komplikationer. Finns säkert fler grupper.

    Det blir inte många kvar som har rätt till vård.

    Ett litet proiblen för ditt "argument" du tackar nej till sjukvårdens hjälp när du väljer bort vaccinationen, så varför står du där sen när du är sjuk.
    Du har ju tackat nej till det som är extremt effektivt att hålla dig där ifrån.
    Och tackar man nej till vård, varför vill man sen ha den, fattar ingenting, för sällan hör man så galet bakåtvända tankar än så.


    Anonym (Freja) skrev 2022-01-17 09:22:54 följande:
    Eh nej de började ramla in ett år senare!! 2010 på sommaren. Det är inget man utvecklar på en dag. Okej är det så, just det är jag inte så inläst på. Tycker du att det är mindre klandervärt för det? Tror du att de drabbade också känner så? Att det känns mer OK att leva med det för att de ändå hade anlag för det? Skulle du resonera samma om ett vaccin kickade igång epilepsi eller cancer osv; sådant som du kanske har anlag för? Svår herpes som sätter sig i hjärnan och gör att man avlider osv. Kanske till och med då hävdar du att det var värt att vaccinera sig?

    Biverkningar uppstår inte magiskt och efter vaccinet gjort sin sak, dvs 14 dagar.
    Men förstår du vill lyfta en konspiration, och där är inte fakta välkommet.


    Och narkolepsi fann man direkt, det tog bara ett tag och bekräfta den.
    Hade du levt då så hade du redan vetat om detta, eller kanske du vet men trodde ingen skulle veta om detta.


    Anonym (Freja) skrev 2022-01-16 23:44:58 följande:
    Bevisbördan ligger dock inte på offren i denna integritetslösa lynchmobb som dagligen går på sida upp sida ner som hackspettar om att injicera sig i tid och otid. Gör det själva. Och fortsätt ta 500 sprutor till. Det skyddar ju uppenbarligen skitbra. Men varför bry sig om hur din granne väljer att göra isf?

    Det som är värt och notera, inget du skriver berättar det du vill påstå.
    Och detta för du inte har någon källa som ens kan styrka dig.


     


    Ett konstant problem för antivaccern.


    Anonym (Freja) skrev 2022-01-17 09:28:43 följande:
    Jo men det är väl ett lågvattenmärke om något när man godtyckligt ska börja bestämma vilka som har rätt till vård och inte, tycker du inte?

    Du tackar ju nej till vård och vaccintion, så vad menar du?


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • broderbob
    Anonym (Freja) skrev 2022-01-17 09:22:54 följande:
    Eh nej de började ramla in ett år senare!! 2010 på sommaren. Det är inget man utvecklar på en dag. Okej är det så, just det är jag inte så inläst på. Tycker du att det är mindre klandervärt för det? Tror du att de drabbade också känner så? Att det känns mer OK att leva med det för att de ändå hade anlag för det? Skulle du resonera samma om ett vaccin kickade igång epilepsi eller cancer osv; sådant som du kanske har anlag för? Svår herpes som sätter sig i hjärnan och gör att man avlider osv. Kanske till och med då hävdar du att det var värt att vaccinera sig?
    Vet du vad Epilepsi är...?
Svar på tråden Varför tar ni inte vaccinet?