• Tis 4 jan 01:00
  34113 visningar
  79 svar
  Inlägg från Vinnie83 Visa alla inlägg
  79
  34113

  Går in på 6de försöket nu och hoppas verkligen på ett plus

  Tänkte starta en tråd här och få prata av mig med andra som sitter i samma sits. Jag och min sambo har försökt skaffa barn och vi är inne på 6de försöket nu. Jag har en son som är 13 år min sambo har inga barn sen tidigare och jag vill inget hellre än att ge honom ett litet barn. Men jag känner mig så otroligt stressad blir 39 nu i april.

  Ringde i tisdags till gyn och bokade in oss så 4-5 månader innan vi får komma dit. Sen ligger mitt BMI högt så i onsdags började jag med viktminskning.

  Det är ju så otroligt mycket runt omkring. Mycket tankar och man grubblar och är rädd.

  Läser inlägg med 38+ som blivit gravida och det tog på första försöket eller vissa som det tog flera försök på innan plusset så jag försöker tänka på att det kan ta sig och hoppas verkligen. Håller på med ägglossningstest och det visar ägglossning så det känns alla fall skönt.

  Är det någon som användt sig av spermievänligt glidmedel? Som hjälper spermierna på traven lite. Jag har köpt en men har inte testat ännu. Funderar på att använda det nu denna gång. Borde ha ägglossning nu till helgen om jag räknat rätt och det brukar stämma.

  Någon mer som vill prata av sig och som sitter i samma sits som jag och är 38+?

 • Svar på tråden Går in på 6de försöket nu och hoppas verkligen på ett plus
 • Ons 5 jan 00:15
  #3
  Ellobi skrev 2022-01-04 17:20:47 följande:

  Är äldre än du så jag kan definitivt relatera till åldersstressen, samtidigt som man läser om de som lyckas utan större problem och är "till åren".

  Har själv en tonåring sedan tidigare och mannen har inga barn. Vi kämpar på och hoppas att det går hela vägen och att vi får till ett litet kärleksbarn


  Ja man läser på flera ställen att en del lyckas utan större problem. Man blir så avundsjuk och samtidigt lite ledsen.

  Hur gammal är du?

  Håller tummarna för att det ska bli ett plus på stickan för oss.
 • Ons 5 jan 00:19
  #4
  LillaGry skrev 2022-01-04 21:43:45 följande:

  Hej, jag är i samma situation jag med. Jag fyllde nyligen 39 och vi försöker få ett andra barn och är nu inne på sjätte försöket. Jag fick mitt första barn för drygt ett år sedan och det tog sex försök innan jag blev gravid med honom så jag hoppas det har tagits sig även denna gång på sjätte försöket (jag har bim den 11/1).

  Både jag och min man ska sätta igång med viktminskning nästa vecka och hoppas det kan hjälpa till lite, har ingen farlig övervikt men det skadar inte att bli lite mer fit!


  Jag håller tummarna på att vi lyckas få ett plus. Jag har troligtvis ägglossning på fredag så det är bara att hålla tummarna. Det är ju så segt att vänta mellan ägglossning och mens om det tagit sig eller inte. Men ibland har det kännts som att nu har det nog banne mig tagit sig men nä.. Blir väl skengravid eller ngt.????
 • Fre 7 jan 01:05
  #6
  Ellobi skrev 2022-01-05 12:26:23 följande:

  Mmm och då vet man aldrig om de lyckas på naturlig väg, genom privat ivf eller äggdonation. Det är klart att det teoretiskt sett går att bli gravid så länge man ägglossar, men risken för mf och kromosomavvikelser är högre. Men min gyn sa att de rekommenderar att man skyddar sig tills man är över 52 för att vara helt säker.

  Jag är 40+ och utredning är inte aktuellt både pga det men att mannen säger nej.

  Vi kör på devisen blir det så blir det och då är det meningen . Fick ett mf i augusti så jag hoppas att få ett plus igen snart.


  Håller med man vet inte redigt hur det ligget till för dom andra. Men man får leva på hoppet och hoppas att man lyckas bli gravid snart.

  Körde ni med ägglossningstester också?
 • Lör 8 jan 23:46
  #9
  LillaGry skrev 2022-01-08 20:47:07 följande:

  Jag fick mens idag, 3 dagar för tidigt vilket aldrig har hänt förut då min cykel alltid varit 28 eller 29 dagar. Är så besviken, detta var sjätte försöket och nu ska man få oregelbunden mens oxå för att komplicera allt lite mer.

  Jag har förresten testat conceive plus spermievänligt glidmedel, men bara en gång och det funkade inte, men ska nog testa igen, det kan ju inte skada.


  Nej vad tråkigt håller tummarna för ett plus nästa gång.

  Jag visade positivt på ägglossningstestet idag så nu får vi hoppas här.

  Ja jag har inte testat mina conceive Plus ännu funderar på det nästa gång om det inte tar sig här nu.

  Det känns ibland som kroppen spelar en ett spratt med att mensen kommer förtidigt för sånhar det varit för mig också och det har inte varit så förut. Så skumt.
 • Mån 10 jan 07:04
  #15
  LillaGry skrev 2022-01-09 00:11:07 följande:

  Det kan säkert bero på att man är så fixerad av att bli gravid att kroppen spelar en ett spratt. Men bättre att mensen kommer för tidigt än försent i alla fall för då är det säkert lätt att börja hoppas.

  Lycka till med myset nu så hoppas vi på plus om ett par veckor för dig


  Ja jag tror också det att man är så fixerad i att man vill bli gravid så man får känningar av alla möjliga sorters symtomer.

  Men som du säger det är ju hellre att mensen kommer tidigare än försent och man börjar fundera och det bara blir negativt på stickan.

  Tack ja det är bara att vänta nu och hoppas på ett plus.
 • Fre 14 jan 00:26
  #16

  7 dagar kvar till beräknad mens. Dessa dagar har gått fort tycker jag. Men nu kommer väl dessa sista dagar gå sakta bara för det.

  Denna gång kände jag av ägglossningen väldigt tydligt. Brukar sällan göra det. Men vi får se kan ju inte annat än att hålla tummarna på ett plus.

 • Fre 21 jan 23:09
  #19
  LillaGry skrev 2022-01-20 22:36:57 följande:

  Vinnie83: hur går det för dig? Nära bim nu? 


  jag har ägglossning i dagarna så vi försöker mysa lite extra i dagarna, sen börjar mina två långa, långa veckors väntan. 


  Jadu jag vet inte vad jag ska säga. Igår fick jag "rosa" på pappret när jag var på toan vid 2 tillfällen sen inget mer. Mensvärk från och till och mensen skulle kommit idag men inget ännu. Negativt på gravtest. Börjar bli orolig nu antingen så vill jag ha ett plus eller så vill jag att mensen ska komma. Detta gör mig så ledsen och orolig. Förra gången jag var gravid fick jag rosa på pappret också och 2 dagar efter fick jag ett plus. Tyvärr slutade ju det i missfall. Men jag kommer inte ihåg om jag testade mig ngt dagen efter jag upptäckte det rosa då eller om ajg väntade. 

  Håller tummarna för er att det ska bli ett plus mem vi får se.

  Lycka till och mys en massa nu.????
 • Fre 21 jan 23:46
  #20
  LillaGry skrev 2022-01-20 22:36:57 följande:

  Vinnie83: hur går det för dig? Nära bim nu? 


  jag har ägglossning i dagarna så vi försöker mysa lite extra i dagarna, sen börjar mina två långa, långa veckors väntan. 


  Vet inte varför det kom flera frågetecken. Skickade en smiley. Konstigt... Men lycka till nu och mys en massa.(en glad gubbe) skickade jag. 
 • Sön 23 jan 23:39
  #23
  LillaGry skrev 2022-01-23 20:52:14 följande:

  Usch vad jobbigt, den där tiden är den värsta tycker jag. Tråkigt med negativt test, men kanske du är en sån som plussar sent (fingers crossed) eller så kanske du testade för tidigt. 


  För mig börjar den två veckors hemskt långa väntan nu. Vi har myst på ca två ggr per dag så att ägget inte har en chans att inte bli befruktat // Flört(sen är det ju lite mer som ska stämma för att bli gravid). Som tur är har jag jättemycket på jobbet nu så det ska förhoppningsvis hålla tankarna på annat håll i väntan på bim. 


  Ja mensen kom som en käftsmäll även denna gång. Dock 1 dag över men så är det. Bara kämpa på. Har dock inte testat conceive Plus ännu och tänkte faktiskt testa det nu denna gång. 
  Vi får nycklar till nya lägenheten imorgon så förhoppningsvis har jag lite att tänka på också mellan mysstunderna. Blir lätt att man tänker grubblar för mycket annars. Och jag vet ju inte om det stämmer men det sägs ju att det också kan medföra att det låser sig. Så ska försöka att inte grubbla så mycket och tänka positivt. Men hur lätt är det?? 
  Håller tummarna så får vi hoppas.
Svar på tråden Går in på 6de försöket nu och hoppas verkligen på ett plus
Logga in
Bli medlem