• ClumsySmurf

    Varför kräver kvinnor att män ska ha en perfekt personlighet?

    StudierKemi skrev 2022-11-19 22:44:45 följande: #602
    Jag ska ta upp lite biologi med er, för det finns för lite utav detta i den här  tråden. Jag ska vara övertydlig med vad en "livmoder" är, eftersom männen på FL har garanterat noll koll på den kroppsdelen. Men innan jag tar upp det så vill jag påminna om att (eller lära vissa från grunden att) människroppen har två hjärnor. En som sitter i skallen och en som sitter i kroppen (bukhjärnan). Dessa två är uppbyggda av samma vävnad, av nervceller eller neuroner. Nervceller är "nervystemets mest grundläggande enhet" (wikipedia). Axonet på en nervcell skickar ut elektrokemiska impulser som fortplantar sig hos andra närliggande celler, och beroende på vilken signalen blir från främst yttre stimuli (vad ögonen ser, vad huden känner, vad öronen hör o.s.v.) så sker först informationsbearbetning, och sedan kommer ett beteende hos individen. 
    Kroppens andra hjärna är som sagt av samma materia som hjärnan högst upp, men utseendet är inte samma. Den förstnämnda ser ut som en sprängd stjärna inuti kroppen. Denna parallella intelligens är inte viljestyrd av människan. Man bör även känna till att här finner man det sympatiska nervystemet och det parasympatiska nervsystemet, de båda faller under kategorin "det autonoma nervsystemet (kroppens andra hjärna som tar egna beslut)". Det förstnämnda nervsystemet (det sympatiska) blir aktivt när individen känner stress eller rädsla. Det är då som man får adrenalin ut i kroppen för att man ser något obehagligt eller läskigt m.m..
    Kvinnans livmoder och könsorgan styrs också av det sympatiska nervsystemet. Kvinnan kan inte välja vem hon ska bli sexuellt upphetsad utav. Eftersom kvinnan bara orkar genomgå ett par stycken förlossningar, typ, under sin livsstid, så måste hon vara selektiv om vem som ska vara pappan till barnet/barnen. Hennes hjärna vet undermedvetet att hon måste välja den bästa individen, och hon har inte orimliga krav. Om inte kvinnan väljer någon riktigt bra så kan hon leva ett gott och harmoniskt liv ändå, men sexlusten kommer inte att befinna sig där, tyvärr. Detta för att kroppens parallella intelligens inte kommer att producera nödvändiga hormoner, om man inte väljer en hane som är lång, stark, smart, beskyddande och empatisk gentemot kvinnan. 
    Jag nämnde bara 5 egenskaper på en man som håller måttet precis, och ändå påstår många män att "kvinnor har orimliga krav". Knasigt tycker jag! Men nu ska jag i alla fall ta upp några ord om kvinnans livmoder också innan jag delar lite bilder. Jag har tidigare känt (efter mycket letande på rätt man....) att det kändes som om en knytnäve stängdes till riktigt hårt inne i kroppen, när jag tänkte på sex med en viss specifik man i mitt liv... Och i samband med detta kom en intensiv, brännande njutning (p.g.a. tankar). Min kropp dränktes i belöningshormoner när jag tänkte på samlag med en alfahane (som jag ger pengar till genom att bjuda på restaurang och aktiviteter. Utseendet styr världen), och efter några sexuella träffar så började alltså min kropp att börja träna inför att kunna baka en baby (googlade jag fram senare, jag visste inte vad det var som hände). Allt detta med belöningshormoner i kroppen sker bortom kvinnans kontroll...
     
    - Man: Vill du börja med middag på restaurang och knulla sen?
    - Kvinna: jepp.
    - Man: Du betalar.

    det är väl alfahannar som lyckas med det.
  • ClumsySmurf
    AndreaBD skrev 2022-11-19 11:22:48 följande: #560
    Västsverige78 skrev 2022-11-19 09:55:56 följande:
    Jag håller inte med om din förklaring att vissa män inte var så attraktiva förr heller, men fick duga. Det handlar mer om att kvinnor värderar egenskaper hos män som social status, plats i hierarkin och att tjäna mer än kvinnan. Det uppfyllde många fler män för 100 år sen än idag.

    I grunden handlar det om att kvinnor i praktiken tvingar män att bete sig efter gamla könsnormer och det krockar med att samhället i övrigt har avskaffat de traditionella könsnormerna. Jag vill inte gå tillbaka hur det var förr, men jag vill att jämställdhet ska gälla åt båda hållen.

    Om en man inte längre kan förvänta sig att en kvinna ska ta hand om hela hemmet och uppfostra barnen borde kvinnor inte heller förvänta sig att en man alltid ska tjäna mer än dem, ha högre social status och vara starkare mentalt.

    Varför ska män fortsätta leva upp till könsnormen medan kvinnor inte längre behöver det?
    Det ÄR samhället som styr. Inte kvinnorna. Om jämställdheten vore helt klart, så skulle det inte vara så att kvinnor väljer män som tjänar mer. Då skulle de själva tjäna tillräckligt. Kan vara så att det dröjer typ en generation till för folk att omställa sig.  Det är inte som om kvinnorna väljer sånt aktivt. De känner sig nog tvungna.

    Man vet ju också att det inte gäller alla. Man vet att kvinnor som har bra utbildning och tjänar tillräckligt själva inte bryr sig om, om partnern tjänar mer. Där kan det däremot vara så att man vill ha en partner med liknande intressen. Och då är sannolikheten hög att de också har bra utbildning och tjänar bra. Tjejerna som själva inte tjänar mycket - kanske är det osäkerhet, kanske en viss instinkt att skapa bra förutsättningar för eventuella barn. 
     
    "Det ÄR samhället som styr. Inte kvinnorna."
    Kvinnorna är halva samhället.

    "Om jämställdheten vore helt klart, så skulle det inte vara så att kvinnor väljer män som tjänar mer. Då skulle de själva tjäna tillräckligt."

    Arbetarklassmän tjänar tillräckligt för att välja nedåt, kvinnor med hög lön väljer inte nedåt, för att det inte är jämställt?

    Trots att de flesta kvinnor inte behöver mer behöver de ändå män som har mer eller har minst lika mycket, de behöver också större tv, dyrare bil, resor, dyrare smink och barn med märkeskläder och en iPhone.

    Preferenserna har en hel del med biologi att göra men i övrigt beror det på att vilja ha en hög levnadsstandard och en massa saker man inte behöver, inte att de inte tjänar tillräckligt.
  • ClumsySmurf
    Postman skrev 2022-11-20 00:43:16 följande: #643
    Anonym (Önsketänk inte nu) skrev 2022-11-20 00:34:42 följande:
    Så om en man 35-årig man med en normal arbetssituation och en ordnad tillvaro väljer en jämnårig, halvalkoholiserad kvinna som går på soc och flyttar runt hos kompisar eller bor i tredje hand är,det,för att han har en så otroligt fin människosyn , ser till människan och inte är besatt av status.  Knappast. Troligtvis handlar det istället om att han är desperat och besatt av fitta och så fruktansvärt rädd för att leva ensam att han tycker att i princip vad som helst är bättre.  
    Som sagt, män är inte fixerade vid status och utbildning vilket kvinnor tenderar till att vara. Eftersom kvinnor siktar uppåt och dissar nedåt så ja kvinnor har en sämre människosyn än män kan man faktiskt påstå. Eller vi ska kanske fråga oss ?.varför kan inte kvinnor välja män med lägre utbildning när män kan välja kvinnor med lägre utbildning?
     
    Varför vill inte män välja kvinnor som är fulare än de själva när kvinnor ofta gör det?
    Är det ett bevis för att män en sämre människosyn än kvinnor?
  • ClumsySmurf
    Anonym (?) skrev 2022-11-20 08:18:38 följande:
    Anonym (Luke) skrev 2022-11-20 06:28:39 följande:
    För att mäns sexualitet är mer visuell. 

    På sätt och vis är det klokt av män att välja kvinnor som ser bra ut då det bäddar för ett bättre äktenskap. Gäller att inte glömma de andra egenskaperna bara.

    Har man bättre människosyn om man går igång mer på status än utseende? Tycker inte det. Olika sätt att gå igång bara.
    Status är mer kopplat till egenskaper hos en människa: driftighet, initiativförmåga, uthållighet, intelligens, problemlösningsförmåga, plikttrogenhet etc. Dessa tenderar att hålla över tid.

    Ett utseende är just bara yta som inte säger något om personliga egenskaper. Som att köpa en fin krukväxt att titta på, som skrumpnar med åren. 

    Jag tappade respekten för män när jag insåg detta. När jag insåg att de blev kära i mig för att jag är snygg. Hade hellre velat att de blev kära i mig för att jag är smart, driftig, välutbildad, hjälpsam etc. Det är mer kopplat till personlighet och är egenskaper som består över tid. 

    Män är korkade som väljer efter det yttre. 
     

    "När jag insåg att de blev kära i mig för att jag är snygg."

    "Män är korkade som väljer efter det yttre. "

    kan inte skilja på sexuell attraktion och kärlek ...

    "Dessa tenderar att hålla över tid"
    men det gör inte fertilitet

    "Som att köpa en fin krukväxt att titta på, som skrumpnar med åren. "
    som med kvinnor och klimakteriet...
    Anonym (?) skrev 2022-11-20 08:30:29 följande: #655

    Män ska vara visuella, men kunde inte bry sig mindre om de har hål i kallingarna, det ligger matrester och dammråttor på golvet, de klär barnen i omaka, för små kläder...

    Naaaah. Tror inte på det. 


    Det är inte mina kalsonger som föder barn
    Anonym (?) skrev 2022-11-20 08:39:15 följande: #660
    Anonym (Luke) skrev 2022-11-20 08:34:24 följande:
    Du beskriver en löjlig överdrift som du sedan väljer att inte tro på för att det du beskrivit är så löjligt att det inte är sant.

    Skillnaderna är mindre men man är faktiskt helt blind om man i verkligheten inte noterat en skillnad i att män är mer visuella i sin sexualitet.
    Ja, i ärlighetens namn så har jag ju sälv noterat att män blir helt löjliga av snygga tjejer. De tror att de är kära i en men de är kära i ens utseende. 

    Jag anser att män är mer opålitliga än kvinnor just för att de mycket lättare duperas av ett vackert yttre. Tveksamt om de ens bör inneha några maktpositioner öht. 
     "Jag anser att män är mer opålitliga än kvinnor just för att de mycket lättare duperas av ett vackert yttre. "

    Män tror att kvinnor vill ligga när de är trevliga, om de är snygga
    Kvinnor tror att män är kära när de är trevliga och vill ligga, om de har tjock plånbok.
  • ClumsySmurf
    Anonym (Luke) skrev 2022-11-20 09:13:30 följande: #687
    Anonym (Lena) skrev 2022-11-20 09:04:45 följande:
    Vore intressant att sätta sig in mer ingående i maktbegreppet Kvinna-Man. Vilken är titeln på boken du refererar till?

    Tråden rullar på och har läst endast delar av den.
    Om man nu ska generalisera så har kvinnor den sexuella makten med män har den arbetsmässiga och ekonomiska makten.

    Gäller att använd den makt man har. :)
     
    ja, det som har ett värde för någon annan ger ju en viss makt så jag undrar när kvinnor som fuskar med spackel för att få en attraktivare man ska sluta skylla det på män.
  • ClumsySmurf
    AndreaBD skrev 2022-11-20 10:59:51 följande: #731
    ClumsySmurf skrev 2022-11-20 00:40:31 följande:
     
    "Det ÄR samhället som styr. Inte kvinnorna."
    Kvinnorna är halva samhället.

    "Om jämställdheten vore helt klart, så skulle det inte vara så att kvinnor väljer män som tjänar mer. Då skulle de själva tjäna tillräckligt."

    Arbetarklassmän tjänar tillräckligt för att välja nedåt, kvinnor med hög lön väljer inte nedåt, för att det inte är jämställt?

    Trots att de flesta kvinnor inte behöver mer behöver de ändå män som har mer eller har minst lika mycket, de behöver också större tv, dyrare bil, resor, dyrare smink och barn med märkeskläder och en iPhone.

    Preferenserna har en hel del med biologi att göra men i övrigt beror det på att vilja ha en hög levnadsstandard och en massa saker man inte behöver, inte att de inte tjänar tillräckligt.
    Kvinnorna är halva samhället, ja. Men jag menade en annan sak. Nämligen att saker och ting ofta utvecklas helt annorlunda än vad människorna har tänkt sig. För att veta vad som kan hända om ett samhälle gör sig åt ett håll eller åt ett annat håll, måste man nästan ha läst statsvetenskap. Eller åtminstone ha lite livserfarenhet och känna till en del historia. Du kan titta på länder som har gjort stora förändringar, Iran 1979, Ryssland 1991 -  tror du människorna förutsåg vad som skulle hända? De trodde förstås att det skulle gå helt annorlunda. På samma sätt - jag menar allmänt nu  - människor styr inte exakt hur det går med samhället eftersom det är så många faktorer som påverkar varandra. Plus att några få som har  mer pengar, makt eller speciell kunskap styr mer än vi andra.

    Jo, jag vet att människorna inte har helt anpassat sig. Det brukar dröja lite. Det finns kvar i bakhuvud nån generation till. 

    Du kan inte säga att kvinnor generellt vill konsumera en massa och vill ha det bästa av allt. Det är väldigt olika. Det finns säker lika många män som gör.

    Och jag tror inte alls att det skulle vara biologiskt betingad ifall folk vill ha saker som de inte behöver. Det är för ologiskt för att det skulle vara biologiskt. Däremot kan det finnas en viss biologisk instinkt att vilja skaffa sig en bra ställning i en grupp, att ha hög status. Det ser man även hos djur. Visst. Men det behöver ju inte ta den formen - att mest männen skulle behöva tjäna pengarna.
    Det behövs lite mer än livserfarenhet och historia för att lyckas få till hypoteserna som förutsäger hur det blir när något som är multikulturellt och alltid har varit förändras till något som aldrig varit och som styrs av människors känslor.

    " Du kan inte säga att kvinnor generellt vill konsumera en massa och vill ha det bästa av allt. Det är väldigt olika."

    Jag tror du övertolkade mitt inlägg, om man inte lagt pengarna på hög har man spenderat dem på något, och ju bättre ekonomi man har ju mer har man spenderat på något som andra klarar sej bra utan i slutänden blir det barn med märkeskläder och en iPhone.

    "Och jag tror inte alls att det skulle vara biologiskt betingad ifall folk vill ha saker som de inte behöver."
    jag har inte påstått det
  • ClumsySmurf
    AndreaBD skrev 2022-11-20 11:13:39 följande: #734
    Anonym (Önsketänk inte nu) skrev 2022-11-20 00:51:39 följande:

    Man är knappast oavsett vilket kön man har  fixerad vid status och utbildning för att man som 35 -åring med ordnat liv och normal arbetssituation inte vill ha en jämnårig, halvalkoholiserad partner som går på SOC och flyttar runt bland vänner eller bor i tredje hand. 


     


    Ja, jag tror att det handlar om att kvinnor tänker: Kan det här fungera? Och de avgör ganska snabbt: Nej. Det handlar om kompatibilitet.

    Jag har också varit med om att en man kontaktade mig på en dejtingsida, skrev att han var byggnadsarbetare och hans intressen var helt uppenbarligen väldigt.... vardagliga och matchade inte alls mina. Jag försökte vara trevlig och förklarade att jag inte var intresserad för att vi inte har så mycket gemensamt.  Han antog direkt att det handlade om pengar och status och försökte dra till med att han tjänar mycket pengar och känner några kändisar.

    Jag vet inte om andra kvinnor verkligen är så ytliga eller om det är bara männen som tror det. För mig handlar det inte alls om det. Det handlar om att mannen ska vara tillräckligt intelligent så att jag kan prata med honom och faktiskt få nya impulser, och att mannen också förstår mina  tankar. Skulle jag vara ihop med en sån man (som han som skrev till mig då) då skulle jag inte kunna prata om många ämnen med honom utan att först lära honom grunderna - om han ens är intresserad av det. Det är som om man får en kollega på jobbet som är nybörjare och man måste lära upp personen. Man vill ju ha en partner som har lika bra allmänbildning. Och det måste inte vara inom alla områden. Men inom några, och helst liknande som man själv har.

     

    "Jag vet inte om andra kvinnor verkligen är så ytliga eller om det är bara männen som tror det."
    om man testar på alla så räcker det med en som är och har man jobbat som telefonförsäljare....
    de enda jag vet som "känner kändisar" (för att vara märkvärdig) har konstiga personligheter
  • ClumsySmurf
    AndreaBD skrev 2022-11-20 14:05:05 följande: #779
    Anonym (Biologi) skrev 2022-11-20 11:34:42 följande:

    Jag tror till skillnad från dig att tusentals år sätter sina spår och att människor inte ändrar sig över en generation eller två.


    Jag är helt övertygad om att den primitiva människan inte är anpassad för det moderna samhälle vi byggt i rekordfart och att det är anledningen till att många människor mår så dåligt.


    Varför skäms kvinnor i högre grad än män över sina primitiva urgamla instinkter?


    Du kan absolut ha en poäng där. Att det har gått för fort - det kan jag hålla med om. Ändå så har ju människan anpassat ganska mycket ganska snabbt. Om man tänker på sexualitet - för 100 år sen var inte ens onani accepterad, man behöver inte ens prata om homosexualitet eller mer avancerat. 

    Men människan KAN välja att inte leva enligt primitiva instinkter, och i takt med att människans hjärna utvecklades, så fick ju människan också möjlighet att göra det. Vi är inte längre fasta i instinkterna. Och du borde också gå ut och samla erfarenheter med riktiga människor och inte bara sitta över böckerna. Det är nämligen en annan slags sanning, och båda behövs. Framför allt så förstår man då att det finns en viss variation ändå. 
     
    Vill du utveckla instinkterna?
  • ClumsySmurf
    AndreaBD skrev 2022-11-20 15:26:09 följande: #803
    ClumsySmurf skrev 2022-11-20 15:03:39 följande:
     
    Vill du utveckla instinkterna?
    Njaaa..... jag kan ju t.ex. välja en man som är kortare än jag (nu har jag redan en som är längre, men om jag vore singel).  

    Man säger ju också att man väljer någon vars lukt man gillar. Jag gillar inte min mans kroppslukt, men har bestämt att det inte spelar så stor roll. Det finns viktigare saker. 

    Jag valde också att inte skaffa ett barn till med min nuvarande partner trots att jag egentligen ville (och det var en biologisk önskan som kom upp då och som var ganska stark). Men vi kom fram till att det vore dumt att börja om igen. 
     
    Du har ju någon poäng där men (hur mycket kortare?) om jag tänker på saker som jag tycker är avtändande eller blir jobbigt i längden så vet jag inte hur jag ska ändra på det och jag vet inte heller hur jag skulle kunna ogilla saker jag gillar.
  • ClumsySmurf
    Anonym (Önsketänk inte nu) skrev 2022-11-20 15:38:59 följande: #806
    Anonym (Luke) skrev 2022-11-20 13:52:28 följande:
    Om män med NPF lyckas med partner hänger ihop med hur de löser arbetsmarknaden. Autisten som blir professor kommer inte att förbli ogift samtidigt som han som blir permanent arbetslös med största sannolikhet blir det.

    Och om de letar efter en partner på rätt ställe. En del manliga incels är det tydlig Aspergervarning på , särskilt de som anammat vokabulären om Stacys, Chads och allt vad de heter och blivit  fullständigt besatta av vuxenvärldens motsvarigheter till skolans populäraste tjej. 


    Trots att de själva är väldigt Introverta och ensamma har de låst sig fullständigt vid att de ska ha en tjej som inte bara är påfallande  snygg utan dessutom extremt populär , extrovert och utåtriktad. Motsatsen till det de själva är.


     
    sista stycket verkar inte stämma
    När de pratar (manliga) preferenser är det hopplös att lista ut om de relationer eller ons, deras preferenser verkar vara inställda på ons för desperata män så det verkar som att de vill ha relationer enbart för att knulla. De överkskattar kvinnors visuella preferenser och underskattar de övriga. om inte kvinnor hade valt långa fotomodeller hade det matchat bättre

    De verkar tro att alla är lika ytliga som de själva är.
    (PDF) Levels of Well-Being Among Men Who Are Incel (Involuntarily Celibate) (Evolutionary Psychological Science, 2022/09/12) - ResearchGate

    Sociosexual Desire and Well?Being

    Sociosexual orientation refers to individual differences in the willingness to engage in sexual activity outside of a commit-ted relationship. It is composed of three dimensions, including sociosexual behaviors, attitudes and desires, with individuals varying from more ?restricted? to more ?unrestricted? in their sociosexual orientation (Penke & Asendorpf, 2008). Incels are, by virtue of being involuntarily celibate, relatively restricted in their sociosexual behaviors, but may still score high in socio-sexual desires (Passman, 2020), with some research demon-strating that individuals who are not in a romantic relationship experience greater sociosexual desires (Del Rio et al., 2019). Additionally, incels appear to be more ?sex? orientated rather than ?relationship? orientated in their concerns, and they appear preoccupied with traits that are usually more impor-tant as short-term mating preferences than long-term ones (Kreuzberg, 2020; Ünes, 2020). Passman (2020) found that incels indeed score higher on sociosexual desire and lower on sociosexual behavior than non-incels, and that low well-being was indeed predicted by the discrepancy between sociosexual desire and behavior.

    www.researchgate.net/publication/363484489_Levels_of_Well-Being_Among_Men_Who_Are_Incel_Involuntarily_Celibate
Svar på tråden Varför kräver kvinnor att män ska ha en perfekt personlighet?