• ClumsySmurf

    Varför kräver kvinnor att män ska ha en perfekt personlighet?

    Anonym (Lena) skrev 2022-12-07 00:33:36 följande:
    Har inte tagit del av alla inlägg i tråden. Det jag vill komplettera med vad gäller vår arts överlevnad blir i sammanhanget rätt kontroversiellt. Har ingen länk att styrka mitt uttalande men enligt en artikel jag läst gynnar evolutionen vissa specifika gener - så att säkra vår överlevnad. De kvarstår därmed över tid. Ett syfte uttänkt med NPF gener och därmed kvarstår genen i vår bank över tid fram till idag. ADHD män är mer risktagare och kunde lett jakten på föda till framgångsrika resultat i relation till de mer introverta och försiktiga hannarna som befann sig i bakgrunden. Lyckad jakt spelade stor roll för homo sapiens överlevnad. 
    Evolutionen avgör nyttovärde. 

    Måste protestera, det är inte alls för att jag är introvert som jag tycker att det är någa faktafel i dina påståenden.

    ADHD män har knappt tålamodet att göra klart en flintyxa och en vass pinne medan en försiktig introvert kan bygga flintsläggor, fällor och riktiga spjut när han har lite egen tid.
    It's not that I'm so smart, it's just that I stay with problems longer.

    -Albert Einstein
    Ett syfte uttänkt med introvert gener är att säga så lite som möjligt för att inte avslöja t.e.x att man är bra på att tillverka vapen och att man har en plan så man kan lura de med riskbeteende att gå först när de ska jaga farliga djur med sina dåliga vapen, och blir uppätna innan de får barn. The selfish gene spelade stor roll för introvertas mer framgångsrika resultat i jakt och på partnermarknaden och därmed kvarstår genen i vår bank över tid fram till idag.
  • ClumsySmurf
    Anonym (Biologi) skrev 2022-12-09 11:35:44 följande:

    Annars ser tant till att det blir 24h ban. Det är ju en extra utmaning att tjafsa med moderatorn eller möjligen dennes kompis.


    Det är ju ett kvinnligt fegt sätt att täppa till truten på obekväma meningsmotståndare som inte vinklar allt till kvinnans fördel och mannens nackdel.



    Du har en förmåga att överdriva och när du anklagar andra kvinnor för samma sak ljuger du. Du är mer tant än nihka, du är en hankönade varianten av en lady dahmer.
  • ClumsySmurf
    StudierKemi skrev 2022-12-09 17:13:27 följande:
    Man kan förklara skillnader i IQ mellan män och kvinnor lite grovt att män har antingen hög eller låg IQ (alla källor säger detta), och alla kvinnor tenderar att ha nästan samma IQ-poäng (normal). Det märks faktiskt när man läser hur män uttrycker sig samt resonerar. Det är ganska lätt att dela in i en låg eller hög begåvning efter att ha observerat bara lite, hur lätt (?) de tar in ny information, om de kan utvecklas eller inte o.s.v.. Kvinnor måste alltså vara på sin vakt när de väljer partner, för att det är livsfarligt att välja en man som är rätt lågbegåvad (35-40% av männen tycker jag åker bort direkt om man ser till IQ enbart). Jag har varit med ett sånt pucko tidigare (jag har hunnit prova på en hel del i mina dagar)...

    De mindre smarta männen kan råka släppa kvinnan för tidigt under en sexakt trots att de inte skulle, under såna moment då kvinnan verkligen behövde förlita sig på mannen (man kan bryta ryggen i värsta fall). Sådana män kanske råkar komma "för tidigt" under oralsex och de kan kväva kvinnan. Eller om man är familj med ett pucko så kanske de inte vaktar barnen tillräckligt bra så att en unge ramlar ut från balkongen, eller om man är på semester så kanske de får för sig att de vill gå iväg och köpa glass och lämna ungen simmandes själv i havet o.s.v.. Det finns FULLT med sådana män och det är avtändande som f*n, det är helt omöjligt att vilja ha sex med en sådan outvecklad schimpans-hjärna. Det brukar inte gå bra för dem familjer där kvinnan väljer en man som inte har denna högre IQ och att han lär sig lätt. 

    När jag tänker tillbaka på vilka tråkiga/farliga situationer jag utsattes för med en man som hade några få poäng lägre IQ än mig, så tänker jag bara "aldrig igen", och när jag tänker på min hunk som jag kan lita på under varje sexakt och att jag kan vara säker på att han inte släpper taget om mig under våra sexkonster, då blir jag hög på åtrå. Det är precis så det borde kännas, denna tillit borde sättas i fokus, man ska bara vilja ha det bästa. De män som insisterar på att kvinnor inte ska ha krav, de passar inte riktigt in i människosläktet, då människor vill utvecklas, bli bättre och bättre, samt konkurrera. Om män vill ha honor utan krav får de väl gå till schimpanserna och leta efter partner där tycker jag. Det är tack vare kvinnans höga krav som vi är människor, annars hade vi förblivit kravlösa schimpanser för alltid.
    "Man kan förklara skillnader i IQ mellan män och kvinnor lite grovt att män har antingen hög eller låg IQ"
    Det är lika sant som att kvinnor lite grovt antingen är nunnor eller horor

    "Sådana män kanske råkar komma "för tidigt" under oralsex och de kan kväva kvinnan"
    Korkade kvinnor varken spottar eller sväljer, de drunknar.

    "Det märks faktiskt när man läser hur män uttrycker sig samt resonerar"
    Hur många IQ har jag?

    "När jag tänker tillbaka på vilka tråkiga/farliga situationer jag utsattes för med en man som hade några få poäng lägre IQ än mig, så tänker jag bara "aldrig igen""

    Några få poäng lägre IQ än en genomsnittlig kvinna är inte en fara för hälsan.

    Tror du på astrologi?
  • ClumsySmurf
    Anonym (Lena) skrev 2022-12-09 18:35:26 följande:

    Been there. Done that. Den förmodade narcissisten till man jag involverade mig med agerade på samma sätt. Speglade och bekräftade till den grad jag uppfattade honom som min själsfrände. Nej, han var inte som andra män men var allt manipulativt, eller fanns ett korn av äkthet med i leken? 


    Är du man eller kvinna Felia? 



    Jag tror att det är lite som cold reading, vill man tro på spöken så tänker man inte på att mediet har fler fel än rätt.
  • ClumsySmurf
    Anonym (Lena) skrev 2022-12-09 22:58:41 följande: #2434
    AndreaBD skrev 2022-12-09 22:52:45 följande:
    Jaså? Förstår inte vad någon skulle ha att hämta med att skriva PM....
    Ärligt talat inser jag det heller inte till fullo. Men en man som presenterar sig som kvinna skulle nog kunna få en viss behållning av att segla under falskt flagg. Här eller i PM. Den njutningen missunnar jag honom såklart inte.
     
    Det blir ju lite lättare att låtsas vara en bra lyssnare och själsfrände om man redan vet saker när man sen låtsas vara intresserad. Det blir också lättare att kliva folk på tårna i en tråd.
  • ClumsySmurf
    Anonym (Lena) skrev 2022-12-09 23:50:50 följande: #2438
    ClumsySmurf skrev 2022-12-09 23:05:56 följande:
     
    Det blir ju lite lättare att låtsas vara en bra lyssnare och själsfrände om man redan vet saker när man sen låtsas vara intresserad. Det blir också lättare att kliva folk på tårna i en tråd.

    Uppskattar dina tänkvärda och kloka inlägg, men ibland presenteras gåtor att gissa sig till betydelsen av dem! 


    Det blir ju lite lättare att låtsas vara en bra lyssnare och själsfrände om man redan vet saker när man sen låtsas vara intresserad. 


    Syftas här på min konversation med AndreaBD eller på min med Felia? I samtal med Felia känner jag igen mig i ditt citat. I relation till mannen jag beskrev, var det nog en smula så men endast efter ett långt tag. 


    Det blir också lättare att kliva folk på tårna i en tråd. 


    Ja, det kanhända mannen (som nämnts) agerat så i viss mån i ett par otrohetstrådar där vi mötts och verbalt duellerat. Fair play? 


    Om vi så spekulerar i ombytta roller: Vore det fel av mig att diskret antyda inför en medskribent något om att verkligheten inte alltid är som den ter sig och att den kan skilja sig lite i jämförelse med uppgifter på ett forum?


     Många gör ungefär på samma sätt, låtsas vara den omtänksamma lyssnaren för att fiska information (kan låtsas ha narcissistiska ex) så när du skrev att man ska vara vaksam på kvinnlig signatur som föreslår PM tänkte jag att det kan det vara något sånt, de värre trollen har samma personlighet så det går att jävlas i trådar.

    "Ja, det kanhända mannen (som nämnts) agerat så i viss mån i ett par otrohetstrådar där vi mötts och verbalt duellerat."
    dubbelanonymt?

    "Vore det fel av mig att diskret antyda inför en medskribent något om att verkligheten inte alltid är som den ter sig och att den kan skilja sig lite i jämförelse med uppgifter på ett forum?"

    nej.
  • ClumsySmurf
    Anonym (Lena) skrev 2022-12-10 14:21:17 följande:
    Jag ser oxå till det estetiska och har därmed vad som i folkmun kallas 10-poängare till män i det yttre och i karriär. Nu kastade jag emellertid i tråden ut en retorisk fråga! Den lyder så här: Bör vi kvinnor möta män mer halvvägs och kritisk granska de mansideal vi bär på? Är de förlegade? Eller är det istället männen som ska steppa upp och möta den moderna kvinnans krav/idealbild av mannen?
    Om det handlar om relationer är väl inget kostigt med att sikta på en 10-poängare om man själv är en, men om kravet är 10 medan du är 8 är det inte männen som ska steppa upp och möta dina krav, det är du. Siktar du ändå på 10 är risken stor att det bara blir sex eftersom 10or gärna ligger med 8or men för relationer är det dumt att sikta lägre än man kan få.

    Ska männen ändå steppa upp och möta kvinnans krav/idealbild av mannen har kvinnor en hel del att jobba med för att uppnå männens krav/idealbild av kvinnan.
  • ClumsySmurf
    Anonym (Lena) skrev 2022-12-10 19:52:13 följande: #2456
    ClumsySmurf skrev 2022-12-10 17:09:22 följande:
    Om det handlar om relationer är väl inget kostigt med att sikta på en 10-poängare om man själv är en, men om kravet är 10 medan du är 8 är det inte männen som ska steppa upp och möta dina krav, det är du. Siktar du ändå på 10 är risken stor att det bara blir sex eftersom 10or gärna ligger med 8or men för relationer är det dumt att sikta lägre än man kan få.

    Ska männen ändå steppa upp och möta kvinnans krav/idealbild av mannen har kvinnor en hel del att jobba med för att uppnå männens krav/idealbild av kvinnan.

    Var väl eventuellt i den positionen enligt andra runt 20 år, och oxå min partner samma poäng. Aldrig av oss själva på något sätt. Fy vilken narcissistiskt självförhärligande självbild i så fall. Har aldrig testat 10 poängare i andra sammanhang trots chans, så jag saknar den erfarenheten. Antar din hypotes kan stämma. Sen tror jag ändå många avstår taktik tänk i sina val. För jag har sett 10 poängare välja 5 poängare och 5 poängare gänga sig med 10 poängare - i riktigt lyckliga och harmoniska föreningar. Sexuell och/eller ekonomisk makt är inte ett komplett facit när det finns många andra variabler som inverkar och avgör. Dem behöver tittas närmre på och undersökas.  

    Ja, ett förbättringsarbete går definitivt i två riktningar. Jättebra när du lyfter den grejen! :)


     


     
    Kan ha missuppfattat ditt inlägg men jag tror vi räknar olika
    En kvinna som är en 10a som partner har 10 i allt man uppskattar som t.e.x mognad och är antagligen väldigt sällsynt.
  • ClumsySmurf
    StudierKemi skrev 2022-12-10 09:29:19 följande: #2446
    ClumsySmurf skrev 2022-12-09 18:49:00 följande:
    "Man kan förklara skillnader i IQ mellan män och kvinnor lite grovt att män har antingen hög eller låg IQ"
    Det är lika sant som att kvinnor lite grovt antingen är nunnor eller horor

    "Sådana män kanske råkar komma "för tidigt" under oralsex och de kan kväva kvinnan"
    Korkade kvinnor varken spottar eller sväljer, de drunknar.

    "Det märks faktiskt när man läser hur män uttrycker sig samt resonerar"
    Hur många IQ har jag?

    "När jag tänker tillbaka på vilka tråkiga/farliga situationer jag utsattes för med en man som hade några få poäng lägre IQ än mig, så tänker jag bara "aldrig igen""

    Några få poäng lägre IQ än en genomsnittlig kvinna är inte en fara för hälsan.

    Tror du på astrologi?

    Nej jag tror inte på astrologi, det är inte samma sak som personlighetstest. Det sistnämnda ställer väldigt många invecklade frågor och personlighetstypen som man får i slutet är ett mer nyanserat svar på frågeställningen om vem man är. Jag själv har utvecklad empati, utvecklad inre åskådning (introspektion), under utvecklad social kompetens (förmågan och viljan att lösa värdelösa problem snabbt och effektivt inom flocken, sånt orkar inte jag utan jag vill hellre sitta själv då när problem uppstår och jag vill filosofera), m.m..

    Det finns mycket som kännetecknar bara mig, och andra individer kommer ha andra styrkor och andra svagheter. Sådant är mycket mer intressant att observera än att veta någons stjärntecken... Dessutom, bara för att jag har vissa styrkor så betyder det inte att jag söker samma styrkor hos en partner. Faktiskt så vill jag att det finns skillnader i styrkor så att vi tillsammans kompletterar varandra. Jag tycker väääldigt mycket om när en man har social kompetens, det är min sexuella preferens, trots att jag själv har underutvecklad social kompetens. Vi behöver inte vara 2 självförsjunkna autister i laget enligt mig...


    Det finns drag som jag inte kommer kompromissa om när det gäller val av partner, och en liite lägre IQ är en deal-breaker, och jag önskar att alla förstod innebörden utav detta. Jag står fast vid att män med IQ ca 95 inte borde ha partner, och det är irriterande, plågsamt och farligt att vara med någon som har IQ 95. Det ska vara riskfritt att göra oralsex (bara för att utveckla det exemplet av de olika exemplen som jag gett), inte att man lovar varandra att mannen inte kommer tidigt, och han råkar komma tidigt i munnen ändå och det var kvinnans ansvar att inte kvävas av sperma som inte skulle vara där. Så stört att skylla på kvinnan, fy fan. 

    Alla borde bara välja den intelligentare mannen eller vara själva, det är så som man innerst inne vill ha det. Vi har TILLRÄCKLIGT många kvinnor som väljer män där attraktion saknas och fall där de ville ha en unge men de vill sedan inte ha sex med pappan efteråt under några omständigheter.  Vi måste vara ärliga från början att pappan måste vara högt intelligent, snygg, med utvecklad empati och känsla, istället för att förneka detta från hela början och få sedan extremt många familjer att splittras för att ärlighet i frågan saknades, bara för att folk hade dålig introspektion. 


    "inte att man lovar varandra att mannen inte kommer tidigt, och han råkar komma tidigt i munnen ändå och det var kvinnans ansvar att inte kvävas av sperma som inte skulle vara där. Så stört att skylla på kvinnan, fy fan. "

    Jag tycker att kvinnor som suger av utvecklingsstörda män får skylla sej själva.

    " Vi måste vara ärliga från början att pappan måste vara högt intelligent, snygg, med utvecklad empati och känsla..."

    Enligt hans MBTI personlighetstyp?

    " Det sistnämnda ställer väldigt många invecklade frågor och personlighetstypen som man får i slutet är ett mer nyanserat svar på frågeställningen om vem man är."
    When Personality Test Results Are Wrong, But Feel So Right - Psychology Today

    2. Bad personality tests can make us sound better than we really are.


    One reason we may think feedback on personality tests is accurate is that it tends to be mostly positive. Many do not include unflattering content at all, and the ones that do focus primarily on our praiseworthy qualities. Research has shown that in personality descriptions that contain both positive and negative attributes, we tend to rate the positive qualities as accurate and the negative ones as much less accurate, even when the negative qualities are things that are common.

    [... ]


    To its credit, the Enneagram does admit that we can have some negative tendencies. However, if you read the content of the MBTI descriptions, it is all positive. This is not an exaggeration. They do not include any negative qualities.


    This is one way we can be sure these types aren?t completely accurate-even the most admirable among us have faults. I like to joke that with these tests, nobody ever gets a type called ?The Total Scumbag,? when we know that there are some people in the world who are, in fact, total scumbags.


    www.psychologytoday.com/us/blog/people-are-strange/201909/when-personality-test-results-are-wrong-feel-so-right
  • ClumsySmurf
    Västsverige78 skrev 2022-12-06 19:27:33 följande: #2295
    Inte bara det. Jag personligen attraheras inte av kvinnor som är mer än ungefär 5 år äldre än mig. Sen flyttas den åldern upp i takt med att jag blir äldre såklart.
    Västsverige78 skrev 2022-12-11 18:09:03 följande: #2517
    Att hitta en till synes perfekt man.

    Det rimliga svaret här borde väl vara att det är kärleken i sig som gör henne lycklig och att det inte hade spelat någon roll bara det känns rätt, men det är tydligen inte så ni ser på saken.
    Västsverige78 skrev 2022-12-06 23:08:46 följande: #286
    Anonym (S) skrev 2022-12-06 23:04:56 följande:
    Vilka krav har du då?
    Bra kemi, samma humor, att man passar ihop.
    Västsverige78 skrev 2022-12-06 23:50:55 följande: #2322
    ClumsySmurf skrev 2022-12-06 23:48:56 följande: #2321
    Västsverige78 skrev 2022-12-06 22:47:58 följande: #2310
    Ålder är väl något gemensamt som alla delar. Har ni egna negativa erfarenheter av detta eller varför reagerar ni så starkt?
     du svarade inte på frågan
      Nej, jag har inga förutfattade meningar.
Svar på tråden Varför kräver kvinnor att män ska ha en perfekt personlighet?