• AndreaBD

    Varför kräver kvinnor att män ska ha en perfekt personlighet?

    Anonym (Biologi) skrev 2022-11-15 17:07:58 följande:
    USA är ju ett sådant uland där männen förväntas försörja familjen.
    Och där är det säkert viktigare att mannen har bra inkomst än vad det är i Sverige. Så, på vilket sätt stödjer det dina argument? 
  • AndreaBD
    Anonym (Biologi) skrev 2022-11-15 17:18:13 följande:
    Oerhört nedtonat och överslätande inlägg...
    Ja, tyvärr så är saker och ting ju sällan extrema, utan det mesta har sina för och nackdelar. Men min huvudpoäng var att man inte bara kan bestämma sig: Nu ändrar vi på allt det där! För det första - hur gör man? Det är inte så enkelt att förutse vad exakt man behöver göra. Det blir ofta inte den effekten som man hade förväntat sig. 

    Plus att det påverkar en massa annat. Plus att man kanske inte är säker vad det beror på..... Jag säger bara - vissa här låtsas att man vet allt detta. Knappast!
  • AndreaBD
    Anonym (Biologi) skrev 2022-11-15 17:49:06 följande:
    En trött överslätning...
    Det finns inget trött med det, jag är hur pigg som helst. Och det misstaget som vissa här gör är att de inte kollar grundförutsättningarna. TÄNK om det är frivilligt att färre män skaffar barn! Har man jämfört med kvinnorna? Det behövs ju båda. Kanske får svenska folket färre barn av någon anledning. Hur många KAN inte få barn? Har det kanske också ökat? 

    Det finns säkert ännu fler frågor som man borde kolla först, för att säkerställa att det inte beror på det. Det är ingen överslätning utan snarare ett akademiskt sätt att undersöka ett problem. Jag tar inte för givet att alla andra faktorer inte är med om jag inte har kollat det. 
  • AndreaBD
    Anonym (Biologi) skrev 2022-11-15 19:02:56 följande:


    Tar du bort männens monetära makt och behåller kvinnornas sexuella makt blir ju maktbalansen mellan könen rubbad.


    Det innebär att mannen måste ha makt, för att kvinnan inte frivilligt stannar hos honom? Hon gör det bara om hon är ekonomiskt beroende? Jag skulle verkligen snarare vara singel i en sån situation. Det är inte värt det!
  • AndreaBD
    Västsverige78 skrev 2022-11-15 19:23:46 följande:
    Ja, både saker är faktiskt ett problem samtidigt. Därför ser den politiska utvecklingen runtom i världen ut som den gör, men det är en helt annan diskussion.
    Det är väl ganska självklart att invandrare har svårare? Både när det gäller kvinnorna och jobben. 

    Och jo, jag har haft nån pojkvän av annan härkomst - och nu ska jag inte ens räkna dem europeiska - men då var jag tonåring. Skulle aldrig mer göra mig besväret med missförstånd pga språkproblem, missförstånd pga. kulturskillnader..... Jo äldre man blir desto mindre orkar man med sånt. 
  • AndreaBD
    Västsverige78 skrev 2022-11-15 19:21:04 följande:
    Det byggs för få bostäder, men hur ska bostadsbristen kunna minska om det kommer fler invandrare till Sverige varje år än vad det byggs bostäder för? Man kan inte bygga hur många bostäder som helst.
    Och det har varit så.... i ungefär 60 år? Vad har det då med dem senaste 20 årens invandring att göra? 
  • AndreaBD
    Västsverige78 skrev 2022-11-15 19:34:31 följande:
    Vi hade inte behövt göra det om det inte hade framförts massa felaktiga påståenden.
    Var är logiken i detta? Vad skulle det möjligtvis har med det att göra? 
  • AndreaBD
    Anonym (xxx) skrev 2022-11-15 19:37:09 följande:
    Och? 
    Och det vill inte ens kvinnorna.

    Däremot har min man en kompis som är kort och numera också har han också en del mage.... och jag fattar inte hur han gör. Men han är så populär hos kvinnor -  han lånar en kompis fru och nobbar grann-kvinnan. Själv tycker jag inte alls att han är attraktiv, men många verkar tycka det. Just det - han har också en i Thailand som väntar på att han kommer dit en gång om året. 
  • AndreaBD
    Anonym (Samma logik) skrev 2022-11-15 19:56:15 följande:
    En god personlighet kan exempelvis vara bra självförtroende.
    Så istället för empati kan det anses oattraktivt exempelvis om någon man skulle bli deprimerad för ens föräldrar blivit mördad precis. 

    När kvinnor menar bra empati hos en partner så menar de en man som förstår kvinnas känslor och behov men inte tvärtom. 
    Trots nicket.... detta är totalt ologiskt. Det finns definitioner på vad empati är. Och självklart kan man kräva sånt åt båda håll. 
  • AndreaBD
    Anonym (Samma logik) skrev 2022-11-15 19:59:57 följande:
    Så män ska dumpa sin kvinnliga partner om hon blivit deprimerad efter hon blivit våldtagen på stan? 
    Varken män eller kvinnor dumpas för att de är deprimerade. Inte med en bra partner. Iofs så har jag dumpad min ex-man efter att han fått depression. Men poängen där är ju: Hur beter man sig? Om man tyranniserar fru och barn i flera år, DÅ får man räkna med att bli lämnad. Han hade ju min support i flera år. Men det finns gränser.....
Svar på tråden Varför kräver kvinnor att män ska ha en perfekt personlighet?