• Hedda04

    Besviken på regeringen

    Jag var en av de som röstade för regeringsskifte men nu känner jag mig grundlurad och desillusionerad. Vi blev utlovade elstöd innan jul och kraftigt sänkt bensinpris. Det enda som levereras är skattesänkning för höginkomsttagare. Någon mer som ångrar att ni röstade för ny regering?

  • Svar på tråden Besviken på regeringen
  • Flash Gordon
    mammatill6 skrev 2022-12-03 19:48:03 följande:
    Jo de lovade kronor o ören. Ebba lovade 5 kronor på bensin, Uffe 10..
    Länka det är det du snäll

    Vi HAR tagit den här en gång förut på forumet ...
    Blå och gul
  • Marie7

    Man måste läsa mellan raderna innan man röstar helt enkelt.

  • Alexi

    Men hur kan man ens tro att de skulle ha möjlighet att ha ett elstöd på plats till första november. Det är ju bara retorik, inga bokstavliga löften. 

  • Supporter

    Givetvis tog de makten med hjälp av rena lögner. Den 1 november infaller alltid den 1 november och inte "kanske nån gång i februari." Det går inte att förklara bort. Men samtidigt har jag svårt att känna nån sympati för den som anser att bensinpriset är överordnat alla andra samhällsproblem. För att köra bil över huvudtaget behöver vi en planet att göra det på.

    En sak var högerpartierna helt öppna och ärliga med innan valet - att de skulle hjälpa nazismens efterträdare till makten. Det var skäl nog att rösta på andra laget.

  • KillBill
    Så allting gick skrev 2022-12-02 19:39:19 följande:
    Men bensin o diesel är billigare nu, här har vi 24,07 liter, dvs lägre än när sossarna satt sista tiden.

    Har du sedan så tajt ekonomi med el kostnader att du inte klarar några månader, ska du jämför med obunden ränta på lån. El pengar kommer du få, men sossarna verkar tro det kommer direkt, även fast det är dom som ställt till allt med elpriser med avveckling av kärnkraftverk i söder.

    Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna lovade snabba sänkningar på runt 5-6 kronor litern för bensin och uppåt 10 kronor för diesel. I själva verket blev det 14 öre mindre för en liter bensin och 41 öre för dieseln. Svenska folket har blivit grundlurade av den SD styrda M/KD regeringen.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2022-12-04 05:13:56 följande:
    Länka det är det du snäll

    Vi HAR tagit den här en gång förut på forumet ...
    Här har du en källa. Men Moderata Svenska Dagbladet kanske inte duger för dig?

    www.svd.se/a/on3WGW/valloften-om-kronor-blir-oren-vid-pump

    "Vallöftena från framför allt Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna handlade om snabba sänkningar på runt 5-6 kronor litern för bensin och uppåt 10 kronor för diesel"
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • Tecum
    Flash Gordon skrev 2022-12-04 05:13:56 följande:
    Länka det är det du snäll

    Vi HAR tagit den här en gång förut på forumet ...
    Du har fått flera länkar men det duger tydligen inte till dig... Du fortsätter med Trumpstilen och förnekar sanningen. Faktum är också att ingen i högern har förnekar vallöftena om kronor och ören, de säger bara att det "inte går just nu". Utom Persson som sa rent ut att vallöften gäller innan valet, efteråt gör man på ett annat sätt.

    Regeringen har lurat väljarna, det är uppenbart för alla. idiotiskt att ge så tydliga och lätt kollade löften och det syns redan i opinionen. Frågan är hur länge SD-väljarna håller sig på mattan, de är ganska otåliga av sig...
  • Supporter

    Bensinpriset är det minsta problemet framöver. Vi går in i en djup lågkonjunktur där nya regeringen inte kommer göra några insatser för samhällets svaga, vilket resulterar i att många inte kommer kunna ställa mat på bordet och barnfamiljer kommer bli vräkta från sina hem. Det leder till att helt nya grupper dras in i kriminalitet och att stölder, rån, inbrott och överfall ökar. Ett av nya regeringens största vallöften var att "ta tag i brottsligheten." Istället kommer den eskalera till nya höjder och kan leda till en total samhällskollaps.

    Men folk röstade ju för en förändring, så det är bara att tugga i sig!

  • Trast

    det är ju två olika politiska grenar, antar att väljarna förstår det. Om du är låg eller medelinkomsttagare så kommer du inte att få mer pengar i plånboken (snarare mindre i långa loppet). Du kanske röstar konservativt för att du vill att höginkomsttagare ska få mer i kassan och därför skapa incitament för fler jobb till låg och medelinkomsttagare. Du kanske tycker att vissa yrken borde få mindre betalt i jämförelse med andra, såsom sophanterare kontra civilingenjörer, där klyftan inte är så stor.

    nu försöker jag vara teknisk, lägger ingen värdering i hur folk röstar, men jag antar att folk som röstar konservativt och tillhör låg och medelinkomsttagare faktiskt kände till detta, och gjorde det av ovanstående skäl.

  • theotherone

    När man försöker skylla journalisters grävande i regeringens uppenbara lögner på att det pågår en socialdemokratisk smutskastningskampanj på nätet, då befinner man sig rätt rejält långt ner i det högerpopulistiska kaninhålet.

    Men... jag är inte förvånad över att det är de argumenten vi ser här. Inte alls förvånad.

Svar på tråden Besviken på regeringen