• EpicF

    Hur gick det för er ofrivilliga pappor?

    EpicF skrev 2023-02-20 13:45:35 följande:
    Och ändå fick du inte ta vab för ditt barn som du hade *heltids vårdad om. 

    Förövrigt finns inte "halvtids vårdad" utan man har antingen ensam eller gemensam vårdad. 

    Boendet kan man ha på halvtid, heltid, varannan helg eller lite då och då. Man måste inte ha boendet halvtid för att man har gemensam vårdad. Man måste inte heller ha gemensam vårdnad för att ha barnet boende tills sig halvtid eller varannan vecka. 

    Man valde att ge mamman ensamvårdnad pga det var bäst för barnet i din situation. Du hade inte träffat barnet på länge, barnet mådde dåligt och skulle inte utsättas för mer psykisk ohälsa Genom att byta boende form till heltid hos dig och även byta vårdadsform. Det säger rätt mycket om hur du är. 

    Men det säger inget om hur situationen mellan ts och mamman kommer att bli. 

    Och enligt dig kan man aldrig lära känna en ons? 

    Du måste sluta se din situation som sanning för ts situation. De två helt olika situationer. 
    *"halvtids vårdad" om. 
  • EpicF
    Anonym (fkl) skrev 2023-02-20 13:52:40 följande:
    Hmm nu är jag specialist, är företagare, man har rätt att ta vab även på helgen, lov, sommar som vinter. företagare räknas alltid som arbetande.
    OM jag använt mig av detta är helt irrelevant för tråden.

    Barnet ringde mig efter hjälp, har berättat om detta tidigare, där mamman plocka bort mobilen.
    Vem har påstått att man inte skulle få lov till å ta vab på helger, lov etc? Så länge barnet är sjuk och man avstår inkomst och jobb så är det ok att ta vab. Men det ska vara på en dag man normalt sätt skulle ha jobbar, eftersom man ska avstå arbete och inkomst. 

    Din situation är din situation och den är inte relevant för ts situation. 

    Och nej, som företagare gäller damma regler. Man ska avstå arbete och inkomst den aktuella dagen man tar vab. 
  • EpicF
    Anonym (fkl) skrev 2023-02-20 14:06:21 följande:
    Alla dagar räknas för en företagare, dvs om du ta tor-fre delas detta på sju dagar, men om du även rapporterar helgen får du vab för 4 dagar. liknande för föräldradagar, man kan ta dom på helgen, lov, semester, ta ut dom när inkomsten är skriven som högst, lägga dessa på sparkonto, kanske detta som lärde mitt barns mormor, läsa reglerna.
    För både van (tillfällig föräldrarpeng) och fp gäller samma villkor för alla. Dvs man avstår arbete och inkomst aktuella dagar. Det är inte annorlunda för att man är företagare. Antar dock att du menar egen företagare. Men oavsett så gäller damma regler. 

    Vab och föräldrarpening är en ersättning för att mam avstår arbete och förlorar inkomst för att ts hand om sitt barn. 

    Dina barns mormor avstod arbete och inkomst för att ta hand om sjukt barn och fick då tillfällig föräldrapenning istället, sk vab. 
  • EpicF
    Anonym (fkl) skrev 2023-02-20 14:18:06 följande:
    Nej ta och läs, jag menar inte AB , jag menar enskilt företag.
    Där du kan skippa avskrivningar osv för att höja inkomsten, året därpå skriver du ut alla föräldradagar, lov, helger, röda dagar osv. sparar pengarna tar ut dom när du annars är f-ledig år efter.
    Vem tror du brukar skriva förslag hur man undviker underhåll, hur man kan rikta en inkomst och man får nerskrivet underhåll året efter.
    Jag vet vad du menade och allt står på fk. Samma regler vid utag. Men ersättningen räknas ut på ett annat sätt eftersom man oftast inte har fast inkomst. 
  • EpicF
    Anonym (M) skrev 2023-02-20 14:26:47 följande:
    Men du skrev ju att du skulle inte ha låtit pappan få vårdnad eller umgänge i det fallet om du var mamman där. Då är alltså din inställning att mamman KAN bestämma det? Om hon så väljer?
    Om jag hade haft anonym (fkl) som pappa till mina barn så hade jag kämpat med näbbar och klor för enskild vårdnad och inget umgänge. För barnets bästa. 

    Nej, mamman kan inte bestämma det. Det avgörs i domstol vid en vårdnadstvist. 

    Men om man inte är gifta kan mamman behålla sin enskilda.vprdad från födseln. Det kan mamman bestämma. 
  • EpicF
    Anonym (fkl) skrev 2023-02-20 14:33:37 följande:
    Detta är en vanlig myt, många advokater kör enskilt företag eller handelsbolag. större företag blir det för mycket pengar o man väljer övergå till AB.

    Det är inte samma regler, som jag berätta, som egen anses man som ständigt arbetande, helg, röda dagar osv. detta ger dig även rätt att vara sjuk under dessa dagar, även vab, även plocka ut f-dagar.

    Oftast har du fasta uppdragsgivare, man har likande inkomst varje månad, men du sköter själv fakturering, detta styr även din inkomst, man sköter själv revision, det menas att du kan skippa ta upp ex en avskrivning i deklaration, men du har även rätt att gå in och rätta, ett, två, tre, upp till 6 år år efteråt, dvs plocka tillbaka den missade avskrivningen, och allt rättas, men det gör inte FK, där står inkomsten fast, den får jag inte ändra. hur sjuk som helst hur systemet inte synkar för alla.
    Det är ingen myt utan regler. Som går att läsa på fks hemsida. 

    Om du väljer att fuska får stå för dig. 
  • EpicF
    Anonym (M) skrev 2023-02-20 14:44:30 följande:
    Då verkar han ju ha en poäng i vad han påstår. Om det fungerar som du skriver här så finns det ju en hel del medel som mamman kan ta till.
    Finns även medel som pappan kan ta till. 
  • EpicF
    Anonym (M) skrev 2023-02-20 14:53:45 följande:
    Ja men enligt dig så verkar det som att mamman vinner i slutändan. Du hade ju aldrig låtit honom få vårdnad eller umgänge.
    Nej, enligt mig så ska man ha gemensam vårdad eftersom det är det bästa för barnet. Så länge båda föräldrarna är kababla att ta hand om barnet. 

    Jag är för gemensam vårdad. Har det med mitt ex. 

    Men ja, hade jag haft anonym (fkl) som pappa till mina barn eller att pappan till mina barn varit som honom då hade kämpat för ensam vårdad och inget umgänge, för att det hade varit de bästa för barnen. 
  • EpicF
    Anonym (fkl) skrev 2023-02-20 15:02:51 följande:
    Finns olika företags former, alla går inte under samma regler.
    Min bokföring kan du inte se, men en med AB kan dom flesta se.

    FK gör en egen utredning av min inkomst varje år, där en handläggare går igenom det mesta som är inlämnat och resultat till SKV.
    Ska jag sälja aktier räknas det som kapitalvinst, jag kan vänta o sälja året efter om jag ska sänka alla skäl för underhålls beräkning.

    Inkomsten räknas inte per månad, den räknas per år så länge du driver företaget.
    Om jag inte ändrar min inkomst ex år två, hade en hög inkomst år 1 får jag sjukpenning efter år 1 och inte för år två. då kan FK snabbt gå in och ändra, men ändringen gäller först när den är gjord av FK. allt jag ansökte om innan går på år 1. Kort det är en gräddfil för enskilda.
    Nej, det är allt annat än gräddfil för den enskilda företagaren. 

    Och jag har redan talat om för dig att ersättningen man får för vab, fp eller sjukdom räknas på ett annat sätt för en enskild företagare. 

    Reglerna för att ta ut fp eller vab är däremot samma. Kort sagt man ska avstå arbete och förlora inkomst. Man kan också, i likhet med alla andra anställda, da ut fp eller vab halva dagar och lön andra halvan. 
  • EpicF
    Anonym (M) skrev 2023-02-20 15:15:55 följande:
    Och om DU anser att du kan hindra pappan från vårdnad och umgänge när DU tycker det, så kan även denna kvinna göra detsamma när det gäller det TS.
    Jag skrev inte att jag anser att jag kan hindra pappan från vårdnad om umgänge. Jag skrev att om jag en sådan pappan som anonym (fkl) till mina barn så hade jag kämpat med näbbar och klor för att få enskild vårdad samt få igenom inget umgänge. Om det hade gått är upp till rätten att besluta. Inte mig som mamma. 

    Tack och lov har jag normala fädrar till mina barn. 

    Självklart kan kvinnan ts eventuellt ska ha barn med kämpa för att få enskild vårdad om ts går till vårdnadstvist. Det kan alla kvinnor och alla män göra. 

    Vad som blir utfallet för ts är det ingen av oss som vet. 
Svar på tråden Hur gick det för er ofrivilliga pappor?