Inlägg från: Anonym (Noway) |Visa alla inlägg
 • Anonym (Noway)

  Hur gick det för er ofrivilliga pappor?

  Jamen jag tycker att jag har varit övertydlig med vad det är för input jag söker här. Några få killar som varit i samma situation har svarat. Men sen 95% tjejer verkar det som. Jag har redan läst på allt detta med underhåll och den biten. Preventivmedel ja ja men det är försent nu.
  För att vara ännu tydligare här då. Hur fasen kan man ens bli en bra pappa och ens kunna älska sitt barn när det kom till under de här dåliga förutsättningarna? Liksom låtsas älska barnet. Lär ju barnet känna. Att jag känner mig tvingad till att bli pappa så känns det omöjligt. Oavsett om sexet var frivillligt för båda.Tror knappast det varit så jävla lätt för dessa killar att bli bra pappor. Ett tydligt exempel är Partner till ofrivillig pappa. Hon är tjej men beskriver sin killes situation ärligt.
  Jag fattar mer och mer nu att som kille i en sån här situation så blir man bemött med en massa moralkakor och tyckande. Men att det upplevs som ett jäkla trauma och overkligt för killen finns det lite förståelse för. Sen att det ska vara så jäkla lätt att knyta an till ett barn som kom till på det här sättet nja knappas. Men det är väl bara så att jag inte hittar de killarna här för att det är kanske så jävla jobbigt för dem att prata med någon om det bara.

 • Anonym (Noway)

  Om det visar sig att jag är farsan med dna test då fattar jag givet detta med underhåll så nå mer om det behöver ni inte skriva liksom. Det är allt det andra att bara pappa ta hand om ett barn som jag förväntas älska och få pappakänslor för. Känns i dagsläget helt omöjligt r jag är i mitt liv just nu pga andra orsaker. kanske skulle kunna klassa det som psykis ohälsa eller depression. alltså redan innan detta kom in i bilden.

 • Anonym (Noway)
  Anonym (fkl) skrev 2023-01-22 14:44:55 följande:
  Fast samtidigt är det egentligen ingen som bryr sig hur pappan känner i en sådan här situation, som tidigare berättat, finns inget juridiskt som tvingar dig o bli pappa samt det kommer ingen från soc och hjälper dig heller.
  Enda man gör att skriva dig som barnets far och inte pappa, samt vem som ska betala denna halva miljon kronor i underhåll.

  Beslutet är helt frivilligt från dig och enbart dig.
  Enda vi ser är att umgänge försvåras via regeringen, ta händelsen i Luleå med 8-åringen,.
  Ska du nämna psykisk ohälsa kommer du bara få en pungspark från soc och rättssystemet om du hävdar umgänge. I Luleå hade pappan mycket kort umgänge, bara 8 timmar varannan vecka.
  Efter denna händelse kommer allt bli svårare med umgänge, lagen skiljer inte på detaljer det blir en ändring till det sämre för alla pappor.

  Enda du kan göra är att gå in positiv o göra allt för att uppnå umgänge, gör du inte det kommer ingen att hjälpa eller tycka synd om dig heller. Man ses bara som en skithög som inte tog ansvar. Man gör inte heller någon skillnad på bedömningen, du blir dömd så fort du blivit fastställd pappa.
  Det är väl även den grejen att det känns som att alla kommer att titta snett på en och tycka att man är en jävla skitstövel för att man inte går all in i pappa rollen och bara äääälskar sitt oönskade barn och att vara pappa. Men jag måste ju ta mitt ansvar som alla moralpredikar här! Sen om det inte ens finns nån hjälp att få där som kille heller. Att vilja försöka jag vet fan inte. Men först så ska man väl vilja träffa sitt barn men oms ens då rå? Har ingen koll på vad som hänt så långt upp i landet som i Luleå och vad det har med ofrivilliga pappor att göra.
 • Anonym (Noway)
  Anonym (M) skrev 2023-01-22 16:47:53 följande:
  OK, och vad gör du med det svaret och erfarenheten? Hur hjälper det dig? Vad tänker du? 
  Jag tänker att alla ofrivilliga pappor verkar bli dömda och att hennes man kanske mest umgås med barnet för att han känner att han måste eller borde och för att slippa bli dömd av alla. Verkar inte direkt som att killen en sån här gång får nåt stöd heller. Bara skit som att det skulle han tänkt på innan och väx upp och ta ditt ansvar. 
 • Anonym (Noway)
  Anonym (M) skrev 2023-01-22 21:55:57 följande:
  Vad är det för stöd du tycker att han borde ha fått? Av vem? Och vad är det för fel med att växa upp och ta ansvar?
  Ok men att växa upp och ta ansvar betyder ju inte att man automatiskt börjar älska ett ovälkommet barn liksom. Som man förväntas ta hand om. Om det är det du menar.   
 • Anonym (Noway)
  Anonym (Alex) skrev 2023-01-22 22:20:41 följande:

  Jag och min man planerade vårt barn men han ville egentligen inte ha barn. han har alltid sagt det men gav endå med sig (låter hemskt jag vet 😂) han tyckte det var jätte jobbigt under graviditeten nu är värt barn 3 år och han sa för någon dag sen att vårt barn är det bästa som hänt honom och han är så glad att han ?gav 
  med sig? fast han trodde aldrig att det skulle bli så 


  Jamen ni hade väl en relation och var ett par som kanske var kära också? 
 • Anonym (Noway)
  Anonym (Båda ofrivilligt föräldrar) skrev 2023-01-23 23:27:09 följande:

  Av det du skriver hör så är det bäst att du öht inte finns i barnets liv, då du är för omogen och oansvarig för att hns kunna fungera som en halvbra pappa. 


  Ok bra då vet jag det jag tar till mig ditt goda råd och stöd. 
 • Anonym (Noway)
  EpicF skrev 2023-01-25 01:06:06 följande:

  Ts (#384), du tror alltså att alla som blir pappor i ett förhållande, där man är kär i sin partner och vise verse alltid älskar sitt barn från första stund?!

  Du vet att det finns de som blivit ofrivilliga pappor även om de är i en relation med mamman... 


  Men älskar du mamman och ni har en bra relation å känner varandra väl så är det ju ändå lite bättre förutsättningar liksom. 
 • Anonym (Noway)

  Ja då har jag på omvägar av en kompis kompis fått höra att tjejen väntar en kille. Vet fan inte om jag törs ta kontakt. Kanske bara blir skit av det ändå så mår jag knappast bättre av det. 

 • Anonym (Noway)
  Anonym (En annan) skrev 2023-01-26 22:09:30 följande:

  Vad är det som skulle kunna hända när du hör av dig, tänker du? 


  Att det blir en massa tjaffs bara å att hon bara är förbannad. Styra å ställa allt få mig att må ännu sämre bara. Typ så
Svar på tråden Hur gick det för er ofrivilliga pappor?