Inlägg från: Anonym (Noway) |Visa alla inlägg
 • Anonym (Noway)

  Hur gick det för er ofrivilliga pappor?

  Ja kanske skulle jag ha agerat annorlunda ån vad jag gjorde under de typ 7-8 veckor jag inte tog nån kontakt och jag hade snackat me hon. Men ja har ju aldrig blockat henne i alla fall. Känslan var ju bara då nä jag vill verkligen inte bli farsa. Det var ju även så när ja kände när ja starta tråden. Frustration liksom. Ja vet inte får se om ja får nåra tips av Familjenämnden ifall hon fortsätter. Vet inte hur länge de tar innan ja får göra nå test. 

 • Anonym (Noway)

  Men jag kommer dit så fort de ber mig. Sen om mamman gör det vette sjutton 

 • Anonym (Noway)
  Anonym (Stuten) skrev 2023-03-16 06:26:29 följande:
  Helt sant genom hela systemet är nog inte din upplevelse, tvivlar dock inte på vad du upplevt.

  Vad vet släkten om saken?
  Jag brukar dock inte berätta för min farmor och farfar, kusiner osv vem jag har sex med så vad skulle de få fram av det?
  Här är det oerhört enkelt att som kvinna komma undan med fader okänd men visst försöker de få fram en pappa. Jag blev som sagt misstrodd till och med när tjejen säger vi aldrig ens träffats, var inte så kul för mitt förhållande att bli misstänkt för att sprungit jämte... Jag hade dess utom utlandstjänst när barnet skulle blivit till så alla bevis pekade ju bort från mig.

  Det är heller inte olagligt att vägra ange en pappa om inte mamman vill oavsett vad de som utreder det anser.

  Men galnare saker från myndigheter har man varit med om så tvivlar inte på din upplevelse.
  I mitt fall har ju mamman kontaktat mig och har kvar sms å sånt jag har pratat me soc innan killen föddes så de vet ju redan där att det i alla fall finns EN potentiell pappa här. Så oavsett om hon inte vill namnge mig som ev pappa så lär de ju säkert fråga henne om mig. Sen vet jag inte hur länge de tar innan de börja luska i vem som är pappa.har läst på flera ställen att de kan ta upp till ett år men fattar inte varför de skulle ta sån jäkla tid. Kan hon bara vägra att komma till soc hur som helst. men kanske ska vänta nån vecka.
 • Anonym (Noway)

  Som sagt var soc vet redan att jag är utpekad av mamman sen tidigare å att jag vill göra test. Men jag får inte ens veta om de har startat nån utredning de finns även flera sms å annat till fler än bara mig som styrker att jag blivit utpekad av mamman. Så kan inte bli så lätt för henne att INTE uppge mig som pappa. Men kanske hon vill dra ut på det så länge hon bara kan för att ge igen? lite så jag tolkar de nu i alla fal. så varför ska det behöva ta upp till ett år för mig att få veta om jag är pappa? hon var ju jäkligt säker på att det var så för 4 månader sen.

 • Anonym (Noway)

  Det är ju inte så att jag försöker komma undan ev faderskap här. Vill bara veta om jag är pappan eller inte. 

 • Anonym (Noway)
  EnAnonumius skrev 2023-03-16 17:09:25 följande:
  Fel..

  En kvinna kan inte alls gå in på skatteverket och anmäla en "pappa" och sedan så blir det ingen faderskapsutredning. Vad har du från det ifrån? För det du skriver här stämmer inte med verkligheten och informationen på skatteverkets hemsida,.

  Det står på skatteverkets hemsida hur digitalt bekräftelse går till. Och det skatteverket skriver på sin hemsida stämmer inte överens med ditt påstående.  Så du påstår fel.

  Sedan så finns det en signifikant viktig sak till.
  Skall det bekräftas via nätet så måste det ske inom de första 14 dagarna efter barnet är fött. D.vs det får gå maximalt 14dagar efter barnet är fött. Kommer det inte in en sådan bekräftelse från BÅDE mannen och kvinnan så kommer faderskapsutredningen att starta automatiskt.
  Då det är LAG på att faderskapsutredningen skall starta på den 15dagen efter barnet är fött.
  Hon var ju väldigt övertygad före årsskiftet att det var jag som är pappan. Så att hon skulle kommit på nu när barnet är fött att det är någon annan som är pappan och fått honom att signa nån digital bekräftelse är väl nä inte så troligt. så när barnet är 15 dar borde utredning börja allstå? så jag har nån tidsram på ett ungefär bara. Men va händer om mamman inte vill va me i nån utredning då hur länge kan hon få inte villa det då i alla oändlighet eller?
 • Anonym (Noway)

  åter igen en massa OT inlägg av samma perso. ni andra kanske inte ska ge han så mycket luft? 

 • Anonym (Noway)

  Som jag skrivit ett antal gånger tidigare i tråden är att mamman själv har kontaktat och pekat ut mig som pappan. Finns sparade mess på det och även minst 4-5 andra personer vet att hon pekat ut mig. Och har även varit i kontakt me soc flera gånger och meddelat de. Så borde inte vara så svårt att sätta igång en utredning men sen om de vill hålla på å vela på med mamman att hon själv ska uppge mig som en potentiell pappa ligger på dem. Men kan ju finnas fler pappor här. Har redan koll på hur man räknar fram konceptionstid å vilka frågor ja kommer få hos soc vid utredning det har dom förklarat för mig nu Sen om det är si eller så ifall man är gift eller mamman använt en donator  är det relevant i mitt fall nä? 

 • Anonym (Noway)

  Nä men det är väl då inte så relevant i den här tråden då heller.  

 • Anonym (Noway)

  Tja till alla som undrar hur det gick. glömde bort inlogg här. ville nog glömma hela skiten. Kan ju tala om att det löste sig liksom. Inte jag som var farsan. Bruden ljög alltså det var ett ex som hon hade ett ONS med som va farsan. Over and out skönt det inte va ja. inte mitt problem längre. 

 • Anonym (Noway)

  Men va tror du? Jag fick göra test som visade att jag inte var farsan så klart. fasen skönt att slippa dras me henne Hej då! 

 • Anonym (Noway)

  ?vem som va farsan fick jag höra av säker källa. Lives goes on. 

Svar på tråden Hur gick det för er ofrivilliga pappor?