• Quincey

    Vi som startar IVF 2023

    Gvk, vilken intressant insättning haha, hoppas den ändå gick smärtfritt?

    Jag kommer få sätta tillbaka en isåfall, vi har inte diskuterat två men hade inte tackat nej till det eller till att få tvillingar 😅

    Tack alla ni är så fina och stöttande 🧡

  • Quincey
    Humlaaan skrev 2023-06-20 19:27:44 följande:

    Hej! Uppdatering efter dagen. 


    Alla 10 ägg blev befruktade på vanlig väg, 5 klarade sig till idag. Ett fem dagars till mig och 4 nedfrysta, så glad! 🙂

    ja jag har börjat med lutinus, hoppas det hjälper! vaggar fram som att jag vore i vecka 20. 


    håller tummarna för dina imorgon quincey 🧡


    Wow det är helt fantastiskt!! Blir så glad för din skull! Hoppas den fäster nu annars är det ju toppen med några extra i frysen 🧡

    Har riktigt mycket ångest inför imorrn men vad kan man göra 🙈
  • Quincey

    Tyvärr blev det ingen återföring för mig imorse. Det känns ändå ok, tror jag tog ut förlusten i förväg igår och har typ inga känslor kvar. De ringde från kliniken kl 11:30 fastän alla 5 verkat sluta dela sig efter måndagen, kan tycka det är konstigt att de väntar så länge. Nu blir det en paus inför tredje försöket i höst.

    Gvk, fint att du tänker på mig 🧡 Jag är 33 år och de har inte hittat något ?fel? än. Har varit tillsammans med min sambo i 10 år så önskar vi hade börjat försöka tidigare 😞

    Noelani, fick i samband med att de ringde veta att det räknas som ett förbrukat försök även om det inte blev ET. Det var äggplocket som räknades tydligen.

    BaeA, kan känna igen mig lite. Hade efter IVF1 12 embryon på dag 3 men inget som klarade frysen. Var en riktig chock. Fick sätta in en 3-dagars då men bara för att kliniken hade helgstängt dag 5. Har tagit sååå mycket kosttillskott i 3 månader nu (och högre dos) men resultatet var tom sämre den här gången, färre befruktade ägg och inget till ET/frys. Hoppas få något slags svar från läkaren nu. 

  • Quincey
    Humlaaan skrev 2023-06-21 17:14:23 följande:

    Jimmiethejuic, oj herregud vilken otur alltså. Jag har också gått upp 3-4kg sedan äggplock men har inte samlat på mig någon vätska, utan Är äggstockarna som är gigantiska tyvärr, har ont när jag går, står sitter. Så blir nog en midsommar hemma för mig! 


    quincey <3 vad ledsen jag blir av att höra det. Måste kännas så hopplöst. Du måste be om en annan typ av utredning innan ni fortsätter med erat nästa försöka. Min vän hade samma otur som du med sina första två ivf utan någon förklaring, sen fick hon byta från Bemfola till Menopur och fick lägre dos men längre tid. Kvaliteten på äggen blev mycket bättre och fick tre barn med några års mellanrum på samma IVF! Ge inte upp, men ställ krav på vården! 


    gvk, jag är 31 och har försökt fått barn med min man i tre år nu utan en enda graviditet. hoppas det går vägen den här gången 


    Humlaaan, du har rätt om att ställa krav på vården. Min läkare ringde tyvärr inte upp idag trots att de bokade in telefontid så dröjer tills jag får svar. Tack för att du berättade om din vän, precis vad jag behöver höra 🧡 När har du testdag?


    Är det någon mer som tar både Gonal-F och Menopur samtidigt? Vad säger era kliniker om när senaste utlösningen innan IVF ska ske? Till oss säger de 24h innan men sen säger de också att vi haft lågt antal spermier.

  • Quincey
    Humlaaan skrev 2023-06-21 19:18:29 följande:

    Ring dem imorgon direkt! utlösningen har de sagt samma till oss och verkar ha fungerat bra. Har hört att ju mer man gör det ju mer nya spermier produceras så ska vara positiv. 

    Har testdag om 18 dagar! 😅 så 8 juli, är galet långt. Tog test för tidigt sist och visade positivt och var sedan negativt på testdagen. så vet inte om jag vågar göra samma igen? Vad säger ni? 


    Ja, ska ringa dem, man har dock knappt någon energi kvar att jaga dem hela tiden. Ok det var intressant att det är samma i alla fall! Får jag fråga vilken klinik du går på?

    Oj 18 dagar var långt! 🙈 Håller tummarna! Hur tidigt testade du positivt förra gången? Jag tror inte jag kommer tjuvtesta igen. Gjorde det efter min första IVF, fick negativt och blev förkrossad. Några dagar senare fick jag upp hoppet igen för att på testdagen testa negativt och bli förkrossad igen 😒
  • Quincey

    Orkidé, åh vad fint att det funkade för dig! Gäller att hitta rätt. Du råkar inte veta i vilka fall de ger en två olika hormonsprutor och inte bara en?

  • Quincey

    BaeA, om du menar it starts with the egg så har jag beställt den och ska få hem i veckan! Tack för webinarietips :)

    Noelani, ska du ta Fyremadel direkt? Man brukar väl ta den efter några dagar för att förhindra att äggen släpper för tidigt.

    Orkidé, intressant att veta! Tog samma dos som du sist fast tvärtom, 300 Menopur 150 Gonal-F, känns som att det definitivt är kvaliteten jag behöver förbättra ytterligare.

    Humlaaan, Gjorde ni en IVF-omgång innan ni bytte till privat? Har du någon erfarenhet av Carl von Linné-kliniken i Uppsala? Kikar på den ifall det går till ett fjärde försök då jag tappat tron på vår nuvarande klinik. 11 och 14 dagar är ju ganska långt efter, var det missfall då? Ja tack, ser fram emot att ta det lite lugnt nu och samla krafter 💚

  • Quincey

    Hej alla, hoppas ni haft en fin midsommarhelg!

    Har fått lite svar angående min senaste IVF-behandling.
    -10/16 ägg var mogna (Sist 12-13 av 13) Jag tänker att det är pga högre hormondos och färre stimuleringsdagar men min läkare sa att det var slumpen.
    -Bara 5/10 ägg blev befruktade med ICSI pga lågt antal spermier (ca 35 milj, sist hade vi 37,5 och befruktade 12 ägg).
    -Samtliga 5 hade fragmentering 2-3 på dag 3 (sist hade vi iaf runt 3 st med fragmentering 1) och det verkar vara fragmenteringen som är vårt största problem och anledning till att vi inte fått blastocyst. Oklart om det beror på ägg eller spermier. Är det någon som har erfarenhet av detta eller fått barn trots detta?

    Vår läkare föreslog att vi skulle pausa och spara sista försöket till donation och sen köra 3 omgångar privat under tiden. Eventuellt göra TESA för att hitta icke-fragmenterade spermier men när jag läser om detta låter det som att det görs när det saknas spermier? 

  • Quincey

    Gvk,

    åh vad tråkigt att höra, när är din officiella testdag? ja det är som du säger bara att testa igen!

    Skulle få tillbaka en 5-dagars denna gång. Vet inte någon annan som tar både Gonal-F och Menopur, verkar inte alls vanligt eller leda till ett bra resultat för den delen (förutom högt antal ägg i mitt fall). 


    Vet du om fragmenteringen på dina embryon uppkom dag 2 eller 3? Lät som att det var rätt allvarligt att vi fått hög fragmentering båda IVF-försöken. Hur många tidigare IVF har du gjort? Var det något med din dos som var annorlunda då?

  • Quincey

    Humlaaan, hoppas det är tidiga graviditetstecken du känner! De rekommenderade oss att testa spermierna för att se om det är de som fragmenterade. De tyckte också vi skulle tänka mycket på kosten, men jag undrar om detta gör någon skillnad. Tyvärr känner jag mig inte alls hoppfull när jag pratar med dem eftersom de är rätt negativa och föreslår donation typ direkt.

    Gvk, wow det var imponerande att du kunde hålla igång så direkt efter! 😆 Hoppas AMH ser bra ut till nästa försök. Vet du hur mycket den rör sig vanligtvis och hur ofta den måste testas? Jag vet inte än vad vi skulle behöva för donation, vill nog göra ett par IVFer och komma fram till vad felet är. Intressant att man får se bild i Danmark!  

Svar på tråden Vi som startar IVF 2023