• Anonym (X)

    Ok att vidröra gammalt ligg på sexuellt sätt?

    En man och kvinna har ett par år tidigare haft en relation av typen vänner med fördelar. 


    Nu fick de kontakt igen och träffades och fikade hemma hos den ena, som nästan omgående valde att vidröra den andre på en sexuellt laddad kroppsdel. Personen gjorde om gesten när den andre skulle gå igen.


    Den andre kände att det var respektlöst och tanklöst i det läget.

    Vad tycker ni?

  • Svar på tråden Ok att vidröra gammalt ligg på sexuellt sätt?
  • Ascendere
    Anonym (X) skrev 2023-02-01 00:36:42 följande:
    Ok, om jag kommunicerar så dåligt, hur ska jag kommunicera till er att det jag frågade om var vad ni tycker om beteendet jag beskrev, och varför ni tycker så? Hur ska jag kommunicera till er så att ni förstår, att jag bad inte om hjälp med vad ni tror om mina relationer?

    Beskriv på ett konkret sätt hela händelseförloppet så att det går att förstå vad som hände även för de som inte var med. Tänk ett filmmanus ungefär.


     

  • Anonym (?)
    Anonym (X) skrev 2023-02-01 10:01:10 följande:
    Men vad är det för nödvändig information du behöver mer? Jag undrade ju över vad ni tycker om hans beteende och inte mitt? Vad spelar det för roll vad jag gjorde eller kommunicerade, efter att han redan gjort som han gjorde?
    "Utan mer om, ja jag kan inte hitta på något bättre men kanske beskriva det som de subjektiva rekvisiten hos den du kallar tafsare? "

    Sånt här gör inte frågeställningen tydligare
  • Fiona M

    Ja, det är respektlöst.
    Att man har haft sex tidigare innebär inte att man någonsin har rätt till den andres kropp utan att ha stämt av innan.

  • Anonym (Varför?)

    Varför träffa ett gammalt ligg om man inte är intresserad av sex med personen igen?

    Jag förstår att det blev missförstånd. (Vilket dock inte berättigar tafsande.)

  • Anonym (uäh)
    Anonym (X) skrev 2023-02-01 00:28:19 följande:

    Vad spelar det egentligen för roll vem av de som jag är? Hur hjälper det dig att besvara frågan om vad du tycker om beteendet jag beskrev?

    Ok, men första gången då? Då hade han ju ingen reaktion eller icke reaktion att relatera till. Var det OK eller inte att göra så?

    Agera efter känslor är ju inte alltid så klokt. Sen frågade jag inte ens hur jag borde agera. 


    Det är klart att sammanhanget och detaljerna påverkar tolkningen av en händelse. Ibland kan en detalj helt förändra hur någons handling bör värderas.


    Så, åter, att starta en sån här tråd och ge förbryllande, avidentifierade fakta och utelämna massa detaljer är faktiskt totalt odugligt om man verkligen vill ha vettiga svar och ev. råd.


    Jag orkar nog inte gå in i detta eftersom det hela tiden kommer små bitar av information som ger ledtrådar men det måste liksom dras fram.


    Om du beskriver hela träffen från början till slut med detaljer, känslor och hur du reagerade/svarade honom. Då kanske det går att förstå och förklara.


     


    Din konkreta fråga om första gången, var det ok?
    Jag tycker inte det ok alls att ta på någons intima kroppsdelar utan samtycke men det kan ju uppfattas olika beroende på vad man har för relation. Om man är KK och det finns ett slags outtalat samtycke så blir det ju skillnad. Din KK kanske uppfattar det så och av nån anledning tolkat det som att du var lite sugen.. så testar han lite. 
    Det beror också på hur det har varit tidigare när ni träffats, hur brukar det gå till när ni närmar er varandra. Är det artighetsfraser innan ni blir intima eller går man lite på känn?


    Viktigt här är ju hur du reagerar. Om du inte gillar hans framstöt så säger du ifrån, då vet han vad som gäller nästa gång. 


    Utan att veta hur er relation sett ut så kan jag förstå om det är lite luddigt och då behöver du säga stopp, det är inte ok. Om du inte säger något så kommer han tolka det som att det är ok även nästa gång, och nästa.

  • Tukt
    Anonym (X) skrev 2023-02-01 10:01:10 följande:
    Men vad är det för nödvändig information du behöver mer? Jag undrade ju över vad ni tycker om hans beteende och inte mitt? Vad spelar det för roll vad jag gjorde eller kommunicerade, efter att han redan gjort som han gjorde?
    Det är nog just i ditt frågande till mig, du bör söka de verkliga svaren.
    Men saker som kan påverka är såklart hur fysiska var ni utanför sexet, då ni hade den här relationen? Var det beröring av sexuell natur även då ni inte hade sex? Hur kramig var hen mot dig och andra? Vilken kontakt hade ni då ni var i från varandra, och liknande den kontakten den ni hade i upptakten till det här mötet?
    Vad pratade ni om då ni sågs? Hade ni på något sätt avhandlat vad ni förväntade er av träffen?
    När ni hade en "relation", var det då uteslutande sex eller hände det ni gjorde andra saker också?
    Hur mådde ni båda rent psykiskt? Var någon ledsen, hade någon sabbat relation bakom sig?
    Jag kan fortsätta och fylla hela tråden med sådana frågor. Och menar inte att du ska försöka svara på dessa, för det verkar inte spela så stor roll. Men för att svara på din fråga, så är det sådant som spelar in.
  • Anonym (X)
    Anonym (?) skrev 2023-02-01 10:28:44 följande:
    Det är t ex en stor skilland om han smyger upp bakifrån och när du sitter och fikar och tar dig på brösten eller om han tar dig på brösten efter  att du slitet av dig tröjan+bh och säger "Kom du ihåg dom här""
    Varför frågade du inte det från början då? Om det var viktigt att veta?

    Ingetdera, som jag sa, nästan omgående när jag kom dit. När jag gick förbi honom in i huset.
  • Anonym (X)
    Anonym (***)) skrev 2023-02-01 10:35:57 följande:
    Och många har svarat att de tycker att det är respektlöst. Men du har ju inte nöjt dig med de svaren, utan fiskat efter att det kanske inte var det, att det var av misstag osv. 
    Självklart blir det då följdfrågor om vad du menar och om varför det skulle kunna vara misstag och då behöver man mer info än vad du gav i din trådstart.

    Jag läser mellan raderna att du gärna vill få hans agerande till ett misstag, att det inte var respektlöst för att du vill tro gott om honom. 
    Ni får självklart ställa relevanta följdfrågor. Men gör då gärna det och håll dig till saken istället för att fokusera om till mina motiv till att ställa frågan.
  • Anonym (X)
    Anonym (?) skrev 2023-02-01 11:01:46 följande:
    "Utan mer om, ja jag kan inte hitta på något bättre men kanske beskriva det som de subjektiva rekvisiten hos den du kallar tafsare? "

    Sånt här gör inte frågeställningen tydligare
    En persons avsikter. Om personen menade att bete sig illa/inte brydde sig om ifall det han gör är illa.
  • Anonym (X)

    För att man är intresserad av att träffas och prata och fika och ha trevligt. Som vi hade kommunicerat till varandra att vi skulle göra.


    Anonym (Varför?) skrev 2023-02-01 14:48:13 följande:

    Varför träffa ett gammalt ligg om man inte är intresserad av sex med personen igen?

    Jag förstår att det blev missförstånd. (Vilket dock inte berättigar tafsande.)


Svar på tråden Ok att vidröra gammalt ligg på sexuellt sätt?