• Anonym (Slummergumman)

    Hur många av er sov INTE ihop varje natt när ni blev ihop? Hur ofta är normalt??

    Jag och killen har varit ihop några månader. Jag är 33, han 42. Vi har kul ihop och han säger att han känner starkt för mig. 

    Problemet är att jag önskar vi kunde sova ihop oftare. Såklart man behöver egentid, hobbies, kompisar etc. Men tycker det vore trevligt om jag eller han kom förbi efteråt bara för att sova ihop/äta frukost och sedan gå åt varsitt håll och göra varsin grej.

    T.ex idag åkte han hem från mig vid lunchtid och ville ha en kväll för sig själv men sa att vi får planera något snart. Han var kärleksfull som vanligt och jag vet att han har haft en stressig vecka så var inga konstigheter egentligen men att han väljer att sova ensam skaver lite.

    Vi sover i snitt ihop 3-4 ggr/vecka . Han hämtar ofta initativ till att ses och vi messar ofta när vi inte är tillsammans. Nu jobbar vi oregelbundna tider så går inte att sova varje dag, men idag är han ledig så det hade ju gått.

    Vill inte göra en höna av en fjäder, vill ju inte att han ska känna sig kvävd, men önskar väl mest skriva av mig få lite perspektiv på saken.  När jag är kär vill jag sova ihop varje natt även om vi inte bor ihop och trodde alla var så?

  • Svar på tråden Hur många av er sov INTE ihop varje natt när ni blev ihop? Hur ofta är normalt??
  • Anonym (Slummergumman)
    Venenum skrev 2023-02-05 17:27:13 följande:

    Fördelen med att inte bo ihop är just att en kan gå hem till sitt och fokusera på sig själv. Jag hade inte velat att en pojkvän sov över här varje natt. Då hade han gått från pojkvän till sambo. 


    Ja att dela hushåll är ju ett steg längre och innebär mer än att sova ihop. Samboskap är lite för tidigt för oss i det här skedet.
  • Anonym (nej)

    men du har väl skrivit fler trådar om denna kille?

    låter som ni två inte är på samma nivå.

    Jag är som du och föredrar också att ses väldigt ofta när jag just träffat nån. Jag menar, det ska vara på samma nivå tycker jag. Han är dessutom äldre och har barn, ni kommer nog aldrig vara på samma nivå, du har mkt tid att ge inte han.

    Sedan kanske hans beteende är helt normalt, men är det det du vill ha?

  • Anonym (Slummergumman)
    Anonym (nej) skrev 2023-02-05 17:55:10 följande:

    men du har väl skrivit fler trådar om denna kille?

    låter som ni två inte är på samma nivå.

    Jag är som du och föredrar också att ses väldigt ofta när jag just träffat nån. Jag menar, det ska vara på samma nivå tycker jag. Han är dessutom äldre och har barn, ni kommer nog aldrig vara på samma nivå, du har mkt tid att ge inte han.

    Sedan kanske hans beteende är helt normalt, men är det det du vill ha?


    Jag har inte skrivit några fler trådar men antar det här är ren rätt vanlig situation. Alltså han har ju successivt fått mer tid för mig sedan jag träffat hans son och familj så jag hoppas ju såklart att saker och ting kommer bli bättre. I min förra relation var killen ohälsosamt besatt av mig så jag blir orolig pga att min förra relation är min enda seriösa hittills.
  • Anonym (Elsa)
    Anonym (Slummergumman) skrev 2023-02-05 16:34:54 följande:

    E: Han säger det ibland när vi inte setts på några dagar att han "saknar/längtar" efter mig. Jag har vänner samt en tidskrävande hobby så såklart jag behöver egentid. Skillnaden är att jag vill ses och sova ihop efter att vi gjort våra respektive grejer i en hel dag medan han verkar tycka det är lugnt att det går 2-3 dagar mellan. 

    Jag vill ses oftare och om man ibland hade lagt till att sova ihop 1-2 ggr/ vecka extra så hade det gjort jättestor skillnad och på natten kan man ju ändå inte vara produktiv med hobbies eller träffa vänner så blir ju inget avkall på sådant.


    Ni sover hos varandra 3-4 gånger per vecka, men det kan gå upp till 3 dagar innan ni ses? Hur sover ni hos varandra en genomsnittlig vecka?

    Tycker du ska lugna dig lite; han har barn, jobb, vänner, familj och hobbies. Du vill troligtvis inte uppfattas som klängig och kvävande.
  • Venenum
    Anonym (Slummergumman) skrev 2023-02-05 17:48:46 följande:
    Ja att dela hushåll är ju ett steg längre och innebär mer än att sova ihop. Samboskap är lite för tidigt för oss i det här skedet.

    Vad jag menar är att fram tills jag vill ta steget och dela hushåll med någon så ser jag gärna att jag bor hemma hos mig och min partner hemma hos sig. Övernatta 3-4 ggr i veckan är redan halvt samboskap. 


    Jag vill ha min tid för att fixa med mitt. Kanske vill jobba undan lite, ta ett långt bad, hinna ut på en tyst runda i skogen, se någon dokumentär, laga lite god middag och njuta av den, hinna köra någon tvätt. Sen är det ju rätt nice att hinna sakna någon när allt det där är gjort, det är ju då en vet att en faktiskt vill ha en annan person nära, när en saknar dem. Om de hela tiden är där är de ju i vägen för allt sådant jag vill göra själv och då blir det ju snarare så att jag osaknar dem. 


    >> det är okej att tänka fel, så länge man tänker själv
  • Anonym (Bullen)

    Det gjorde vi inte. Kanske ett par, tre gånger i veckan. Och det tog några år innan vi flyttade ihop. Nu har vi bott ihop i femton år och tycker båda att det är skönt att vara ensamma hemma. 


    -Ibland är det så skönt att vara ensam (men det är inte lika roligt när man är det). 
    D. Shutrick

  • Anonym (Slummergumman)

    Josef: att ta upp ifall han är "klar" med barn eller inte är ju inte samma sak som att faktiskt planera barn eller flytta ihop. 

    Elsa: att det går 3 dagar är ovanligt, men när det gjort det har det varit kanske att man skiljts åt på söndagen nångång och sedan setts nästa gång på onsdag igen när barnets mamma tar över. (Han har måndag-ons med sonen). 

    Jag önskar vi kunde ses mer utspritt och inte intensivt onsdag till lördag/söndag och sedan knappt något till nästa onsdag. 

  • Räkan77

    När han har barnet så är det ju naturligt att han fokuserar på barnet och inte alltid vill/orkar att du kommer över. Att vara med en treåring kan vara ganska intensivt och när barnet somnat orkar han kanske inte vara social. Dessutom kanske barnet vaknar på natten. 

  • Anonym (hej)

    Har varit med min kille i två år. Vi bor ca 20 min från varandra. Ofta går det en vecka mellan gångerna vi sover ihop Solig En anledning är ioförsig att jag har ett barn som lite påverkar ju min tillgänglighet, men det passar honom då han har ett ganska stort behov av egentid.

    Vi ses några gånger i veckan men ibland "bara" ute och käkar eller så. Tycker särbo är ett toppen-sätt att leva :)

  • Rebbys

    Jag är singel just nu, men under mitt sebaste förhållande så sov vi inte ihop varje natt under hela förhållandet (varade i cirka 1½ år). Hon hade kvar sin bostad hela tiden och sov där ibland.

Svar på tråden Hur många av er sov INTE ihop varje natt när ni blev ihop? Hur ofta är normalt??