• Anonym (…)

    Introducera ny partner

    Har separerat från pappan till mitt barn relativt nyligen typ 3 månader sedan. Barnet är nu drygt 3 år och bor på heltid hos mig av olika anledningar. 


    Det har uppstått en oförutsedd situation som jag absolut inte trodde skulle hända? jag har ?ramlat på? en man som jag inte trodde fanns, jag börjar faktiskt fundera på om det är mannen i mitt liv. Vi klickar på ALLA plan (tycker iallafall jag) och har otäckt lika tankar och värderingar. Jag känner att jag håller på att falla pladask! Problemet är att det har gått så kort tid sedan separationen med exet var, så är osäker när det är ok att introducera en ny partner. 
    Som situationen ser ut just nu ses jag och mannen typ 1 dag på två veckor, eftersom vi måste pussla ihop det med barn och jobb också. Vi bor inte i samma stad, utan är tvungna att planera. Sålänge vi inte blandar in barnen i vårt förhållande så kommer det att se ut såhär vilket vi båda tycker är jobbigt och vill ses mer. Hur gör man om man är ensam med barn på heltid och har träffat någon?! Hur snabbt är det ok att introducera någon ny för barnen?

  • Svar på tråden Introducera ny partner
  • Anonym (Mamma till 3)

    Kan ni umgås som vänner med barnen?

  • Anonym (…)

    Ja absolut skulle vi kunna ses som vänner!

  • Anonym (Inte jag)

    Jag skulle inte göra det. Jag skulle försöka hitta barnvakt någon gång i veckan och träffas lunchtid osv. utan barnet.


    Jag skulle aldrig introducera någon efter bara ett par månader. Min tidshorisont skulle snarare vara ett år. Men jag är nog mer beskyddande än de flesta. 

  • Anonym (…)

    vi kan inte ses lunchtid då vi bor i olika städer samt båda har jobb, tyvärr. När vi inte jobbar har vi barnen

  • Ikaros12

    Va roligt med kärlek! njut av den en stund utan att blanda in barnen av flera anledningar. För det första så är du värd att få vara nyförälskad för dig själv. Även om du mår bra så är förmodligen barnen i någon form av sorgeprocess. Låt de få utrymme till det och se till att finnas där för de när du är med dina barn. Så att de får anpassa sig lite mer till sitt nuvarande liv först. Det borde vara självklart för din nya kärlek om den nya känner så som du gör. En annan orsak till att du snart kan upptäcka det känns perfekt för att den nya bara speglar sig i dig. Han kan ta reda på vad du vill höra och göra och gör det för att du ska känna att den personen är din själsfrände. Kanske inte medvetet utan bara vill visa sig på sin bästa sida. Men så behöver inte alls vara fallet. Så jag skulle ta det försiktig, njut av kärleken och se hur ni kommunicerar. Får du känna vad du vill, är dina gränser viktiga och lyfts du av relationen med honom. lär känna honom ordentligt först. Det är väldigt jobbigt för barn att träffa nya personer som kan bli viktiga i deras liv. 

  • Anonym (Skynda långsamt.)

    Har inte varit i situationen där båda haft yngre barn men ändå varit försiktig att blanda in min nya innan jag/vi varit säkra på känslor.
    Träffade min särbo när mitt barn var 8. De fick träffas efter ca 6 månader. Hon hade större utflugna barn. 
    Vi började med en utflykt med korvgrillning och därifrån har det bara flutit på. 
    Hon bryr sig som en bio-mamma och han har verkligen tagit henne till sig som "morsa"
    Idag är han 19 och hon har funnits i mer än halva hans liv.Kunde inte ha blivit bättre. Även min äldre (10 år äldre) dotter har tagit henne till sig till 100%.
    Glad att jag/vi väntade tills vi var säkra på våra känslor för varandra.
    Ville verkligen inte introducera en ny "Plast-mamma" varannan månad ....
    Barnen är ju trots allt viktigast och man har de "for life"

  • Anonym (Milla)

    Alltså, det tar ju tid för barnet att vänja sig vid en skilsmässa. Och då komma med en person känns inte schysst tycker jag. 


    Du känner inte honom, du vet inget om hur han uppfostrar sina barn, hur han hanterar konflikter osv. 

  • Anonym (Lotta)

    Vänta minst ett halvår. Kanske lägger sig förälskelsen om ett par, tre månader. Man ska känna sig säker på att det blir långvarigt innan barn blandas in. Ditt barn behöver också vänja sig vid att föräldrarna flyttat isär först. 

  • Anonym (Ses sen kväll/natt.)

    Sover din dotter hela kvällarna? I så fall kanske han kan komma hem till dig på kvällen när hon somnat. Ni skulle ju kunna umgås som kompisar med barnet på eftermiddagen, sen får han hänga någonstans medan du och dottern går hem och nattar.

    Det är ju fördelen med ett så pass litet barn, att de inte riktigt förstår allt. Svårare med barn som är äldre.

Svar på tråden Introducera ny partner