• Apif la deuxiè­me
  Äldre 21 apr 15:23
  60333 visningar
  1654 svar
  1654
  60333

  Motivera VARFÖR jag borde ge min plats i bussen åt nån gravid?

  Många har skrivit i flera olika trådar om hur ohyffsade alla unga människor är för att de inte stiger upp och ger sin plats åt en gravid kvinna på bussen. Förklara för mig varför jag borde göra det? Varför får inte jag, som förövrigt har ett skadat knä, ställa mig upp och ge min plats åt nån som är, troligtvis av sin egen vilja, gravid?

  Jag stiger upp och ger min plats åt äldre eller handikappade eller såna som går på kryckor. Men jag tycker att en frisk kvinna ska kunna stå även om hon har lite mage.

  Jag vill inte få mordiska blickar av nån gravid bara för att jag sitter kvar på min plats. De vet inget om mig, eller om hur ont jag ofta har i mitt ena knä. Iofs borde det inte spela någon roll, tycker jag. Även en frisk person ska få sitta ifred på sin plats även om en gravid kvinna måste stå.

  SÅ förklara gärna för mig varför jag ska ställa mig upp när ni kommer med era magar och vill sitta?

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2006-04-21 15:32:58:
  "Varför får inte jag, som förövrigt har ett skadat knä, ställa mig upp och ge min plats åt nån som är, troligtvis av sin egen vilja, gravid?"

  Där ska det givetvis stå "varför MÅSTE jag", inte "varför får inte jag".

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2006-04-25 12:30:14:
  Jag har fått otaliga svar som handlar om krämpor man kan ha som gravid. Illamående, foglossning, svullna fötter och mycket mer.

  Jag hävar fortfarande att OM man då känner att man måste sitta, så kan man be någon!
  Man kommer ingenvart med sura arga blickar, men ber man snällt får man troligen sitta.

  Ingen kan veta om den som sitter och ser ung och frisk ut har ont i kroppen, och den som sitter kan inte heller veta ifall den gravida mår bra eller inte.

  Så, FRÅGA om ni behöver sitta!

 • Svar på tråden Motivera VARFÖR jag borde ge min plats i bussen åt nån gravid?
 • Äldre 21 apr 16:32

  Jag tycker att man skall ge sin plats åt någon som är gravid...speciellt om personen i fråga är höggravid....tänk dig själv att stå där med eventuell foglossning på en obekväm buss där alla trängs för att få plats...eller då man riskerar att få en box i magen av någon som är ouppmärksam...dessutom så brukar vissa platser vara avsedda för gravida, handikappade eller gamla...då är man rent av egoistisk om man väljer att sitta kvar.

 • Äldre 21 apr 16:32

  Jag åker nästan aldrig buss men jag var i malmö när jag var i vecka 38 och gick på en fullsatt buss. INGEN reste på sig trots att jag stod där med världens mage i vädret. Jag tyckte att det var dålig stil. Och jag skulle gissa på att de som gnäller har haft helt problemfria graviditeter alternativt varit varit gravida.

 • MINI25
  Äldre 21 apr 16:32

  MariaTheresa

  Ja, eller 90%. Det beror lite på vilken buss man åker

 • Piaf
  Äldre 21 apr 16:33

  Jag sitter här och tänker att.. jag står ju endå alltid i bussen, så det kanske är därför

  Men man ska ju inte glömma bort att det kan sitta en nyopererad UNG människa bakom ett friskt och starkt yttre

 • Apif la deuxiè­me
  Äldre 21 apr 16:33

  Kramig, ja ibland kanske det är lätt att bara titta bort och ignorera det. Men ett fåtal gånger har jag suttit så trött och haft så ont så jag nästan börjat böla själv där jag satt bara för att jag såg hur folk stirrade argt på mig. Blickar kan också såra en del.

 • MariaT­heresa
  Äldre 21 apr 16:33

  MINI25: Huuh, tur att jag åker tunnelbana!

 • Äldre 21 apr 16:34

  Haller med Sweedie, maste vara ett svenskt fenomen det dar. Bor ocksa i USA, och har hade jag aldrig nagra problem med att fa sittplats pa taget. Folk var aven valdigt hjalpsamma med annat som att bara matkassarna ut till bilen nar jag hade handlat, halla upp dorrar osv. Det tycker jag ar sjalvklarheter, men sa ar det tydligen inte overallt (nja, kanske inte matkassarna da, men resten).

  TS: Att du har ont i ett kna verkar inte riktigt relevant i den har diskussionen eftersom du skriver: "De vet inget om mig, eller om hur ont jag ofta har i mitt ena knä. Iofs borde det inte spela någon roll, tycker jag. Även en frisk person ska få sitta ifred på sin plats även om en gravid kvinna måste stå."

  Varfor skall en frisk person sitta om det finns nagon annan som battre behover platsen vare sig han eller hon ar gravid/skadad/sjuk/gammal osv? Det tycker jag ar ren och skar egoism!

 • Apif la deuxiè­me
  Äldre 21 apr 16:34

  Junija, nej jag hämnas inte på någon, men man tappar ju lusten att visa nån vänlighet överhuvudtaget om folk är sura på en direkt.

 • No 1
  Äldre 21 apr 16:34

  Hmm..jag är gravid o om jag nu skulle åka buss så är det inget jag förväntar mig av nån yngre att denne ska lämna sin plats till mig?? finns det folk(gravida) som tycker så alltså??
  Har inte läst hela tråden...


  Mamma till 3 töser, gravid i v 27 med nr 4..en kille??
 • Piaf
  Äldre 21 apr 16:35

  Men alltså:
  OM man nu inte mår bra, men känner att det är en situation där man kanske borde ställa sig upp, så är det väl bara att öppna munnen och berätta det, eller!

  Hur långt från varandra är man på en buss?

Svar på tråden Motivera VARFÖR jag borde ge min plats i bussen åt nån gravid?
Logga in
Bli medlem