• Ju mer ju bättre

    Regeringens el-fiasko

    I fredags var elen 1600 procent dyrare i södra Sverige jämfört med norra.

    Enligt Löfvén har elöverskottet aldrig varit större. Vilken sopa. Nu kommer den elkris som oppositionen varnade för. Total oförmåga att se helheten.

  • Svar på tråden Regeringens el-fiasko
  • Padirac
    Tom Araya skrev 2021-11-11 18:10:16 följande:
    Konflikten mellan EU och Belarus/Vitryssland om flyktingströmmar och gasleverans kanske inte har så mycket med svensk el-energi att göra, men kan i förlängningen drabba oss på det ena eller andra sättet, bl.a. med höjda el-priser.

    Lukasjenko: Vad händer om vi stänger av gasen? (bulletin.nu)
    Sverige är en del av EU, en del av Europa i en global politisk, ekonomisk värld.  Att Sverige påverkas av det som händer i våra grannländer verkar osannolikt att ingen skulle förstå.
  • Smurre
    Friger skrev 2021-11-10 17:31:36 följande:
    Flera generationer hjälps inte. Är släkt med halva Norrland och växte upp invid ett kraftverk. Jag skulle vara stormrik.

    Man ska ha intrångsersättning när bygget sker. Det är en engångssumma och den ska vara väl tilltagen. Där brister det ofta. Men... Med det sagt...

    Att springa runt och ha ersättning av gammal hävd är ohållbart. Alla kan hänvisa till något i sin omgivning som stör. Särskilt om du har nöjet att få backa några generationer.

    För att samhället ska fungera så måste alla arbeta för sitt uppehälle. Att sitta på rumpan och ha ersättningar är skadligt för samhället om för många gör det.
    Intrångsersättningen ska fortsätta så länge intrånget finns kvar 

    Samt att intäkterna skall stanna i den del där vattenkraften produceras.
  • Tom Araya
    NYHET17 november 2021
    Elförsörjningen oroar Stockholmsföretagen

    30 procent av företagen i Stockholms län uppger att de under de kommande tre åren planerar investeringar som kräver mer elkraft. Men oro för om den extra elkraften kommer kunna levereras hämmar investeringsviljan och riskerar att klimatarbetet försvåras, det visar svaren från Svenskt Näringslivs företagarpanel.

    Elförsörjningen oroar Stockholmsföretagen (svensktnaringsliv.se)

Svar på tråden Regeringens el-fiasko