• Svar på tråden 2004 - juli - föräldrar del 4..........
  • Mammasknodd

    Grattis Erik!!! Jag tror nog du kommer klara tvåbarnsmamma rollen galant

    Simrin: Det är inte så lätt att ha två barn så tätt alla gånger. Vi ska vänta med tvåan till nästa höst (producerandet alltså). Mest för att jag har så mycket andra problem just nu, men också för att vi håller på att bygga ut huset och ska göra mycket själva. Jag fick så svåra foglossningar förra gången och skulle inte orka som gravid... Fast det är klart att man blir sugen ibland Typ alla ska ha barn eller har just fått barn just nu... Och ibland känner jag att jag knappt orkar med min son, som är så snäll. Jag tror vi skulle göra ett stort misstag om vi skaffade ett till barn just nu, jag vill kunna ge mina barn allt.


    Albins mamma
  • Erik

    Tack för alla grattisar!!

    Det känns som sagt jättekul att få en bebis men jag skulle gärna må lite bättre under graviditeten. Har sån hemsk foglossning. Startade redan i v.8 så jag vet inte hur det skall sluta. Jobbar nog ännu eftersom jag "bara" är kontorist men få se hur länge?!?!

  • Melancholic

    oj oj oj vad dött det har varit här nu då ;) är det bara jag som inte ligger i gravidkrämpor nu lr? :P

    hur vet man förresten när trotsen verkligen är riktig trots?
    jag menar vid 1 år så började den egna viljan ta ut sin rätt, när 2 år började närma sig så har testandet varit från morgon till kväll men när är det trots då? eller är det trots light man har hemma nu och det kommer vara kaos lagom till 3 år eller? förstår inte riktigt när man får kalla det för det!?

    måste bara lägga in lite skryt också, är så impad av att min son kan så många färger nu. han kan peka ut röd, grön, blå, gul, svart, vit, rosa, lila och orange :D *stolt*

  • dotter04
    Melancholic - Thihi.... nä, jag ligger inte några gravid-krämpor inte. Har inte ens nån chans till att ha några om man så säger...Flört

    Det där med färger kan inte vår Julia än, men hon har ju börjat fråga och prova sig fram genom att säga "Juia ta viita `korna" (Julia tar de vita skorna) fastän de är röda, så då måste jag ju upprepa och säga "Julia tar de röda skorna!" Typ på det stadiet befinner hon sig nu.

    Citerar dig:
    "hur vet man förresten när trotsen verkligen är riktig trots?
    jag menar vid 1 år så började den egna viljan ta ut sin rätt, när 2 år började närma sig så har testandet varit från morgon till kväll men när är det trots då? eller är det trots light man har hemma nu och det kommer vara kaos lagom till 3 år eller? förstår inte riktigt när man får kalla det för det!?"

    Jadu Melancholic - jag kallar det för trots ända sen Julia började visa sin vilja + testa oss genom att tex inte göra det vi säger eller göra tvärtemot det vi säger. TESTING TESTING. Jag tror inte man kan sätta en precis ålder på det där, men man vet ju rent vetenskapligt att man har starkare trotsperioder i vissa åldrar, men det känns ju som att ungen är i den där åldern mer eller mindre hela tiden... Kan även säga att jag känner som du - "trots light" var ju ett bra uttryck Skrattande för det är ju så man funderar emellanåt. Om det är som det är NU - hur ska det inte bli SENARE då... Förvånad
  • Mammasknodd

    Hej hej, alla glada mammor och ev pappor som tittar förbi...

    Ja, Albin han trotsar för fullt men kanske det blir mer sen när han är 3?

    Albin kan också en massa färger numer och han uttalar alla korrekt, förutom svart, där säger han: "Fjart" Jag skrattar ihjäl mig varje gång eftersom det låter som fjärt...

    Om jag nu ska skryta över min son så kan han utala R. Det tror jag inte är så vanligt eller...? Kanske inte i alla meningar men åtminstone i "mormor", "farmor" och traktor m.m.

    Albin verkar ha skräck för att sitta på pottan så vi har gett upp och avaktar till han själv vill. Visst frågar vi ibland men han vägrar.

    Just nu har han fått upp ögonen för Lilla Röda Traktorn. Har köpt en film som han vill titta på jämt och en cd som vi har i bilen... Kanske det är dumt att låta han se så mycket på film men han håller sig lugn och jag tror att det är bättre han tittar på den än allt annat som visas på tv. Han leker ofta med sina leksaker ändå medan filmen rullar. Har läst att man inte ska låta tv:n gå hela dagarna när ingen tittar, men det är ganska skönt att han har något som roar honom så jag kan laga mat ifred t.ex...
    Vad tycker ni, är det fel???


    Albins mamma
  • GULDHJÄRTA

    det verkar verkligen vara åldern för färger, Matilda frågar hela tiden, -vad är det för färg? och det är inte alltid så lätt, när hon pekar på något genomskinligt, eller på sin hud, sen alla nyanser som ljusblå och mörkblå.

    Matilda är också i trotsåldern, tror att det handlar mycket om att hon nu vet att hon är en egen person, och att hon kan säga ifrån, och bestämma över vad hon vill, tex så säger hon jag nu, istället för Tildas, som hon sa innan, så måste ju allt testas förstås.

  • Erik

    Erik kan följande färger: blå, grön, röd, gul, rosa och lila.
    Så kunde han räkna 1-12 men nu kan han bara räkna 4-8-9-12. :)

    Var på föräldrasamtal till dagis i går och fick höra lite mera om Erik som jag inte visste. Som att han är väldigt empatisk, kan använda saxen rätt (hemma får han inte ens hålls i en sax än)... osv. Och älskar att "baka" med trolldeg.

  • Fru Stjärna

    VI har också hållt på att traggla med färgerna och försökt att lära honom. Det har inte gått så jättebra så jag frågade på BVC om när barn brukar lära sig färger. "Vid fyra års ålder brukar de flesta ha lärt sig färgerna" fick jag till svar. SÅ det är väl ingen brådska Men han börjar få koll på brun, lila, blå, gul och vit.

    Mammasknodd: Här har vi ett till "Lilla röda traktorn"-fan. Varje kväll måste man titta på minst två avsnitt. Efter ett par veckor var vi tvungna att köpa en till skiva, för då höll vi på att bli tokiga av att se samma avsnitt hela tiden. Vi köpte även en Brum-skiva, och den är lika populär. Rasmus tittar aldrig själv, utan vi sitter med honom på kvällen och tittar innan det är dags att gå och lägga sig. Att ha filmen på som sällskap kan väl ha sina fördelar, men jag känner att det är viktigt att vara med och förklara och diskutera vad som händer i filmen, så han förstår och inte blir rädd eller så (inte för att det finns så mycket att vara rädd för i LRT, men ändå...). Jag brukar istället ha på barnmusik för att det skall bli lite ljud och sällskap.

  • Melancholic

    dotter04: jo det är väl sant. ligger väl där nånstans mellan 1 och 3½ och är bättre och sämre i perioder. tycker ofta det är ett sånt himla snack om det här att "det där är inte trots, vänta tills dom är..".

    erik: å vad jag längtar tills jag får gå på kvartsamtal igen. har ju aldrig tid att hämta nuförtiden och allt går så snabbt på morgonen så man hinner aldrig prata så mycket med personalen om hur han är på dagis. hör bara småsaker hit och dit. har fått för mig att william också får klippa på dagis för han tjatar om det hemma och när han frågade om saxen en morgon på dagis så sa dom att det var för mycket "små" barn där(hm, trodde han räknades bland de små hehe).

Svar på tråden 2004 - juli - föräldrar del 4..........