• Svar på tråden 2004 - juli - föräldrar del 4..........
  • dotter04

    Mammasknodd - Julia älskar just nu att titta på "Nalle har ett stort blått hus" och vi brukar ha på den som bakgrund. Hon tittar, leker med sina leksaker och tittar igen osv. Lite till och från så att säga. Men så fort det kommer nån sång (för det gör det ju ofta i den serien) så stannar hon upp och dansar/sjunger med. Och så är det JÄTTEVIKTIGT att ha den på som sällskap fattar inte varför, men hon gillar den så skarpt så det är väl som nån sorts trygghetssällskap eller nåt i den stilen. Vet inte hur jag ska förklara men men. Sen kan hon mitt i allt ropa efter någon av oss och tala om vad som händer i programmet. Då är det bara att komma och kolla vad hon menar osv. Så frågar du mig så tycker inte jag det är FEL att ha program på i bakgrunden när det är såna där snälla barnprogram liksom.

  • Melancholic

    min kille gillar inte alls tecknat. intresserar honom inte alls. astrid lindgrens filmer har dock verkat ganska roliga så ska införskaffa någon sån. däremot så brukar han tycka sånt som vi kollar på är roligt ibland typ "americas funniest homevideo" osv, men det är ju inte så konstigt. är mycket tokiga djur osv. en av de få sakerna han vänder huvet till iaf "oj han ramla" osv :P

  • Simrin

    Min lilla Alma är en riktigt bestämd tjej.
    När jag skulle köpa nya skor till henne fick vi besöka fyra olika affärer och prova ALLT innan hon hittade ett par hon vill ha.

    Hon vill oftast bestämma själv vilka kläder hon ska ha på sig.

    Häromdagen så gjorde vi pärlhalsband utav indianpärlor (sådana man lägger pärlplattor med).
    Då satt hon och plockade bara ut de rosa och trädde på tråden.
    Det fick absolut inte vara någon annan färg.
    Visst var det väl duktigt av henne att kunna göra ett eget halsband förresten! Jag visade hur man trädde på en pärla och sedan gjorde hon ett helt halsband!

    När hon bygger med Lego använder hon bara de gula bitarna.

    Pratet börjar hon bli lite bättre på.
    Fast när jag frågar vad hon gjort på dagis får jag bara veta vem som bytt blöja.
    Igår sa hon "Anna byta". Har Anna bytt blöjan idag? Si (ja), svarade hon då. (Bor ju i Italien så på dagiset är det ju italienska som gäller.)

    På lördag fyller Joar, min son, 1 år!!
    Jag har alltså både en tvååring och en ettåring!!
    Galet! Härligt! Men gud vad tiden går fort, hur gick det här till??

  • Melancholic

    simrin: hehe, roligt att hon har en bestämd smak ;) min son är inte så brydd i hur sakerna ser ut alltid men det är ju inte ofta han vill ha de "snygga" kläderna man köper utan det ska enbart vara de bekväma. så det gäller att ha "mjuka byssorna" rena at all times. fast ibland vill han vara som mamma och pappa å då ska man ju såklart ha jeans :P

    min kille kom hem med sitt första egengjorda armband från dagis igår. dagen innan, när det inte var färdig så hade han berättat för dagispersonalen att det var till pappa men när han kom hem så lät det annorlunda "ja ha de själv" hehe. svårt att hajja att småttingarna kan göra sånna där grejjer. ganska pillrigt ju! ska nog köpa hem lite pärlor jag!

  • Mammasknodd

    Hm, vi har inte haft något kvartsamtal ännu på dagis och snart är det dags för nästa sväng för de andra... Jag har heller aldrig fått se något som min son ritat eller gjort...Inte får jag veta så mycket om hur Albin är på dagis heller, bara vad han gjort under dagen eller vilka han lekt med...Kanske jag ska fråga mer!!

    Jag har varit så trött senaste tiden och hör nu från er att jag måste bli bättre på att aktivera min son i pillergöra. Annars får han hjälpa till att stöka fram när vi ska äta eller plocka bort sina leksaker när vi ska städa.
    Sen leker jag mycket med honom, springer och jagar honom på bus och så...


    Albins mamma
  • Simrin

    Mammasknodd:
    Går han på dagis så får han nog tillräckligt med småpyssel där.

    Min Alma går bara på dagis fyra timmar om dagen och hon är extremt livlig så jag behöver lite aktiviteter där hon kan sitta still en liten stund så att jag slipper jaga efter henne

    (Och så råkade jag ha sådana pärlor hemma.)

  • Melancholic

    ja det är ganska bra när man har livliga barn med småpyssel eller saker man kan sitta stilla med en liten stund iaf.

    jag har införskaffat kritor och målarblock, målarfärg, penslar och lera. ska nog köpa lite pärlor hem också så han kan få pyssla lite med det.

  • dotter04

    OJ vad duktiga era barn verkar vara på att trä pärlor och pyssla osv. Vi gör inte det så mkt härhemma, men jag tror inte att dottern gör det så mkt på förskolan heller. Hon är inte så intresserad än tror jag. Hon är däremot väldigt rörlig och grovmotoriken är det inget fel på... så det är väl det hon utvecklar just nu antar jag. Svårt att sitta still osv. Klättrar och klänger på det mesta. Balanserar och håller på... så är det. Alla är vi olika... och tur är väl det... Skrattande

  • dotter04

    Citerar Julias farmor, sagt på telefon idag när hon frågade om Julia tycker om henne och Julia svarade "Nä, Juia tycke om baja mamma pappa!"
    Varpå farmor säger:
    "Av barn och fulla gubbar får man veta sanningen!"

Svar på tråden 2004 - juli - föräldrar del 4..........