Inlägg från: KattenJanson |Visa alla inlägg
  • KattenJanson

    Det supergoa gänget del IV

    Åh...jag tror att jag har åkt på magsjuka, kanske vinterkräksjukan! Blä, jag mår jättedåligt. Kom helt plötsligt nu i eftermiddags. Vågar man amma då eller är det bättre att spara den lilla energi till sig själv och köra med ersättning? Hur skulle ni ha gjort? Vågar inte äta något, kan inte behålla det. Försöker bara att dricka vatten.

    Lotta - Meja heter också Nielsen. kulkul. Ang. pump så ska jag få låna en av en kompis, men jag vet inte än vad det är för någon.

    Idag har jag beställt tid till frisören. Sambon bjuder. Härligt!

    Skönt att höra om plitorna - hoppas att de försvinner snart. Det ser ut som de kliar.

    Misun - ja just det, kniip, det glömmer jag bort totalt. Usch, måste ringa och beställa tid till efterkontroll. Vill inte gärna att någon ska rota "där nere" igen. Skönt att det ordnar sig med båten. Men det blir ändå en massa extra jobb för er.

    Vet ni hur det är med bristningar på magen. Jag förstår att de förmodligen alltid kommer att synas, men kommer de åtminstone att blekna? Tycker inte att det har blivit något bättre alls. Nu är det ändå fyra veckor sedan. Blir nog baddräkt på beach 2007

    blä - nu ska jag lägga mig på soffan igen och krya på mig.

    kramkram

  • KattenJanson

    Godkväll!
    Frisk i magen igen. Skönt.

    Idag har vi varit på läkarbesök med Meja. Det gick bra allting. Hon väger 4495 g och är 58 cm lång och har 37,8 cm i huvudomfång. Idag är hon en månad gammal! Hipp hipp hurra! Jag tycker det låter mycket att hon har växt 6 cm på en månad, men det är kanske normalt.

    brinkly - jag har också mumsat i mig en semla idag. Fast jag borde inte. Har fortfarande 4 kg kvar till inskrivningsvikten, men jag är inte nöjd där, det ska bort en hel del till efter det.

    Nu ska jag ta på Meja sin pyjamas och sedan är det dags för kvällens sista måltid innan sängdags.

    kram o go'natt

  • KattenJanson

    ville bara säga att nu har jag lagt ut några nya bilder på vår lilla ögonsten Meja.

    nu ska jag gå och duscha, sen ska jag till frissan!! skönt

    försöker titta in lite senare

    kramkram

  • KattenJanson

    seSSa - kolla på blocket eller tradera. Kanske du har tur och hittar så att du kan köpa två paket till priset av ett i butik. Vi har fått låna fyra "tassar" men vi har inte skruvat dit dem än.

    misun - jag vill också ha lite snö.

    åh, det var så skönt att klippa sig idag. kändes lyxigt...

    kram o go'natt!

  • KattenJanson

    hello!

    Hola Misun. Que tal? Jag vill oxå till barcelona. Jag var där när jag jobbade som reseledare men det var alltid i jobbet. Hade inte mycket egen tid. Men jag älskar saluhallen på ramblan o så skulle jag vilja se fotboll på nou camp. Barcelona är en häftig stad, många kontraster, både vad det gäller arkitektur och människor.

    brinkly - jag var också och fyndade på rean i lördags, men bara till Meja, inget till mig. orkade inte stå i kö för att prova. Härligt med leende. man bara smälter när man ser det.

    seSSa - När det gäller sovrutiner för Meja så är det lite olika. Oftast somnar hon vid 22-23-tiden och så sover hon 4 - 4½ timme. Käkar och sover tre timmar, sover 2 timmar. Men det är inte alltid det är så, men oftast.

    Just nu sitter hon i bärsele på min mage och suger lite på nappen. Börjar bli lite trött.

    Lotta - tråkigt när inte hantverkarna kommer som de ska. Så hade vi det senast med elektrikern. Tur att man har en händig sambo. Det är bara vvs och el som han helst inte vill göra själv.

    Syster - ja, jag tror och hoppas oxå att Greys blir ett bra avsnitt.

    Igår gjorde jag en gipsavgjutning av hennes hand. Den blev jättebra. Ikväll ska jag göra foten. Roligt att ha.

    Meja och jag var och shoppade födelsedagspresenter till min mamma igår. Hon fyller 55 på torsdag. Till helgen kommer de hit från Skåne. Ska bli så roligt. Och så får de träffa Meja igen. Lite tråkigt att vi bor så långt ifrån varandra. Ska laga en god fiskgryta med saffran. Ska även pumpa lite mjölk så att jag kan dricka lite vin till maten. Mmmm...jag längtar.

    Idag ska vi ut på promenad i det härliga vintervädret.

    Ha en bra dag!

  • KattenJanson

    syster - idag har Meja också sovit maraton. Men nu har hon varit vaken sedan 16.30, ätit och lekt i babygymmet. Nu sitter och hon och myser med pappa i soffan och lyssnar på roliga barnlåtar. Ska försöka hålla henne lite vaken nu, annars blir det nog en jobbig natt.

    brinkly - härlig bild på killarna i babygymmet!

    min ambition var ju att gå ut idag men vädret slog om och det började att snöa igen. Så jag har varit inne hela dagen. Men jag har fått gjort lite inne istället. Städat, tvättat och fått lite tid för mig själv. Läste igenom materialet som vi fick i en babybag från BB. Ska nog nappa på ett par erbjudanden från Go'boken och Vi föräldrar.

    Är det fler än jag som tycker att det är döjobbigt att komma på vad man ska äta varje dag. Har ju varit bortskämd att få lagad mat på jobbet varje dag. Idag blir det nog köttbullar och makaroner. Inte så kul men men... Har förvisso gjort en fruktsallad som det blir till tv:n ikväll. Det är ju gott.

    ciao!

  • KattenJanson

    hello hello!

    har lagt ut bild på gipsavgjutningen på Mejas fot och hand. Kanske lite suddig bild, men håll till godo

    idag letar jag recept på förrätt och efterrätt till en middag som vi ska ha här på lördag. Huvudrätt blir en fisk och skaldjurssoppa med saffran. Dessert lutar åt espressopannacotta och förrätt blir nog lite småplock.

    ang bad, så badar vi Meja två gånger i veckan. Men varje dag tvättar jag av henne. Det samlas så mycket ludd och mjölk och kräks i alla halsveck. Det luktar så illa med en gång tycker jag. Kan inte vara skönt att gå med heller.

    Lotta - lyckliga du med en sådan snäll mamma. Det skulle nog min också göra men det geografiska avståndet ställer till det lite. Ang. bärselen så beror det lite på dagsformen. Men oftast så kommer hon till ro i selen. Tycker nog om att skumpas runt lite. Hon brukar iaf somna i den. Idag ska jag skriva en veckomatsedel och handla slaviskt efter den och sen finns det inga ursäkter för vad vi ska äta. Ska försöka laga lite mat i helgen som man kan ha sen i nästa vecka. Frysa in lite och så. Men det får bli när sambon är hemma.

    ska försöka komma iväg en sväng till jobbet. Ska låna lite porslin till helgens middag. Smidigt...

    ha en bra dag. kramkram

  • KattenJanson

    Hej hopp

    Meja är också så torr i ansiktet, jag smörjer med Idomin innan vi ger oss ut i kylan.

    Men jag kan hålla med dig brinkly om att bli yr! Men jag är dålig på att dricka. Fast jag är ständigt törstig. Glömmer oftast att ställa ett glas med vatten brevid mig när jag ammar. Nu har jag dessutom börjat med vitamin Mitt val kvinna. Se om det hjälper.

    Idag är andra dagen som Meja har ammat utan amningsnapp. Känns jättebra att det funkar utan nu. Vi har haft amningsnapp sedan jag kom hem från BB. Till en början var det pga såriga bröstvårtor men sen ville hon inte amma utan. Har verkligen jobbat med det. Försökt utan men då har hon blivit precis tvärilsk och till slut har jag gett upp. Men häromdagen gjorde vi ett nytt försök och då gick det helt plötsligt mycket bättre. Hoppas att det håller i sig.

    Men nu har jag en fråga till er "experter" Hur länge brukar er bebisar amma normalt? Med amningsnappen kunde Meja amma i 40 minuter eller mer men nu är hon oftast klar på en kvart. Får hon i sig mjölken snabbare utan nappen?

    syster - Skönt att du slipper käka blodtrycksmediciner. Verkar som om du verkligen shoppade loss idag Jag borde också införskaffa mig ett par långkalsonger. Det blir lite kallt om benen när man är ute och går. Men jag köpte ett par supersköna vinterskor innan jul och det är nog det bästa köpet någonsin. Så sköna!

    Massage låter underbart. Vill också... Men jag har dessvärre ingen som jag kan lämna Meja till. Mina föräldrar bor för långt bort och svärmor fick en stroke i höstas och har sagt ifrån om att hon inte vill vara själv med Meja. Får passa på och göra något när sambon kan vara hemma. Skulle verkligen vilja börja simma lite igen.

    Nu ska jag gå ner och elda upp lite i pannan. Det verkar som om det blir en kall natt. hua. Imorrn ska jag ut på barnvagnsrace med två mammalediga kompisar.

    ha det bra
    kramkram

  • KattenJanson

    Hej hopp
    huga...Q...är det redan dags för nr 2. häftigt! Inte här iaf. Det får dröja. Men häromdagen sa jag till sambon att jag skulle klippa bort fötterna på en pyjamas som börjar bli lite liten till Meja och då sa han: Nej, den kanske lillebror ska ha en dag. Så där fick jag ett klart besked om vad han vill

    Har varit ute på långpromenad idag i snöslusket. Faktiskt lite dåligt plogat, det blir lite extra träning.

    imorrn är det dags för nästa föräldragrupp, då är det babymassage, det ska bli mysigt.

    idag har Meja sovit maraton igen. Känns som om hon har en sådan dag i veckan. De senaste nätterna har första sovpasset varit 5 timmar men därefter sover hon max 2 timmar. Idag vilade jag lite på dagen när hon sov. Det var faktiskt skönt.

    nu ska vi iväg och handla lite mat och hyra en film. Får se repriser på betty och grey till helgen.

    hej så länge - kikar kanske in lite senare igen. kramkram

  • KattenJanson

    Hej på er alla. Det var ett tag sedan sist. Vet inte vart tiden tar vägen. Hinner inte med något numera. Men det verkar som om ni har det bra allihop, trots skrik och gnäll och sovsvårigheter. Men så har vi det med från och till. Men nu sover Meja på soffan.

    Idag har vi varit på babykonsert. Det var jättebra. Det är för barn under 1 år. vi var nog ett 30-tal mammor med små bebisar. Först var det sång och musik och sedan hade de ställt upp flera olika stationer där man kunde smaka, känna, lukta och se olika saker. Allt var ju inte för de allra minsta men de ska ha en konsert till någongång i höst och då är det nog lite roligare för Meja. Men idéen att prova och utveckla barnens olika sinnen på det viset gillade jag. Och så bjöds det på fika. En riktig smaskig tårta. Så egentligen skulle jag ha behövt ta en långpromenad i eftermiddag men vill inte ge mig ut när det snöar.

    Annar blir det faktiskt många långa sköna promenader i veckan. Funkar bra trots snön. Det blir lite extra träning att köra vagnen.

    Meja växer som hon ska. Förra veckan var hon 59 cm lång och vägde 4795g. ska till BVC på torsdag igen. Nu vill jag att hon ska gå upp lite mer i vikt. Alla byxor i stl 62 passar hyfsat på längden men sitter inte alls åt i magen. Det glider av när man lyfter henne. Får skaffa hängslen

    Nu ska faktiskt jag slappa lite på soffan jag med. Kanske hinner sova en timme ihop med Meja innan sambon kommer hem.

    ha det gott. ska försöka att titta in lite oftare. Det är iaf min ambition, men det blir inte alltid som man tänkt sig... kramkram

Svar på tråden Det supergoa gänget del IV