FrippeFripp skrev 2007-12-19 17:22:12 följande:
nån med recept på saffransbiscottin? och vad är det för nå?=) haha
Det är skitgott!!
Tycker itne så jätteöverdrivet om saffran men detta kommer att bli ett stående islag till jul härdan efter.
100 g smör
1 g saffran (2 påsar)
2 st ägg
1½ dl strösocker
5 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1½ dl hel sötmandel (skållad och grovhackad körde jag)
Råsocker alt vanligt socker.
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
4. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.
5. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
6. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
7. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
8. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
9. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).
Mumma!!