• rasajj

    USA trad

    Ny USA trad for oss som har anknytning till USA pa nagot satt.

    Bor ni har?

    Kommer ni att flytta hit snart?

    Har ni bott har, men flyttat vidare?

    Ar ni nyfikna pa vilka vi ar?

    Valkommna in da!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-01-09 00:30:28:
    Har har vi presenterat oss kortfattat, beratta vem du ar ocksa, vetja!!!
    www.familjeliv.se/Forum-11-239/m28583842.html

  • Svar på tråden USA trad
  • julmusten

    Hej emma,

    For att svara pa dina fragor lite latt sa kommer de har:

    Ja, det ar vanligt att forsakringsbolag forsoker krangla sig ur det mesta. Kolla med dem vad som klassas som ett pre-existing condition, och fa det in writing sa att ni kan visa upp det. Ett annat val vore val att fa din mans jobb att betala for eventuell sjukvard som inte tacks pga att du nu har PCO. Om de vill att han skall flytta till USA sa borde det ju inte spela sa stor roll for honom.

    Varden, om man har forsakring, ar ofta jattebra, sa det handlar bara om hur mycket ni tacks och sant.

    Det kommer inte vara nagra problem att vara mammaledig har. Det finns svenska mammor som har mammagrupper overallt i landet, och sen finns det val aven en norsk kyrka som kanske har lite aktiviteter och sant. Jag tror inte du behover oroa dig det minsta.

    Sa, det var val det va??? Lycka till.

  • Wagram

    emma777: Haller med Julmusten om allt. Ni gor ratt i att kolla upp forsakringen som erbjuds ordentligt innan ni nappar pa erbjudandet, for forsakringsbolag ar verkligen inte att lita pa, speciellt inte om man har en kronisk sjukdom sedan tidigare. OM det skulle vara sa att den inte tacker behandling for det finns det som sagt troligtvis mojligheter att forhandla med arbetsgivaren sa att de star for det.

    Mackenzie: Jag forstar att det maste vara jobbigt och irriterande med en exfru som inte ar samarbetsvillig. Jag ar valdigt glad for att min man inte hade varit gift tidigare, for jag vet inte hur bra jag skulle tolerera sadant.

  • hewa

    emma777: vården vid just grav/förlossning mm har jag ingen erfarenhet av här, däremot har vi varit mycket i kontakt med vården angående vår sons armbågsfrakturer. Det har fungerat bra, i vårt fall har även försäkringsbolaget "skött sig". Det är förstås en del att sätta sig in i iom att systemet är så olika mot Sverige men sådant löser sig ju.

    Tror absolut inte du behöver vara orolig för att bli ensam, du kommer säkert hitta både svenska och amerikanska mammor som är hemma med barn. Kan tipsa om SWEA, en svensk kvinnoorganisation, de har en lokalavdelning i San Fransisco www.swea.org/default.aspx

    Det jag tyckte var lite svårt i början var att våga börja prata med andra mammor ex.vis på en lekplats. Det känns lite osvenskt att bara börja prata så där men här känns det som det är mer regel än undantag att man kan börja småprata med vilt främmande människor.

  • emma777

    Tack så hemskt mycket för snabba och väldigt informativa svar! Är nu väldigt lugnad på sällskapsfronten, och vårdkvalitésfronten, och mycket mer välinformerad på försäkringsfronten.

    Återigen tack! Har någon fler idéer eller åskiter så är jag fortfarande nyfiken . Kanske joinar er sen om vi bestämmer oss för att åka - har beslutsångest... Vad säger ni? Är USA ett trevligt ställe att spendera ett par år på ?

    Kram Emma

  • Wagram

    Emma: far du chanser tycker jag deifinitivt att du skall ta den. Har AR trevligt...for det mesta! Visst finns det mycket negativt ocksa, men jag tror att det bara kan var apositivt att fa tillbringa nagra ar i ett frammande land. Man lar sig valdit mycket bade om sig sjalv och sitt eget land (eftersom man ser det utifran) och om omvarlden! SF ar ju en vansinnigt trevlig och vacker stad ocksa!

  • rasajj
    emma777 skrev 2008-03-01 17:17:58 följande:
    Tack så hemskt mycket för snabba och väldigt informativa svar! Är nu väldigt lugnad på sällskapsfronten, och vårdkvalitésfronten, och mycket mer välinformerad på försäkringsfronten. Återigen tack! Har någon fler idéer eller åskiter så är jag fortfarande nyfiken . Kanske joinar er sen om vi bestämmer oss för att åka - har beslutsångest... Vad säger ni? Är USA ett trevligt ställe att spendera ett par år på ?Kram Emma
    Vill bara lagga till att just i Bay Area, sa finns det en svensk grupp av mammor som brukar traffas pa IKEA nan gang i manade ocksa. Lite informellt.. Sadar.

    Jag var ivag och traffade dem ett par ganger. De hade aven en Yahoo grupp, ska forsoka se om jag kan hitta dem..

    http://www.littlevikings.org/

    lycka till! San Fransisco ar underbart!
    Herbivore by proxy
  • HeddaBigBum

    Cooking is certainly not my forte... men jag tycker om att äta.
    Så nu håller jag på att göra potato skins, och till det ska man ju då ha sour cream. Vad heter sour cream på svenska?


    Life is what we make of it. Always has been, always will be.
  • rasajj
    HeddaBigBum skrev 2008-03-01 19:26:10 följande:
    Cooking is certainly not my forte... men jag tycker om att äta. Så nu håller jag på att göra potato skins, och till det ska man ju då ha sour cream. Vad heter sour cream på svenska?
    Graddfil..
    Herbivore by proxy