• rasajj

    USA trad

    Ny USA trad for oss som har anknytning till USA pa nagot satt.

    Bor ni har?

    Kommer ni att flytta hit snart?

    Har ni bott har, men flyttat vidare?

    Ar ni nyfikna pa vilka vi ar?

    Valkommna in da!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-01-09 00:30:28:
    Har har vi presenterat oss kortfattat, beratta vem du ar ocksa, vetja!!!
    www.familjeliv.se/Forum-11-239/m28583842.html

  • Svar på tråden USA trad
  • Mackenzie Grace
    HeddaBigBum skrev 2008-03-01 20:27:43 följande:
    Hmm... olika bud här!Vad är ni för källa, nedrans utlandssvenskar?! Vad ska man ha er till egentligen??
    Min mamma var har 1 manad och hon sa att creme fraiche var narmare sour creme. Det ar min kalla?
  • julmusten

    Jag har alltd trott sour cream var gradd fil. Creme Fraiche finns det ju att kopa i affarerna har och det heter ju inte Sour Creme, utan just Creme Fraiche!!!

    Kitty, jag tycker som laven att den franska skolan later intressant. Men om det inte ar for sent att ansoka till den nu sa skulle jag stannat med dagmamman. Jag har strulat till det med Ellas eventuella skolgang for nasta ar, sa jag tror att jag kommer ta med henne pa lite gymnastik och musikklasser och sant i ett ar till och sa far hon borja nagra dagar i veckan nar hon blir 3 i stallet. Om hon inte var sa uppenbart intresserad av andra barn sa skulle jag nog inte tanka pa skola alls for hosten, men hon tycker ju andra barn ar sa himla roliga att det ar jattesynd att jag inte fattade att man ansoker om skolplatser ett ar i forvag!!!

  • flowerLowa

    hej! har precis kommit hem från en semester på 2 veckor som jag spenderade hos min kusin som bor i Alexandria utanför D.C. Tror att jag känner av jetlegen rejält nu.. är inte ett dugg trött men borde sova för att vända tillbaks dygnet..

    längtar verkligen tillbaka till USA, det är så mycket att uppleva.. hann inte börja längta hem.. sverige känns så trist i jämförelse!

    saknar ni sverige?


    Ingen människa äger hela sanningen, bara en tolkning av den
  • amnai

    Om sour cream: kan man hetta upp sour cream, koka det? de gånger jag försökt har den skurit sig, tycker det är som gräddfil.
    Nu har jag hittat creme fraiche, men det är så länge sen vi bodde i Sverige att vi vant oss av med creme fraiche till allt, det har ju blivit så vanligt i Sverige annars.

    Om jet-lag: jag får ingen jet-lag när jag reser österut, till Sverige. Inte heller barnen.
    Men när jag reser västerut, tillbaka till USA, då vaknar jag mitt i natten och kan inte sova i flera dagar, eftersom det är morgontid i Sverige (och jag då varit i Sverige i fyra veckor, typ).

  • amnai

    Förskola: mina barn började båda förskola ca 3 timmar per dag då de var 2.5 år, passade dem jättebra. De började bli otåliga hemma, gnälliga, ville liksom att det skulle hända mera! De ville träffa andra barn helt enkelt, och enklaste lösningen var förskola några timmar per dag.

    De slutade också sova middag när de var 2 år.

    Men alla barn är olika och vad som passade våra barn och oss, kanske inte passar er.

  • flowerLowa

    jasså.. för mej var det helt tvärtom. inga problem när vi åkte till usa.. åkte 7 på morgonen från sverige svensk tid och var framme 23 på kvällen i usa amerikansk tid.. 6 timmars skillnad... då var det ju natt och eftersom man vart uppe drygt 24 timmar så somnade man som en gris.. nu när vi åkte hem dock så åkte vi ca 12 på dagen amerikansk tid och var framme 16 svensk tid.. varit uppe drygt 24 timmar även då.. somnade kl 19, vaknade 1 på natten och var klarvaken.. somnade om igen och vaknade ännu en gång 9 på morgonen.. somnade om igen till 13.30.. så nu är jag helt klarvaken.. men får väl helt enkelt tvinga mej i säng snart så jag inte förstör morgondagen...


    Ingen människa äger hela sanningen, bara en tolkning av den
  • Wagram

    Franska forskolan hade varit jattebra (hans pappas forstasprak ar franska) men jag har inte lust att kora honom dit i rusningstrafik varje morgon (ca 40 minuter en vag tar det nog vid den tiden) med en liten bebis med i bilen. Dessutom tror jag inte att de har nagon barnpassning nar skoldagen ar slut, och hur skall vi da gora nar jag borjar jobba igen? Vore det inte for det skulle jag jattegarna satta honom dar, speciellt eftersom franskan just nu ar hans svagaste sprak.

    Dagmamman har ett pedagogiskt program, men inte sa att de far lara sig bokstaver och siffror sa mycket, utan mer konst och musik. Jag ar radd att alla ungarna redan skall kunna bokstaver och siffror om han kommer till forskolan vid fyra ars alder. Fast han kanske kan ta igen det snabbt...? Hemma kan vi ju inte undervisa honom i det engelska alfabetet, det skulle bli jattekonstigt eftersom vi aldrig pratar engelska hemma.

  • julmusten

    Kitty, finns det inte nagra klasser i franska och/eller engelska som han kan ta en dag i veckan medans du ar mammaledig?? Jag vet att det finns en mangd med franskaklasser har for toddlers i alla fall. Man borde ju rimligtsvis hitta nagot for engelska med.

    Jag tror i och for sig att det inte ar jattesvart for honom att plocka upp alfabetet och nummer och sant pa engelska om ni borjar med det pa svenska och franska hemma. Sen tror jag inte det kommer ta lang tid innan han kommer ikapp klassen vid 4 ars alder heller, de ar ju som svampar. Ella har borjat rabla nagot alfabetsliknande efter att vi fick en san har leksak med:

    www.amazon.com/LeapFrog-Fridge-Phonics-Magnetic-Set/dp/B000096QNK/ref=pd_bbs_1&s=toys-and-games&qid=1204429883&sr=8-1

    Sa kop lite sana grejer sa skall du se att alfabetet kommer som ett rinnande vatten!!

  • Pistou

    Kitty: Vår Elliot brukar ibland titta på Sesame Street på eftermiddagarna och det är både kul och lärorikt. Brukar ni göra det med er Elliot? Annars är det ett tips.

    Om ni inte har möjlighet eller tid att titta på tv tillsammans, har Sesame Street också en jättebra websida med roliga interaktiva spel och filmklipp med de olika dockorna.

    http://www.sesameworkshop.org/sesamestreet/ (Startsidan)
    http://video.sesameworkshop.org/ (Videoklipp)

    Här har Elliot bl.a. lärt sig sjunga ABC-sången på engelska (den med samma melodi som Blinka Lilla Stjärna), för den hade nog aldrig jag eller min man sjungit för honom annars. Ett kul spel är det här bokstavsspelet där man bara trycker på de olika bokstäverna på tangentbordet, så uttalar Elmo dem och associerar dem till föremål som börjar på samma bokstav. Kul och enkelt:
    http://www.sesameworkshop.org/sesamestreet/games/flash.php?contentId=9495524


    People don't care how much you know until they know how much you care.
  • LAMadde

    Vem va det som letade mamma-kläder här i tråden?? Va nån som fråga om det för nån vecka sen. Jag ska på bröllop nästa helg och va såååå orolig över att inte hitta nåt att ha på mig. Jag är totalt anti maternity dresses och begav mig ut i vimlet idag för att leta klänning

    Hittade denna klänning: bp3.blogger.com/_rP7GkU0M9Cc/R8oJPdn2dtI/AAAAAAAABIc/GaP6esWF8BI/s1600-h/nydress.jpg

    på charlotte russe. Storlek SMALL(!!!), fattar inte hur bronto magen och gigantico tuttarna får plats. Men iaf så ville jag bara tipsa, vem det nu var, om att man inte MÅSTE köpa kläder som är sydda för gravida. Visst att man måste pröva ganska mycke innan man hittar nåt snyggt.. men samtisigt är det skönt att jag (förhoppningsvis) kommer få användning för klänningen mer än 1ggn