• rasajj

    USA trad

    Ny USA trad for oss som har anknytning till USA pa nagot satt.

    Bor ni har?

    Kommer ni att flytta hit snart?

    Har ni bott har, men flyttat vidare?

    Ar ni nyfikna pa vilka vi ar?

    Valkommna in da!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-01-09 00:30:28:
    Har har vi presenterat oss kortfattat, beratta vem du ar ocksa, vetja!!!
    www.familjeliv.se/Forum-11-239/m28583842.html

  • Svar på tråden USA trad
  • MariaNJ

    mealla, mums!! en san ska jag nog prova o baka! Later ju verkligen gott!

    musten- jag brukar kopa odense almond paste. Dom har oftast marzipan brevid. Finns saklart pa whole foods, men jag tycker mig ha sett den pa "vanliga" affarer som food emporium, path mark och gristedes osv.

    vi har precis kommit hem med granen!!! Den ar enorm i vart lilla vardagsrum:) Men det ar samma visa varje ar, dom ser ju inte sa stora ut nar man koper dom, sen kommer man hem och man maste flytta om hela vardagsrummet:)

    Nej, nu ska jag nog oppna en must (10st kvar da:) och tanda advents ljuset!:)

  • Elyelle
    AHöst skrev 2007-12-03 01:35:39 följande:
    Ja, jag har forsokt titta lite efter monster. Men problemet ar att jag vet precis vad jag vill ha. En dopklanning med sjomanskrage i lin. Om jag hittar ett monster som ar precis som jag vill ha det sa kan jag be svarmor sy. Men utan monster ar jag radd att det inte blir ratt. Det har en tendens att aldrig bli riktigt ratt nar svarmor ska sy. Jag skulle inte vilja hamna i en position att hon syr nagot som jag inte vill ha honom i. Typ puffarmar och volang. Du ahr ju sett Henry. Inte riktigt a lace kind of dude.Pottery Barn var en bra ide. Ska genast kolla!
     Om du ber henne kombinera delar fran flera olika monster som du valt, sa borde du fa precis en sadan dopklanning, som du vill ha.
     Har du bild pa en du gillar?
  • Casino chick

    Saargr: Ja det hoppas jag med. Har inte gjort ischoklad på flera år. Mums. Det blir nog inget pepparkaks bakande för mig i år. Köpte mig en stor burk på worldmarket häromdagen.  Men lussebullar blir det på tisdag i alla fall.

    Mealla: Jahaaa, ja men säg Wild Oats då! Haha. Ok, då vet jag vad ni pratar om. Där har jag ju varit flera ggr.  

    Har ni Winco där ni bor? Efterssom jag pratar om det jämt och ständigt.

    Nu ska vi äta middag, kycklingen är klar. 


    Loving life!
  • Mealla

    Tror inte jag sett en winco har, kanske inte finns pa ostkusten?

    De mataffarer som finns har ar stop&shop, food emporium, pathmark, whole foods da ra, och pa manhattan ar det en del d'agostions & dean&deluca...har jag fatt med alla nu traden?

    vissa kedjor som mataffarer och restauranger verkar vara lokala och vissa finns overallt. Vi brukar inte ata pa kedjerestauranger sa ofta, men en som jag faktiskt tycker bra om ar cheesecake factory, nagon i traden som kanner till dem?

  • LAMadde

    Cheesecake Factory's Vanilla Bean Cheesecake. OMG! Yummy.
    Dessutom har dom ju gudomliga Martinis
    En annan kedjerestaurang jag gillar är P.F Changs, jättegoda lettuce wraps.

    De där med mataffärer.. Här där jag bor har vi Ralphs, Albertson's, VONS, Whole Foods, Trader Joe's, Pavilions.. och det är nog alla tror jag. Finns säkert fler som ja inte kommer ihåg nu

  • really

    Hej!
    Här hoppar en nybörjare in för en fråga i er tråd. Hoppas att det är okej och att ni har tid att hjälpa mig mitt i era diskussioner.

    Jag bor i Sverige, men ska till NY i 3 månader i vår, då min man ska dit och jobba.
    "Problemet" är att jag ganska nyligen plussat, och då kommer såklart en massa praktiska frågor...
    Som det ser ut nu så kommer jag att vara i NY när jag är i vecka 24-32. Då kommer jag ju behöva gå på massa koller och sånt när jag är där! Har ingen aning om vart jag ska vända mig eller hur jag ska göra osv...

    Jag har kollat upp, och vet att min tjänstereseförsäkring täcker oförutsedda händelser (jag ska också jobba), men inte rutinkontroller osv.

    Vad kostar det om man inte är försäkrad? Och vart ska jag vända mig någonstans, vilket sjukhus osv?
    Vi kommer bo på Manhattan, upper west.

    Vore otroligt tacksam för all hjälp jag kan få!

    Tack på förhand!

    /C

  • Påskkyckling

    Really, jag skulle nog säga att du behöver en försäkring som täcker mer än bara oförutsedda händelser. Annars kommer det att bli otroligt dyrt. Kan du förhandla med din eller din mans arbetsgivare om att få en mer heltäckande försäkring? Annars kanske det finns någon svensk privat försäkring ni kan teckna?

  • AHöst

    really, jag hade nog ocksa kant mig lite sakrare med en mer heltackande forsakring. Men mina ultraljud vet jag har kostat ca $200 som sedan blivit vidareskickat till forsakringsbolaget. Vad glukos test etc kostade eller rutinkollerna hos min ob/gyn kostade vet jag inte da det blev skickat direkt till forsakringsbolaget utan att vi sag en speciell kostnad.

    En annan sak att veta ar att det inte ar ovanligt att det kostar forsakringsbolag en sak och samma sak kostar nagot annat om man sjalv betalar. Men ring och fraga vilka rutinkoller du kommer att behova och be att fa pris.

    Pa upper west side sa kolla med Roosevelt. Anoke har pa FL har jag for mig fodde dar. Anoke anvande ocksa en barnmorska har som hon var valdigt nojd med och som om jag inte minns fel har haft hand om flera svenskar.

    Lycka till.

  • rasajj

    Really, Jag tycker ocksa att du ska kolla att du verkligen kan flyga hem i v 32... Sa det inte blir krangel med det.. Vet att manga flygbolag sager stopp vid v 28..


    It's easy to be pro-choice when you're not the one being killed.
  • AHöst

    Vem var det som ocksa kom hit som gravid och hade en likanande situation? Noi?

Svar på tråden USA trad