• Ann R

    Nätmammorna hänger kvar sen januari 2005 :-)

    I den här tråden är vi ett gäng mammor som "tjôtar" och träffas ibland. Vi lärde känna varandra i januari 2005 då vi var gravida och fick sedan barn mellan maj och augusti 2005.

    Välkomna till nya tråden tjejer


    mamma till Alma 030127 & Agnes 050704
  • Svar på tråden Nätmammorna hänger kvar sen januari 2005 :-)
  • Marisol

    Jättefint Jenny! Passar bra till Edvin också vilket ju är skojigt.

    Nu är jag i vecka 33 och riktigt trött på att vara gravid. Funderar på att åka till Östra och be dem att ta ut bebisen för den ska ju vara "färdig" nu enligt böckerna, hihi.

  • Ann R

    Jösses redan v 33 Martina. Det som kändes så nyss du sa du väntade syskon till Liv. Nyss för mig då fattar ju att det inte känns så för dig.

    Med tanke på hur snabbt din förlossning gick med Liv så undrar jag om du/ni har förberett er på att det kan gå ännu snabbare denna gången. Vill inte skrämmas men ni kanske inte ens hinner in. Har bekant som det hände för. Från det att hon kände att det var på gång så tog det 10 min sen var bebisen ute med pappas hjälp och barnmorskan i telefonen. Det var barn nummer 2 och första förlossningen gick på 1½ timme.


    mamma till Agnes 050704 och Alma 030127
  • Karlin

    Vilket fint och annorlunda namn, Jenny!

    Jag vet hur sega de sista veckorna var, Martina! Hoppas lilltjejen bestämmer sig för att titta ut lite tidigare i alla fall, men kanske bör hon stanna några veckor till.

    Blä, har just återhämtat mig från en släng magsjuka. Alma blev dålig i onsdags kväll och kräktes sammanlagt 15 (!) ggr. I lördags var det min och A:s tur, men det gick över på en dag i alla fall. Jobbigt dock när båda är dåliga samtidigt och man har friska barn som vill leka. Men vi klarade det också!

    Usch, fick höra igår av mamma att min kusin som väntar tvillingar fått åka in igår och att de då sett att den ena tvillingen var död. Hon hade en månad kvar till bf, så de plockade ut den andre killen och han verkar må bra i alla fall. Vilka jobbiga känslor de måste ha att brottas med nu! Vi umgås inte, men jag får nog skicka ett kort i alla fall.

  • Marisol

    Usch Linda, både tvillingen och lite magsjukan också. Men jag tror att det är till stor tröst att de fått behålla ett barn åtminstone. Tänk att komma hem helt tomhänta :(

    Ann! Jag är jätterädd för att inte hinna till sjukhuset den här gången. Har gjort en plan som är att jag ska be vår granne att komma hit och invänta Livs barnvakt så vi kan åka direkt till Östra när jag känner att det startat. Då borde vi hinna även om det går snabbt för det kan inte ta mer än en kvart med taxi härifrån. Alternativt så åker jag hem till Linköping för vi har bara en kvart till sjukhuset där också. Problemet är ju att det inte vore så kul om jag åkte hem i vecka 38 och bebisen stannar kvar i magen flera veckor till. Så kul är det ju inte att bo hemma hos mamma även om Liv nog tycker det.

    Nu ska jag iväg på gravidyoga. Kursen är svindyr så jag hoppas verkligen att det är roligt ; )

  • Marisol

    Glömde att jag ville skryta lite också... Liv har slutat helt med blöjor. Det gick på bara en vecka och var helt hennes eget initiativ. Det har inte ens hänt någon olycka på natten än. Jag har medvetet struntat i att prata så mycket om detta med blöjor, potta och toan så jag antar att hon tagit efter de äldre barnen på dagis.

  • Ann R

    Vad jobbigt för dem att förlora den ena, men ändå tur att de fick behålla den andre Linda.

    Vad bra förberedd du verkar Martina som t o m har två tänkbara lösningar. Det som slog mig om du åker till Linköping är ju att då är det väl risk att Fredrik missar även denna förlossning och då kan inte din mamma åka med in utan du kanske blir ensam.....l

    Vad skönt att Liv valt bort blöjan, jag längtar efter att Agnes också ska vilja göra det men hon är helt ointresserad. Jag trodde ju att barn nummer två blev tidigare med sånt eftersom de tar efter syskonet, men så är det inte här. Alma hade slutat i den här åldern.


    mamma till Agnes 050704 och Alma 030127
  • Pippilångstrump

    Martina: låter som en smart plan med grannen

    Linda:usch vad hemskt. .

    Här har jag börjar plugga igen, idag blev dock föreläsningen inställd så jag är ledig med min tråkiga familj(Ja de är tråkiga just nu och jag är nog lika tråkig jag, det blir man efter att inte ha fått sova på nästan 1 år och speciellt när de sista veckorna har upptagits av son som skrikigt hela nätterna igenom och varit otröstlig)

  • Marisol

    Usch Frida! Är det tänderna kanske eller varför tror du att han är ledsen?

  • Jessa79

    Frida: Jobbigt! Du behöver nog se lite annat så att börja plugga igen kommer nog vara bra även om det är jobbigt på annat sätt.

    Martina: Va skönt att slippa blöja för Liv och att ni slipper blöjbytena

    Här har det hänt en del saker.. Min bästa kompis födde igår en liten tjej i vecka 26 på 641gram i akut kejsarsnitt. Jag håller just nu alla tummar och tår för att den här lilla tjejen ska överleva och må bra

    Sen är jag otroligt glad att jag lever för vi (Anders, Alva och jag) körde påskhelgen upp till Ljungskile och fick sladd mitt på E6 pga snömodd. Vi höll kanske 100-110Km/h innan då vägen var helt ren sen plötsligt kom det ett parti snö så jag tvärbromsade men det hjälpte inte för bilen fick sladd och vi snurrade iallafall 4varv mitt på e6. Vi hade en sån otrolig tur att det inte kom några andra bilar och när vi väl fick stopp så hade vi bara snurrat framåt. Vi landande inte ens i diket så vi kunde faktiskt köra därifrån. Helt otrolig tur hade vi det kunde lika väl slutat annorlunda.

    Nästa vecka ska familjen med mitt företag till Lindvallen ska bli riktigt skönt att få lite semester. Jag hoppas det iallafall även om jag måste jobba några dgar där uppe så ska det nog bli skönt

  • Karlin

    Men huu, Jessica, vilken änglavakt ni hade! Det är min stora skräck att det ska hända något sånt där när man kör på motorvägen i så höga hastigheter.

    Håller tummarna för att din kompis lilla tjej klarar sig!

    Ahh, vilket underbart vårväder! Har promenerat till och från Partille centrum idag, så det har väl blivit en 7-8 km. Ska även ut och promenera med en kompis ikväll, så det blir mycket motion idag (kan behövas...). Man blir ju så glad när solen skiner och fåglarna kvittrar! Ellen har vaccinerats idag, så hon sov som en stock hela vägen hem.

    Härligt Martina, att Liv slutat med blöjor. Slipper du att ha två blöjbarn. Har hon slutat på nätterna också alltså?

    Jobbigt att inte få sova, Frida! Samsover ni fortfarande? Det är verkligen urjobbigt när man inte får tillräckligt med sömn och det tär ju på hela familjen. Hoppas det vänder snart!

Svar på tråden Nätmammorna hänger kvar sen januari 2005 :-)