Vita tråden del 8
Kastar in ett recept jag prövade ikväll, gjorde två stycken! SUPERGOTT!!!
Johannas och Magdalenas vinbärspaj med maräng
Ingredienser
Portioner: 8
125 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
1 msk socker
1 krm salt
1 äggula
FYLLNING:
3 äggvitor
1 1/2 dl socker
1 l röda vinbär
GARNERING:
florsocker
Gör så här
Smält matfettet i en kastrull eller i en skål i mikrovågsugnen full effekt (max 800 W), ca ½ min. Tillsätt mjöl, socker och salt. Rör i äggulan. Tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter. Grädda pajskalet i 225°C, ca 10 min. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret och vispa ytterligare ca 1 min. Blanda i vinbären. Häll smeten i pajformen. Grädda i 150°C, ca 30 min.
Servera pajen lätt avsvalnad överpudrad med florsocker och ev med en klick vaniljglass till.