• Nymne

    Skulle du kunna tänka dig att sätta dina barn i Waldorfskola?

    Själv ser jag argument både för och emot.

    (om era barn redan går i Waldorfskola svarar ni uppenbarligen JA)


    Cross that bridge when you get there!
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-11-23 17:19
    www.waldorf.se/
    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Skulle du kunna tänka dig att sätta dina barn i Waldorfskola?
  • minimou

    Ja, har själv gått på waldorfskola. Jag har både bra och dåliga erfarenheter från den skolformen. Vet efter att ha gått på flera olika waldorskolor att skillnaden mellan dem är enorm. Vissa skolor skulle jag asolut inte sätta min dotter på, medan det finns andra som är väldigt bra.

  • SchumiFerrari
    Lady Dahmer skrev 2008-11-24 09:34:58 följande:
    SchumiFerrari skrev 2008-11-24 09:26:17 följande: detta håller jag inte med om dock. svågern som gick waldorf är idag programmerare (och han har inte gått nån utbildning) och tjänar 45.000 i månaden på sina matematiska och logiska kunskaper. Så visst ser man individen. Sen finns det som sagt sämre skolor och dåliga lärare, oavsett genre.
    så tolkade jag det inte när jag läste... Där står det att vi gör si och vi gör så. Matte börja man med då och inte innan.. men har ju så klart vissa "glasögon" på mig när jag läser..
  • Lady Dahmer
    SchumiFerrari skrev 2008-11-24 09:48:12 följande:
    så tolkade jag det inte när jag läste... Där står det att vi gör si och vi gör så. Matte börja man med då och inte innan.. men har ju så klart vissa "glasögon" på mig när jag läser..
    jo men alla skolor har ju en läroplan de utgår ifrån! tror inte att de i vanliga skolor t.ex börjar med språk eller andra ämnen tidigare bara för att en elev visar intresse för det.

    Det är där förälderns roll spelar in, man får ta eget ansvar för att ens barn får den stimulans den behöver utöver det skolan erbjuder.
  • Marline

    Lady Dahmer

    Nu har jag precis fått lära mig om waldorf men jag undrar vad du tycker om den "tro" som ligger bakom waldorfskolan? Tron på det ockulta. Antroposofi.

    "Antroposofin grundades i början av 1900-talet av österrikaren Rudolf Steiner, som motsatte sig den dåtida vetenskapens syn på kroppen som en enbart fysisk enhet. Steiner kallar själv sin lära för ockult. Antroposofin kom till genom Steiners brytning med teosofin (här menas den yngre teosofin som i sin tur kommer ur spiritismen) Antroposofin är grunden för Waldorfpedagogiken och biodynamiskt jordbruk. Antroposofisk medicin grundas även den på Steiners teorier men innehåller inslag från homeopatin."

    Jag tycker det låter läskigt. Bara nyfiken vad du som gillar waldorf tycker. Inte menat som något påhopp.

  • Lady Dahmer
    Marline skrev 2008-11-24 09:53:22 följande:
    Lady DahmerNu har jag precis fått lära mig om waldorf men jag undrar vad du tycker om den "tro" som ligger bakom waldorfskolan? Tron på det ockulta. Antroposofi."Antroposofin grundades i början av 1900-talet av österrikaren Rudolf Steiner, som motsatte sig den dåtida vetenskapens syn på kroppen som en enbart fysisk enhet. Steiner kallar själv sin lära för ockult. Antroposofin kom till genom Steiners brytning med teosofin (här menas den yngre teosofin som i sin tur kommer ur spiritismen) Antroposofin är grunden för Waldorfpedagogiken och biodynamiskt jordbruk. Antroposofisk medicin grundas även den på Steiners teorier men innehåller inslag från homeopatin."Jag tycker det låter läskigt. Bara nyfiken vad du som gillar waldorf tycker. Inte menat som något påhopp.
    jag tror ganska mycket på det -- däremot så är detta ingenting som egentligen märks speciellt mycket i skolorna.

    vad är det du tycker är läskigt?
  • Lady Dahmer

    men sen som det står på waldorf.se:

    det är ju fånigt att börja i en drakflygarklubb om man egentligen vill ägna sig år kickboxing och tjatar om detta på varje möte. Om Du förstår jämförelsen. Det jag försöker säga är att det förstås inte är någon riktigt bra idé att sätta sina barn i en waldorfskola om man inte i huvudsak känner till och uppskattar grundtankarna i pedagogiken.


  • yasmino06

    Vet inte faktiskt om jag skulle det.
    Jag har gått på både Waldortförskola och Waldorfskola ända från första klass till sista året på gymnasium.
    Båda mina föräldrar har arbetat många år på Waldorfskola.
    Så jag är ett riktigt Waldorfbarn hehe =).

    Om jag skulle sätta mina barn på en Waldorfskola finns det bara en skola som jag skulle sätta dom på och ALDRIG den jag gick på, har inget bra att säga om den skolan dom har tyvärr ingen som hellst koll på vilken lärare som barnen får, i mitt fall fick vi en tyran som mobbade och tryckte ner ett flertal ellever i många år och en annan som gav en kille i min klass en rejäl örfil, ett kök som man inte fick laga mat i men som dom gjorde det iallafall och det som gjorde mest ont i mig var att jag behövde hjälp i matten så att jag kunde få godkännt i slutet på klass 9 så jag kunde gå på det gymnasium som jag ville, matte lärarn sa att jag inte behövde jag skulle klara matten galant, men jag fick underkänt iallafall så jag var tvungen att gå kvar på den skolan, det sved för jag hade bett om hjälp många gånger.

  • Marline

    Lady Dahmer skrev 2008-11-24 09:55:15 följande:


    jag tror ganska mycket på det -- däremot så är detta ingenting som egentligen märks speciellt mycket i skolorna. vad är det du tycker är läskigt?
    Jag är personligen emot spiritism, ockult och new age. Men det är ju bara min åsikt och jag var bara nyfiken på hur du tänkte. Många är ju väldigt skeptiska eller emot ockulta saker. Jag tycker det är rätt fascinerande att en skola i sverige bygger på detta och ändå är så accepterad. Alla tycker vi olika. Är bara nyfiken på hur andra tänker.
  • SchumiFerrari
    yasmino06 skrev 2008-11-24 09:57:04 följande:
    Vet inte faktiskt om jag skulle det.Jag har gått på både Waldortförskola och Waldorfskola ända från första klass till sista året på gymnasium.Båda mina föräldrar har arbetat många år på Waldorfskola.Så jag är ett riktigt Waldorfbarn hehe =).Om jag skulle sätta mina barn på en Waldorfskola finns det bara en skola som jag skulle sätta dom på och ALDRIG den jag gick på, har inget bra att säga om den skolan dom har tyvärr ingen som hellst koll på vilken lärare som barnen får, i mitt fall fick vi en tyran som mobbade och tryckte ner ett flertal ellever i många år och en annan som gav en kille i min klass en rejäl örfil, ett kök som man inte fick laga mat i men som dom gjorde det iallafall och det som gjorde mest ont i mig var att jag behövde hjälp i matten så att jag kunde få godkännt i slutet på klass 9 så jag kunde gå på det gymnasium som jag ville, matte lärarn sa att jag inte behövde jag skulle klara matten galant, men jag fick underkänt iallafall så jag var tvungen att gå kvar på den skolan, det sved för jag hade bett om hjälp många gånger.
    jag tror jag vet vilken.. den som nämns i www.thewitch.se
Svar på tråden Skulle du kunna tänka dig att sätta dina barn i Waldorfskola?