• Anonym (torris)

    Prattråd för oss med psoriasis

    Skönt att ha em egen snacktråd och gärna här där man kan vara anonym tycker jag ...

  • Svar på tråden Prattråd för oss med psoriasis
  • cachew
    bettangirl skrev 2009-01-05 13:04:05 följande:
    Har hört talats om Zona faktiskt men inte provat ännu, försvinner ditt psoriasis med den verkligen?
    Ja, den försvinner helt för min del. I somras när jag var "duktig" så försvann det helt på några ställen. Efter sommaren kunde man se att jag var mindre "solbränd" på de ställena, men huden var lika bra som där jag inte haft någon proriasis.
  • Anonym (torris)

    Wow, låter coolt det där med naturapotekts krämer och shampoon. har jag aldrig provat. Fick fungoral utskrivet av läkare för någa år sen, alltså mjällshampoo, men håret blev otroligt glanslöst och det hade ingen inverkan på min psoriasis i hårbotten, så det kändes värdelöst och sen dess har jag inte trott att mjällshampon kunde hjälpa.

    Har alla här inne fått konstaterad psoriasis (dvs att det inte är något annat ekesem)? *Jag menar inte att andra inte är välkomna såklart , men vill gärna höra att de som rekommenderar olika saker att det verkligen är psoriasis vi har allihopa så man inte sticker iväg och köper något som egentligen hjälpte mot atopiskt eksem ...

  • Anonym (torris)

    Någon annan som är livrädd för att få värsta utbrotten som inte går över?

    Jag har fått så himla mycket på armbågarna de sista åren ... har ALDRIG kortärmat ens på sommaren , fasar för den dag det inte går att dölja med kläder längre *måtte den aldrig komma*!

  • bettangirl

    Ja, jag har psoriasis enligt hudläkaren.
    Och ja jag är rädd att få värsta utbrottet, eftersom jag inte får bort det, har heller inte kortärmat eller kortbyxor på sommaren.. kanske bara i min egen trädgård.. och om jag har det så brukar jag först smörja så att flagorna försvinner i några dagar, sen sminkar jag över det röda..

  • Anonym (torris)

    bettangirl - hur sminkar du över det?
    Jag lyckades få huden på armbågarna fin till vårt bröllop. jag smörjde som f-n med daivobet, samt använde plattor, och solade jättemycket utomhus den sommaren. Men huden är ju bara fin i typ en dag sen kommer nya hudlager på en gång ...

    Nån fler som har nagelpsoriasis förresten?

  • Anonym (Fläcken)

    Jag fick eksem i hårbotten för några år sedan, det konstaterades att vara Psoriasis. PÅ senare tid har jag fått eksem i pannan och lite underliga utslag på armbågarna som jag väl antar är samma sak. Jag får nog pallra mig iväg till en doktor snart

    Rådet jag fick var att dricka morotsjuice, fast jag behöver nog lite starkare grejer nu.

  • Anonym (torris)

    megastark morotsjuice

    Armbågarna är väl trol psoriasis, det är ju ett klassiskt ställe tyvärr ...!

    Vem rådde dig att dricka morotsjuice förresten? Kanske man skulle prova.

  • Anonym (Fläcken)
    Anonym (torris) skrev 2009-01-14 15:14:22 följande:
    megastark morotsjuice Armbågarna är väl trol psoriasis, det är ju ett klassiskt ställe tyvärr ...! Vem rådde dig att dricka morotsjuice förresten? Kanske man skulle prova.
    Ja, armbågarna är ju rätt typiskt. Min syster har fläckvis i ansiktet och det var hon som fick rådet om morotsjuicen av sin doktor.
    Det är ju inget farligt att testa i alla fall. Men sen kan man ju diskutera hur det smakar! Blä!
Svar på tråden Prattråd för oss med psoriasis