• MirakelPyret

    BF runt 1 juli 2009 - Del 2

                Tänkte det skulle vara kul att samlas i en ny tråd...             diskutera och prata om allt som rör graviditeten och det omkring...


    Grundaren till tråden är tyvärr inte längre med oss, men vi önskar henne att stort LYCKA TILL! och hoppas att hon tittar in till oss igen. Hoppas att alla gamla vill hänga på och nya ansikten tittar in.


    BF-Listan till tråden hittar du här:
    www.familjeliv.se/Forum-11-230/m38174952.html

    Gamla tråden hittar du här:
    www.familjeliv.se/Forum-11-230/m37665181.html
      
  • Svar på tråden BF runt 1 juli 2009 - Del 2
  • stardream

    Hejsan hej!

    Var länge sedan jag skrev nu.

    Nu har jag köpt en begagnad spjälsäng som jag håller på att  måla om till vitt, då den var träfärgad. Men PUST villket jobb! 

    Sedan funderar jag på hur jag vill ha babyrummet. Skrev ett inlägg om detta: www.familjeliv.se/Forum-5-87/m42153502.html

    Är det någon som har förslag på mitt "problem" så får ni välldigt, VÄLLDIGT gärna komma med det!

  • mirrebusan

    var ett tag sedan jag skrev i den här tråden med, här e de bara bra, magen växer men vikten står stilla än så länge så de känns bra, verkar vara en livlig pojke i magen, man ser ju när den sparkar/slårkullerbyttor och allt annat han håller på med där inne.
    Men min erfarenhet säger att e den livlig i magen så e den lugn när den kommer ut. så hoppas på den teorin (dottern var livlig men har alltid vart lugn) ( sonen kände jag knappt, men de var lugnet före stormen)

  • Senap

    Här är status quo. Jag mår fortfarande illa och fick besked från FK igår att min sjukskrivning är godkänd. *skönt* FK undrade tvärtom om jag verkligen klarade att joba halvtid eller om jag borde gå ned till deltid. Men det kan ju bero att jag höll på att kräkas när jag pratade med handläggaren. {#lang_emotions_sealed}
    Bebis växer dock så det knakar trots min knapra viktuppgång. Sparkas gör hon också.

    Bebis kommer sova med oss. Det gjorde sonen tills han var 2 år. Men sonens rum finns i galleriet under hemmet för den som vill ha inspiration.


    My sugar is raw
  • mirrebusan

    när e de som man ska ta kontakt med FK ang om föräldrapenning, känner mej senil, borde ju veta det efter 2 ungar

  • Senap
    mirrebusan skrev 2009-03-10 09:54:32 följande:
    när e de som man ska ta kontakt med FK ang om föräldrapenning, känner mej senil, borde ju veta det efter 2 ungar
    Man får ett intyg från BM efter UL man ska skicka in till FK.
    Sedan anmäler man när det är dags. Till jobbet måste man dock anmäla minst 2 månader i förväg.
    My sugar is raw
  • MirakelPyret
    Shoegirl skrev 2009-03-02 09:06:20 följande:
    Snyggt! Angående BH: (en sak som jag brinner lite för)Mät ut hos en BH-handlare - inte kedjorna (Lindex, HM mfl)80% av Sveriges befolkning har fel storlek. Man ska bära med ryggen - inte med axlarna - de flesta har för stor omkrets och för liten kupa.Har man rätt storlek är det inga problem att ha bygel-BH under amning.Prova ut amnings-BHn några veckor efter förlossningen. Då har brösten stabiliserat sig. De kan växa, de kan vara oförändrade. En del får mindre bröst. Ungefär på 3:e dagen sväller brösten till kanonkulor.Så det händer en del. Själv har jag 65FF normalt - nu under graviditeten 80G (allt trycks upp och ut när bebis växer) Men kedjorna har inte stora kupor med liten omfång. Fast många svenskor har sådana storlekar. Jag får se vad jag har denna gång efter förlossningen...
    Håller full med dig att så många har fel BH. Hur det kommer sig vet ja inte riktigt. Men man ska inte behöva dra o rätta till BH så ofta.
    Jag tror dock att vi med stora stlr lär oss fortfarde hur en bra BH ska sitta, just för att de är med obekvämt samt att ryggen ryker ju annars.

    Jag är lite nervös för hur de ska gå med amningsBH när de blir dags. Idag har ja ju
    75H. Men som tur finns ju allafall några smarta butiker. Synd bara att även som storleken finns så är många modeller skapta för ??? Ja, jag vet inte vad, men inte en människa. En BH ska hålla i o stötta!
    Vad för amningsBH hade du sist? Mins du märket?
  • Senap
    MirakelPyret skrev 2009-03-10 10:52:50 följande:
    Håller full med dig att så många har fel BH. Hur det kommer sig vet ja inte riktigt. Men man ska inte behöva dra o rätta till BH så ofta. Jag tror dock att vi med stora stlr lär oss fortfarde hur en bra BH ska sitta, just för att de är med obekvämt samt att ryggen ryker ju annars. Jag är lite nervös för hur de ska gå med amningsBH när de blir dags. Idag har ja ju 75H. Men som tur finns ju allafall några smarta butiker. Synd bara att även som storleken finns så är många modeller skapta för ??? Ja, jag vet inte vad, men inte en människa. En BH ska hålla i o stötta! Vad för amningsBH hade du sist? Mins du märket?
    Inte bara jag då som förfäras över "dubbeltuttar" och bh-fästen som glidit upp så de sitter uppe i nacken.

    Eum *funderar*
    Jag prövade runt men det var en som satt riktigt bra... Vad tusan hette den...*funderar*
    Jag får återkomma när jag hittar amningskläderna.
    Annars så finns det bra utbud av amnings-BH på Change i Sve, bravissimo.com www.figleaves.com
    Öht så har UK mycket BH i bra storlekar. Dvs, de har stora bröst
    My sugar is raw
  • Senap
    Shoegirl skrev 2009-03-10 11:00:11 följande:
    Öht så har UK mycket BH i bra storlekar. Dvs, de har stora bröst
    Eller rättare sagt - de har ALLA storlekar. Inte 70A - 85E *fnys*
    My sugar is raw
  • Senap
    Svar på #376
    De här är jag nyfiken på också. www.nursingbra.co.uk
    Har inte hört någon som beställt därifrån bara så jag vet inte hur bra de är.
    My sugar is raw
  • mirrebusan
    Svar på #375
    så var det man gjorde ja hmm undra när man får intyget, jag frågade bm sist när jag va där hur jag skulle bete mej för att anmäla till FK men hon visste inte, jaja, jag ska dit den 27e igen, får ta och snacka med dom då, FK e ju inte kända för att vara snabba även om de e ganska länge kvar tills man ska vara föräldraledig
Svar på tråden BF runt 1 juli 2009 - Del 2