• MirakelPyret

    BF runt 1 juli 2009 - Del 2

                Tänkte det skulle vara kul att samlas i en ny tråd...             diskutera och prata om allt som rör graviditeten och det omkring...


    Grundaren till tråden är tyvärr inte längre med oss, men vi önskar henne att stort LYCKA TILL! och hoppas att hon tittar in till oss igen. Hoppas att alla gamla vill hänga på och nya ansikten tittar in.


    BF-Listan till tråden hittar du här:
    www.familjeliv.se/Forum-11-230/m38174952.html

    Gamla tråden hittar du här:
    www.familjeliv.se/Forum-11-230/m37665181.html
      
  • Svar på tråden BF runt 1 juli 2009 - Del 2
  • Senap
    erla80 skrev 2009-04-05 14:08:24 följande:
    Ok! Då tror jag att jag börjar få kläm på det. Graviditet, förlossning, amning osv är en hel vetenskap En fråga till, till dig somhar barn sedan innan. Vad ska man tänka på att inhandla till skötbordet? Jag tänker på tillbehören, såsom olja, tvättlappar, salvor osv. Vilka blöjor är bäst till nyfödda? Nu ska vi på söndagsfika hos mina föräldrar. Mysigt! Hoppas att alla har en riktigt trevlig helg! KRAM
    Tvättlappar rekommenderar jag IKEAs billiga 10 st för 29:- eller något sånt. Annars fungerar det allra bäst att skölja direkt under kranen. Tvål ska inte användas regelbundet på bebisar.
    Olja: Faktiskt är den bästa oljan en vanlig kallpressad raps- (helst ekologisk) eller olivolja (extra virgin är kallpressad). Billigt också. Häll direkt i badet. Vatten med lite olja tvättar bort allt.
    Salvor: Behövs bara om barnet blir rött och narigt (oftast av tvål eller blöjor).
    Jag föredrar Bepanthen som du även kan använda på nariga bröstvårtor.
    Bäst mot röda rumpor är luftning. Låt barnet ligga på plastad frotté varje dag utan blöja.
    My sugar is raw
  • knyttetsmamma

    Hmmmm, då borde det jag får stämma in på pinvärkar då, sånär som på tiden, för de släppte inte förrän efter 3 1/2h i fredags, ONT!

  • knyttetsmamma

    ...eller nej, sammandragning stod det ju på pinvärkar, och det kände jag inte av, bara smärta... vad är detta??

  • mirrebusan

    erla80: köp inte huggies blöjor de e riktigt värdelösa, jag använder libero på min minsta hade även detta på min äldsta med.

    det e bra att ha en salva för röda rumpor. står stilla i huvudet just nu vad den hette som jag använde som var kanon bra.

  • knyttetsmamma

    Jag tycker oxå att liberos blöjor är oslagbara, har prövat flera andra, men återvänder alltid till libero för att slippa alla läckage.

    haha, nu lät jag som en riktig reklamtant!!

    Ikeas tvättlappar är för övrigt bra till grymt mycket! Städa med tex! Jag använde torra hemma, men tyckte det var smidigast att ha med mig våtservetter när vi skulle iväg, då är de billiga märkena bättre, de innehåller färre kemikalier än de stora märkena. Går ju även att köpa storpack torra, blöta upp några med enbart vatten och ta med sig i plastpåse.

  • mirrebusan

    när de gäller våtservetter så har jag för mej att det enda märket som klarade av alla tester som en våtservett ska uppfylla var liberos. natusan har jag för mej till och med var skadligt för huden. har för mej att denna undersökning var i början av 2008

    vi använder inte alls våtservetter utan håller upp sonen under rinnande vatten även nu när han börjar bli tung, då kan de bli att vi ställer honom i badkaret och sköljer utav honom.
    de e smartast att göra så som knyttetsmamma skriver att blöta upp torra tvättlappar och ha med sig.

  • erla80

    Tack för alla tips! Då vet jag att det är Liberos blöjor jag skall satsa på när det blir dags att inlhandla detta. Bra tips ang. ikeas tvättlappar. Så härligt att kunna fråga er om allt, tjejer!!

  • stardream

    Jag har innhandlat skumtvättlappar, då jag fick det rådet av en kompis. Är man ute så kan man ta med sig dax tvättcreme och stryka på skumtvättlappen, och tvätta rumpan med. Är man hemma går det bra med vanligt vatten och kanske lite olja. Finns speciell olivolja att köpa på apoteket.

    Förrutom bephamten, så är innytiol en bra salva mot röda babyrumpor. Bröstmjölk funkar med bra till mycket tydlign


    Shoegirl: jag har en fråga till dig då du verkar vara så allvetande Du rekomenderade ju sino looma bärsjal. jag har pratat med min sambo om detta, men han vill ABSOLUT inte bära i sjal. Så vi får nog satsa på en bärsele iallafall. Men vet du kanske (eller någon annan här) villken som är bäst? Jag har tittat på babybjörn active. Alltså den som andas, men jag är osäker på om den är bäst?

  • siggethecat

    Hej! Idag har jag varit iväg på första föräldragruppträffen, det var kul att se vilka fler som ska ha bäbis samtidigt och det var en väldigt blandad grupp . Ska ni vara med in nån sån grupp?

    Ang. blöjor så passade liberos bäst på sonen i början, men efter att tag så passade pampers bättre. Så du får provade dig fram vad som passar din bäbis bäst.
    Men jag håller med mirrebusan om Huggies, fick några prov up`n go till sonen förra veckan och det fanns ju ingen tejp bak så det gick ju inte att stänga blöjan när man skulle vika ihop den efter att man hade bytt. Så jag vet inte hur dom har tänkt där.....
    Salva så har vi använt inotyol, jättebra!

  • mirrebusan

    har vart med om ännu värre grejer med huggies när sonen var 1år så var vi och handlade, (jag bytte blöjan precis innan vi åkte och han kissade på pottan i samma veva.) iaf så kom vi till affären 5km bort och handlade en normal handling alltså ingen stor handling, men när vi nästan var klara så märker jag hur de börjar rinna längs hans ben. blöjan kunde inte hålla igen ordentligt så kisset rann ut på golvet i affären.


    siggethecat skrev 2009-04-07 19:33:34 följande:
    Hej! Idag har jag varit iväg på första föräldragruppträffen, det var kul att se vilka fler som ska ha bäbis samtidigt och det var en väldigt blandad grupp . Ska ni vara med in nån sån grupp?Ang. blöjor så passade liberos bäst på sonen i början, men efter att tag så passade pampers bättre. Så du får provade dig fram vad som passar din bäbis bäst. Men jag håller med mirrebusan om Huggies, fick några prov up`n go till sonen förra veckan och det fanns ju ingen tejp bak så det gick ju inte att stänga blöjan när man skulle vika ihop den efter att man hade bytt. Så jag vet inte hur dom har tänkt där.....Salva så har vi använt inotyol, jättebra!
Svar på tråden BF runt 1 juli 2009 - Del 2