• asyr
    Äldre 16 Aug 23:11
    8171 visningar
    418 svar
    418
    8171

    Varför bär man slöja??

    Hej .

    Jag har en liten fråga bara som jag så gärna vill ha svar på!!!!!!!!!!!!!!!

    Varför bär man slöja?????

    Tro nu inte att jag är imot dett på något vis

    Är bara så himmla nyfiken bara.

  • Svar på tråden Varför bär man slöja??
  • Yaran
    Äldre 19 Aug 00:48
    #0

    "vem har sagt något om att utfrysa???"

    Det är utfrysning ju med tanke på det som står i den tredje moseboken

    [När en kvinna har menstruation och det kommer blod från hennes kropp, varar orenheten i sju dagar. Den som rör vid henne är oren till kvällen.

    Allt hon ligger på medan hon har sin menstruation blir orent, och allt hon sitter på blir orent.

    Den som rör vid hennes bädd skall tvätta sina kläder och bada och är oren till kvällen.

    Den som rör vid något hon har suttit på skall tvätta sina kläder och bada och är oren till kvällen.

    Om det ligger något på bädden eller där hon har suttit och någon rör vid detta, är denne oren till kvällen.

    Om en man har samlag med henne, blir han oren av hennes menstruation i sju dagar. Allt han ligger på blir också orent.

    Om en kvinna har en blödning som varar flera dagar utan att det är hennes menstruation, eller om menstruationen varar onormalt länge, är hon oren så länge blödningen pågår, liksom hon är det vid sin menstruation.

    Allt hon ligger på under sin blödning blir som det hon ligger på under menstruationen, och allt hon sitter på blir orent, liksom vid menstruationen.

    Den som rör vid något av detta blir oren och skall tvätta sina kläder och bada och är oren till kvällen.

    När kvinnan renas efter blödningen, skall hon låta det gå sju dagar. Sedan är hon ren.] 3 Moseboken 15:19-28

  • Maiya
    Äldre 19 Aug 09:23
    #0

    Jag säger bara vad jag tror men om många tonårstjejer fick ta av sig slöjan utan några som helst motkommentarer tror jag att många skulle göra det.

    Man ser ju att dessa tjejer sminkar sig, bär örhängen, har tajta jeans och högklackat. En hel del är mycket mer fixade än en själv. Så ändå tror jag att de gärna skulle göra frisyrer med sitt ofta långa tjocka hår.

  • Nillan­e
    Äldre 19 Aug 09:27
    #0

    Jag tror att många unga tjejer i Sverige använder sig av slöjan som ett identitetstecken och inte bara av "religiösa "skäl.
    Alla människor vill ju tillhöra en grupp på ett eller annat sätt, som en symbol för en grupptillhörighet. Se bara hur vissa ungdomsgrupper klär sig tex punkare, hårdrockare, raggare. Vad vet jag????

  • Sabira­h
    Äldre 19 Aug 10:51
    #0

    fipa du måste fatta att när man e i den åldern så bode man själv veta att det e tid, om föräldrarna har informerat henne om det!

  • Sabira­h
    Äldre 19 Aug 10:54
    #0

    fipa- jag får säga att om hon hade burka så blir jag själv chokad eftersom detta finns det olika lärda som säger olika saker, detta e inte obligatoriskt enligt vad jag förljer iaf...

    RadixLecti - oh HerreGud jag visste inte okunskapen var så stor...
    Muslimska män och kvinnor ber i mosken, fast det är Obligatoriskt för män om de bor nära en moske, kvinnan kan be hemma eller i mosken, hennes val. männen skall ha skägg, och det e en stor synd om byxorna når nedanför ankeln...

  • RadixL­ecti
    Äldre 19 Aug 11:11
    #0

    Saibirah, jo jag vet.
    Jag är hemsk.

    Maiya...
    Tja, finns ju en del tjejer som försökt att ta av sig slöjan och träffa killar hennes pappa inte går med på, som lett till mediaomskrivna fall av hedersmord.

    Och det, så vitt jag minns, står det iaf inget om i koranen, utan är någon kulturell perversion, va?

    Tror för övrigt att Nillane nog är något på spåret där...

  • fipa
    Äldre 19 Aug 11:13
    #0

    sabirah du behöver inte låta så nedlåtande.

    tänk om tjejen är blyg eller inte vill bära slöja, kommer familjen då att kontrollera om hon är i puberteten? kanske hon inte vågar berätta det för sin familj. tro inte att du kan tala för alla, du kan endast tala för dig själv.

    så jag "borde inte fatta" nåt sånt alls.

  • Nillan­e
    Äldre 19 Aug 11:21
    #0

    De flickor jag har pratat med under min praktik i skolorna säger att slöjan ( i deras fall)är ett kännetecken för en grupptillhörighet och att de själv valt att ha den på sig. En symbol helt enkelt. Allt är ju så förvirrande i dagens samhälle och när man är tonåring vet man ju i vissa inte var man hör hemma. Man influeras av saker i media, internet mm och då känns det tryggt att ha något att falla tillbaka på och då tex slöjan. Eller?

  • non compos mentis
    Äldre 19 Aug 11:25
    #0

    Alltså vad jag kan störa mig på är inte det som sägs om varför man ska bära slöja utan det som står mellan raderna om oss som inte bär slöja. Och om män som ser på oss som inte bär slöja.

    "Allah ger fred och stabilitet i samhället genom Hijâb. Ja, detta är sant! Män begår inte förstörelse genom att ha förbjudna relationer med dig, därför att du - den muslimska kvinnan - lugnar ner deras passioner. När en man tittar på dig så känner han lugnhet, inte frestad till att begå otukt (zinah)?

    Så en muslimsk kvinna i Hijâb är ärad, inte vanärad, ädel, inte förnedrad, fri, inte underkuvad, självständig, inte slavinna, skyddad, inte visad, respekterad, inte utskrattad, självsäker, inte osäker, lydig, inte olydig och syndare, en skyddad pärla, inte en prostituerad?"

    (klippt ur annan slöj-tråd)

    Det känns ju lite trist att bli betraktad som prostituerad menar jag...Nu kanske ni inte gör det men håll med om att det går att utläsa i raderna ovan.

  • RadixL­ecti
    Äldre 19 Aug 11:25
    #0

    Tonåringar/unga vuxna brukar ha ett rätt stort behov av grupptillhörighet. Och brukar ofta hårdnackat försvara sina nyvalda ideal.

    Minns en gång när jag pratade med ett par-tre veganer. De var väl i 15-årsåldern. Allt animaliskt var ju mord. ALLT. Jag frågade, om kött var mord. Japp. Om läder var mord. Japp. Sen frågade jag om en av dem var medveten om att han hade doktor Martens-kängor på sig.
    Tystnad... och sen sa de att det inte var någon idé att diskutera med en idiot som mig. För jag FATTADE ju ingenting.

    Tycker mig känna igen stilen...

Svar på tråden Varför bär man slöja??