• asyr

    Varför bär man slöja??

    Hej .

    Jag har en liten fråga bara som jag så gärna vill ha svar på!!!!!!!!!!!!!!!

    Varför bär man slöja?????

    Tro nu inte att jag är imot dett på något vis

    Är bara så himmla nyfiken bara.

  • Svar på tråden Varför bär man slöja??
  • Nillane

    RadixLecti: Instämmer, men man får ju ta alla diskussioner med en nypa salt och med glimten i ögat. Såg ungdomar som demonstrerade om globalisering en gång, stötte dock ihop med dem på MacDonalds, he he he

  • Yaran

    Dr cox>

    "Alltså vad jag kan störa mig på är inte det som sägs om varför man ska bära slöja utan det som står mellan raderna om oss som inte bär slöja. Och om män som ser på oss som inte bär slöja."

    Vad har det med "er" och göra ?

    Det står "en muslimsk kvinna i Hijâb ", så det står inget om andra som är ickemuslimer, så jag fattar inte varför du blandar in er? ?-)

  • RadixLecti

    Yaran, så de muslimska kvinnor i t.ex. Kuwait som har karriärer och inte bär slöja.. DE är prostituerade då?

  • Yaran

    fipa

    "tänk om tjejen är blyg eller inte vill bära slöja, kommer familjen då att kontrollera om hon är i puberteten? kanske hon inte vågar berätta det för sin familj. tro inte att du kan tala för alla, du kan endast tala för dig själv"

    Jag håller med dig att det finns blyga tjejer, men man kan lätt se på tjejen när hon når puberteten . Och så det står i en hadith att man ska vara vän med sitt barn, så jag tror att de flesta tjejer är vän med sina mammor, och då blir det klart att tjejerna berättar det för sina mödrar.

  • Yaran

    RadixLecti

    Var står det att man är prostituerade om man inte bär slöja? Herre Gud, nu ska ni inte vrida på meningarna.

  • non compos mentis

    Yaran, jag ser vad det står om muskimska kvinnor som bär slöja och jag ser vad det står om kvinnor som inte bär slöja. Eller gäller det bara muslimska kvinnor som inte bär slöja?

    Det är isådana fall lika illa (i mina ögon) om man har den inställningen.

    Så du fattar inte varför jag blandar in "oss"...

    Det är väl fritt att tolka? Det står ju heller inte att det _inte_ gäller icke-muslimska kvinnor...men, men det stör mig inte sååå mycket att jag lägger någon större energi på det, jag vet ju att jag är en pärla ändå och inte mer prostituerad än genomsnittet.

  • Nillane

    Nu orkar jag inte svara någemera, för allt detta verkar var en stor pyttipanna av allt. Man måste ju läsa mellan raderna och inte övertolka allt. Less

  • non compos mentis

    så, radix passa dig jävligt noga för att gå in i mitt kryp in och titta på mig, du kommer vilja begå otukt på stört

    *kunde inte låta bli*

  • Yaran

    Ja, ni får tolka det hur ni än vill, men det som stod i citatet är bara en beskrivning för den som bär slöja. Det står inget om ickemuslimer , och jag tycker att det är konstigt att du blandar in er här!!!!!!!!!!

    Det står inte heller att man är prostituerad om man inte bär slöja, jag förstår inte varför tolka det med "prostituerad". Det står varken i koranen eller i haditherna att man är det. Det var det jag menade att vrida på meningar/ord.

  • RadixLecti

    Cox... jag tror jag kan behärska mig.

    Taget från islamguiden (angående en DN-artikel om huruvida slöjtvång står omnämnt i koranen):

    "En avslutande poäng är också att vi - muslimer - känner vår religion bäst och det är inte upp till ickemuslimer - t ex i debattartiklar med andra syften än allmän välgång för muslimska kvinnor - att avgöra vad som är islamiskt korrekt eller inte. Den diskussionen är en inomislamisk angelägenhet som inga andra än muslimerna själva äger rätt att delta i."

    Alltså: det är lika bra vi lägger ner, för vi får ändå inte diskutera det hela.
    Såvitt jag vet har inte kristendom eller ateism såna diskussionsspärrar, men om muslimer vill ha det så är det väl deras sak.

Svar på tråden Varför bär man slöja??