• asyr
    Äldre 16 Aug 23:11
    8114 visningar
    418 svar
    418
    8114

    Varför bär man slöja??

    Hej .

    Jag har en liten fråga bara som jag så gärna vill ha svar på!!!!!!!!!!!!!!!

    Varför bär man slöja?????

    Tro nu inte att jag är imot dett på något vis

    Är bara så himmla nyfiken bara.

  • Svar på tråden Varför bär man slöja??
  • Yaran
    Äldre 19 Aug 12:01
    #0

    Dr cox

    Jag tackar för mig om ni fortsätter skämta på det viset. Jag försöker besvara era frågor så mkt jag kan, men jag vill inte förvänta mig skämt från er sida.

  • Yara
    Äldre 19 Aug 12:02
    #0

    Vem är det som säger att man är prostituerad för att man inte bär slöja ? Själv är jag ganska övertygad om att det finns muslimer som är bättre än mig, även om de inte bär slöja (sen så är det väl inget som säger att man inte kan göra karriär även om man bär slöja ). Endast Gud vet vad som döljer sig i någons hjärta.

  • RadixL­ecti
    Äldre 19 Aug 12:03
    #0

    Yaran, grejen är den (och det här har jag märkt många gånger, i många disksussioner, inte bara här på FL), att muslimer gärna är med och diskuterar andra religioner, pekar gärna ut saker som verkar mysko eller ologiskt i religionen. Men, vänd spegeln mot muslimen, och genast är det något icke-muslimer inte ska bry sig om.

  • non compos mentis
    Äldre 19 Aug 12:04
    #0

    Varför så arg?

    Det är ju knappast jag som skrivit citatet och det står ju bokstavligen "prostituerad". Och jag har inte påstått att detta är ett citat ur koranen, jag pratar om attityd. Att om detta är en rådande attityd bland muslimer, så är det lite....intolerant, för kom igen, tycker du det är konstigt att man ur nedanstående rader kan läsa att de som inte bär slöja är vanärade, förnedrade,underkuvade, slavinnor, visade, utskrattade, osäkra, olydiga, syndare och prostituerade.
    Du Yaran kan inte stå till svars för alla muslimers tolkningar,säg istället att du inte står för den. Men om jag stöter på denna attityd har jag all rätt att undra.

    "Så en muslimsk kvinna i Hijâb är ärad, inte vanärad, ädel, inte förnedrad, fri, inte underkuvad, självständig, inte slavinna, skyddad, inte visad, respekterad, inte utskrattad, självsäker, inte osäker, lydig, inte olydig och syndare, en skyddad pärla, inte en prostituerad?"

  • Yaran
    Äldre 19 Aug 12:05
    #0

    Radixlector

    Varför vara bekymrad över saken när du inte är muslim? Jag menar slöjan är en plikt för MUSLIMER , inte för ickemuslimer.

  • RadixL­ecti
    Äldre 19 Aug 12:07
    #0

    Jag är inte bekymrad. Jag är vetgirig. Stor skillnad.
    Och som sagt.. varför stänga dörren så fort någon blir för frågvis? Det är inte direkt ett bra sätt att minska missförstånd och fördomar på vettu.

  • Yaran
    Äldre 19 Aug 12:12
    #0

    Dr cox

    Jag är inte arg, men kanske mer ledsen och trött för att stå till försvar hela tiden. Jag tycker inte heller att det är fint att beskriva andra som inte bär sljöja för prostituerade. Men problemet är att du och de andra blandar in er i det, jag repeterar, ni är inte muslimer, så ni behöver inte ta illa upp, även om jag tycker att det var skamligt att skriva ORDET prostituerade i en islamisk webbsida.

  • Yaran
    Äldre 19 Aug 12:15
    #0

    Radix

    Fördomar finns redan, och missförstånd finns, jag håller med dig, men om det står en text som är riktad till muslimer, så varför ta illa upp när man inte ens är troende?

  • Yaran
    Äldre 19 Aug 12:18
    #0

    Radixlector

    "Yaran, grejen är den (och det här har jag märkt många gånger, i många disksussioner, inte bara här på FL), att muslimer gärna är med och diskuterar andra religioner, pekar gärna ut saker som verkar mysko eller ologiskt i religionen. Men, vänd spegeln mot muslimen, och genast är det något icke-muslimer inte ska bry sig om. "

    Jag håller faktiskt inte med dig, annars hade vi "msulimer" inte tat oss tid här för att besvara frågor och kommenterar.

  • RadixL­ecti
    Äldre 19 Aug 12:18
    #0

    Yaran, för att ett sånt citat säger en hel del om hur en människa uppfattas. En kvinna i det här fallet. I länder där såna citat fungerar som sanning är inte slöja alltid något frivilligt som man tar på sig för att visa lydnad till gud. Många gör det nog av rädsla.
    I Marocco blev t.ex alla kvinnor på vårt hotell varnade för att gå i shorts utanför hotellområdet om de inte ville ha en sten i bakhuvudet.

    Och det, oavsett vilken religion det rör sig om, är ALLAS bekymmer.

Svar på tråden Varför bär man slöja??