• Svar på tråden roliga historier om snåla människor del 2
  • Sanni

    haha, det här måste vara den mest underbara tråden på länge! Skrattar så jag kiknar :D
    Sicka snåljåpar det finns här i världen!

  • Molly23

    Jag hade en pojkvän för flera år sen som är otroligt dumsnål. Bl.a. köpte han en gång en ny fin dator. Men när han haft den en tid kom han på att han inte "hade råd" med den... Så han returnerade den till affären som köpte tillbaka den, men naturligtvis inte till nypris eftersom den var använd. (Han fick väl lite mer än hälften tillbaka). Men sen kom han på att han ju behövde en dator... så han köpte en ny lite billigare... Så det slutade med att han betalat 1½ dator.

    En gång blev han helt förskräckt när jag och en kompis hade haft lite roligt och blåsit upp en kondom som en ballong. Han hade då inte råd att slösa kondomer...

    När jag fick körkort kom han på att det var bra mycket billigare för honom att köra med min bil...

    Kan tillägga att typen inte var fattig precis. Han hade närmare halv miljon på kontot, bodde hemma, och mamma hans försörjde honom.

  • Carolinacarro

    Min kompis brukar låna min bil ibland för att storhandla eller om hon ska någonstans där det inte går bussar. Helt okej tycker jag, det är klart att man ska ställa upp om man kan. Fast på senaste tiden har jag börjat tänka om lite. Har skjutsat och hämtar henne på flygplatsen, det blev två gånger t o r på en vecka efter som att det blev strul med planet. Jag erbjöd mig iofs eftersom att jag ändå var ledig och hon började fiska efter hämtning. Hon var verkligen tacksam och sa att hon gärna ville bjuda på middag som tack. Det här var lite mer än två månader sen, och jag väntar fortfarande.
    Droppen var när hon lånade bilen och kom för att lämna tillbaka den, sa att hon tyckte att det var så opersonligt med bensinpengar och hellre bjöd på lunch. Okej, sa jag och exploderade av skratt när hon gått. Vad sägs om bensinpengar OCH en lunch..?
    Men hon är bra på sina sätt och vi har gjort en massa skoj ihop så jag tar det med ro faktiskt, fast kul att få dela med sig!

  • Stargirl

    När jag var i yngre tonåren så läste jag som de flesta andra Vecko Revyn etc. Där stod det att om man tar te påsar och stoppar dem i kylen (efter användning) så kan man ha dem på ögonen och få ner påsar och mörka ringar.
    Jag gjorde det, samtidigt var min gudmor på besök hos oss. Min mamma trodde såklart att min gudmor var snål som synden (eller sparsam) som tänkte återanvända te påsar. Jag sa inget så alla tror fortfarande att te påsarna var till att återanvändas *asg*


    Lite OT men ville vara med.


    *~Två blåbär och ett lingon~*
  • grata

    Min styvmor har alltid varit lite småsnål fastän vi har haft det gott ställt. När vi var små fick pappa alltid en sachertorte skickad från Österrike, men den var ju så fin och god så den skulle sparas till ett bättre tillfälle... Och varje år satt vi där några månader senare med en torr sachertorte som vi var tvugna att äta upp innan den blev dålig... Men hon lärde sig aldrig, utan det var samma visa jämnt!

  • Indillia
    grata skrev 2009-06-15 11:45:20 följande:
    Min styvmor har alltid varit lite småsnål fastän vi har haft det gott ställt. När vi var små fick pappa alltid en sachertorte skickad från Österrike, men den var ju så fin och god så den skulle sparas till ett bättre tillfälle... Och varje år satt vi där några månader senare med en torr sachertorte som vi var tvugna att äta upp innan den blev dålig... Men hon lärde sig aldrig, utan det var samma visa jämnt!
    Det är ju sorgligt. Tårtälskare som jag är.
  • tiger85

    En kompis o jag sparade ca 1/2 år för o åka till liseberg, jönköping o ullared över en helg...
    Hon bor ensam o tjänade då mellan 15-20t i månaden.
    Vi hade precis skaffat hus, 2 bilar o en dotter på 3 år plus att jag var gravid igen.
    Men jag snålade som tusan för att jag verkligen såg fram emot resan.

    Slutade med att kompisen hade 3500 o spendera den helgen medans jag hade 7t... Tur var väl de för hon hade absolut inte råd o betala benisn så 1500 av mina pengar gick till tanken...
    Hon köpte biljett för varje karusell på liseberg, tror jag tjänade mer på mitt åkband... O handlade för 1500 på ullared...

    Begriper fortfarande inte riktigt hur hon resonerade just då men visst vi hade kul o jag gör gärna om det.. men sparar man 6 månader borde man ha råd o leva oxå...


    *Josefine 050314 & Denise 081112*
  • Kilsbergen

    Har en kroniskt snål bekant som efter en fest tog med sig sina uppdruckna ölburkar för att inte förlora panten. Det är ju helt otroligt!

Svar på tråden roliga historier om snåla människor del 2