• Svar på tråden roliga historier om snåla människor del 2
  • Lonse

    En bekant till oss tycker jag är supersnål. Vi har alltid bjudit honom på mat, dricka å snacks men när han haft med sig godis till oss har han hällt tillbaka det sen från skålen i påsen och tagit med det hem igen.

    Så nu är jag faktiskt inte så vidare generös mot honom längre... haha...

  • FreeForAll
    Kilsbergen skrev 2009-06-24 11:51:58 följande:
    Har en kroniskt snål bekant som efter en fest tog med sig sina uppdruckna ölburkar för att inte förlora panten. Det är ju helt otroligt!
    Kan man liksom inte få dom som tack för att man haft fest och städat efteråt? haha
  • Atjo

    Mina kollegor och jag var bjudna hem till en kvinna på jobbet. Hon hade fixat med catering och varit i Tyskland med sin man och handlat öl och vin, så det verkade bli en riktigt trevlig kväll och alla såg fram emot denna tillställning. Min ena jobbarkompis och jag åkte till vår kollega i min kompis bil. Jag hade precis blivit mamma och ammade och min kompis körde ju så vi bestämde tidigt att vi inte skulle dricka någonting. Kom så hem till vår kollega och i köket hade hon dukat fram det som cateringfirman levererat vilket var pastasallad, lite bröd och annat smått och gott. Till detta drack vi Loka, för det fanns inget annat att dricka för vår kollega hade räknat med att folk skulle ta för sig av det billiga vin och ölen som de handlat. Det blev en riktigt trevlig kväll men min kompis och jag tackade för oss ganska tidigt ändå.

    Nästa dag kommer vår kollega fram till oss och säger att hon ska ha 150 kr var av oss för maten. Ölen och vinet hade hon bjudit på, så det var okej. Qué? Vi ifrågasatte varför hon skulle ha betalt för det hade det inte varit tal om och hon sa då att hon hade räknat med att chefen skulle sticka till pengar från företaget, vilket hon aldrig gjorde. Tyckte nog att hon hade kunnat bjuda mig och min kompis på hälften i alla fall, eftersom vi inte drack en droppe av hennes alkohol!

  • sofanda
    Atjo skrev 2009-07-01 21:32:34 följande:
    Mina kollegor och jag var bjudna hem till en kvinna på jobbet. Hon hade fixat med catering och varit i Tyskland med sin man och handlat öl och vin, så det verkade bli en riktigt trevlig kväll och alla såg fram emot denna tillställning. Min ena jobbarkompis och jag åkte till vår kollega i min kompis bil. Jag hade precis blivit mamma och ammade och min kompis körde ju så vi bestämde tidigt att vi inte skulle dricka någonting. Kom så hem till vår kollega och i köket hade hon dukat fram det som cateringfirman levererat vilket var pastasallad, lite bröd och annat smått och gott. Till detta drack vi Loka, för det fanns inget annat att dricka för vår kollega hade räknat med att folk skulle ta för sig av det billiga vin och ölen som de handlat. Det blev en riktigt trevlig kväll men min kompis och jag tackade för oss ganska tidigt ändå.Nästa dag kommer vår kollega fram till oss och säger att hon ska ha 150 kr var av oss för maten. Ölen och vinet hade hon bjudit på, så det var okej. Qué? Vi ifrågasatte varför hon skulle ha betalt för det hade det inte varit tal om och hon sa då att hon hade räknat med att chefen skulle sticka till pengar från företaget, vilket hon aldrig gjorde. Tyckte nog att hon hade kunnat bjuda mig och min kompis på hälften i alla fall, eftersom vi inte drack en droppe av hennes alkohol!
    Sa hon innan att det var en bjudning man skulle betala på?
  • PD77
    Clawdia skrev 2009-07-01 21:47:56 följande:
    varför skulle hon göra det om de anda fick betala det som de drack?
    Men de fick de ju inte. Hon bjöd ju på drickan.
  • Rosdraken

    Nej jag menade varför skulle hon betala hälften av er mat för? Drickan tog hon ju inte betalt för när det gällde någon så då spelar det ju ingen roll om du drack eller ej.

  • PD77
    Clawdia skrev 2009-07-02 09:24:46 följande:
    Nej jag menade varför skulle hon betala hälften av er mat för? Drickan tog hon ju inte betalt för när det gällde någon så då spelar det ju ingen roll om du drack eller ej.
    Aha Jag förstår. Jag läste om och om och fattade inte riktigt först.
  • grata

    Tror att jag är ganska snål ibland, framför allt vad gäller el... Hemma springer jag runt och släcker alla lampor som maken tänder för att de inte ska dra för mycket el, kan ställa väckarklockan så att jag kan gå upp mitt i natten för att stänga av diskmaskinen så den inte står på hela natten... Försöker dessutom att ladda min mobiltelefon när jag är på jobbet så slipper jag den kostnaden... Egentligen, hur många kronor kan det röra sig om per år just för att ladda mobilen, men ändå tycker jag att det är onödigt när jag lika gärna kan ladda den gratis på jobbet... =)

Svar på tråden roliga historier om snåla människor del 2