• Svar på tråden roliga historier om snåla människor del 2
  • Alemonia
    Cornellia skrev 2009-06-03 20:45:32 följande:
    Okej? och det var snålt på vilket sätt?
    Att bara bli lovad bilder som han ändå skulle tagit i bröllopspresent (inget kort alls). Klädvalet visade bara hur mycket (eller snarare lite) han brydde sig.
    Kompisen som filmade allt i kyrkan plus alla tal mm gav ändå en fin present och då hade jag ändå önskat att de skulle filma (och förväntade mig därför inte så mycket mer).
  • Cornellia
    Alemonia skrev 2009-06-03 21:24:45 följande:
    Att bara bli lovad bilder som han ändå skulle tagit i bröllopspresent (inget kort alls). Klädvalet visade bara hur mycket (eller snarare lite) han brydde sig. Kompisen som filmade allt i kyrkan plus alla tal mm gav ändå en fin present och då hade jag ändå önskat att de skulle filma (och förväntade mig därför inte så mycket mer).
    Personligen skulle jag bli väldigt glad om någon la ner en massa tid och tanke på att fotografera, framkalla, och fixa bilder åt mig, det är väldigt många timmar bakom att fotografera ett helt bröllop. Hellre det än att få en glasskål eller liknande opersonlig köpt pryl.

    Men det är kanske för att jag vet hur mycket efterarbete det är.
  • Alemonia
    Cornellia skrev 2009-06-03 21:42:32 följande:
    Personligen skulle jag bli väldigt glad om någon la ner en massa tid och tanke på att fotografera, framkalla, och fixa bilder åt mig, det är väldigt många timmar bakom att fotografera ett helt bröllop. Hellre det än att få en glasskål eller liknande opersonlig köpt pryl. Men det är kanske för att jag vet hur mycket efterarbete det är.
    Om det vore så skulle jag också bli mycket glad men i går fick jag två av bilderna (obearbetade) via Messenger och infon att resten får vi komma och hämta med egen "minnespinne". Inser att jag kunde varit tydligare i beskrivningen om att det handlade om digitala bilder utan mera nerlagd tid från hans sida än just fotograferingen (som han ändå hade gjort eftersom han alltid fotar).
    Hade det varit med det efterarbete du beskriver hade inte jag heller tyckt att det varit det minsta snålt.
  • klurifax
    Alemonia skrev 2009-06-04 05:55:51 följande:
    Om det vore så skulle jag också bli mycket glad men i går fick jag två av bilderna (obearbetade) via Messenger och infon att resten får vi komma och hämta med egen "minnespinne". Inser att jag kunde varit tydligare i beskrivningen om att det handlade om digitala bilder utan mera nerlagd tid från hans sida än just fotograferingen (som han ändå hade gjort eftersom han alltid fotar).Hade det varit med det efterarbete du beskriver hade inte jag heller tyckt att det varit det minsta snålt.
    Jag förstår dig. Obearbetade digitala bilder fick vi från alla våra brföllopsgäster som haft kameran med! Det är ju ganska vanligt.
  • vinterkatt

    Tycker det är snålt att förvänta sig fina presenter. Är det därför man bjuder folk på bröllop?
    "Vårdad klädsel" får alla tolka som de vill, finns ingen förklaring till detta då det inte är någon klädkod. För många betyder det bara hel och ren.

  • Alemonia
    vinterkatt skrev 2009-06-04 11:23:13 följande:
    Tycker det är snålt att förvänta sig fina presenter. Är det därför man bjuder folk på bröllop?"Vårdad klädsel" får alla tolka som de vill, finns ingen förklaring till detta då det inte är någon klädkod. För många betyder det bara hel och ren.
    Nej, jag förväntar mig inga fina presenter men lite omtanke. Ett kort (med löftet om bilderna) hade gjort att jag inte alls på samma sätt upplevt honom som snål. (Presenten var alltså ett muntligt löfte om bilder som han skulle ha tagit eftersom han älskar att fota och vi får dessutom hämta de digitala obearbetade bilderna hemma hos honom med eget USB-minne.)
    Då vi mailade ut inbjudan länkade jag även till våran bröllopssida där klädseln stod som skjorta och byxor. Så för de som brydda sig men var osäkra fanns vägledning där.

    Jag vet inte hur det är i din bekantskapskrets men jag har fått lära mig att det är god ton att inte komma tomhänt till ett bröllop där det inte är kuvertavgift. Dessutom bör man klä sig fint och inte som när man ska ut till lekparken (dvs bekvämt och lätt oömt) såsom han gjorde.

    Nä, nu tänker jag inte försvara mig mer utan ser fram emot andras historier.
  • arzosah
    Cornellia skrev 2009-06-03 20:48:42 följande:
    men det är väl inte snålt att inte ha nån koll på hur man bör klä sig?
    Nejdå....absolut inte    tyckte bara det var ett konstigt val av kläder för ett bröllop.
  • saxon

    Jag tycker att det är jättepinsamt att gå ut och äta på restaurang med min kompis som ofta klagar över maten (som det oftast inte är något fel på alls) för att hon hoppas på att få lite rabatt eller en gratis efterrätt eller liknande. Jag har helt och hållet slutat att gå ut med henne, hon är helt enkelt för pinsam.

    Samma kompis samlar in pengar när hon bjuder hem folk för att täcka det hon har betalat för chipsen.

    Om vi bjuder på något hemma hos oss så tackar hon alltid nej (som jag tror beror på rädsla för att vara tvungen att betala något). Men vi tar ju så klart inte betalt när vi bjuder någon på något, men det fattar inte hon.

    En gång samlade hon in pengar (1 kr per person) för saft som var för någon tillställning. Hon gick verkligen runt med en lista med namn på alla som skulle betala, och påminde de som hade glömt betala sin krona. Det visade sig sen att det var hennes mammas hemmagjorda saft som hon troligtvis fått helt gratis. Hon samlade alltså in pengar för att hon bjöd på något som hon fått helt gratis. En krona dessutom, vilket är lite pinsamt att gå och samla in. Hon är extrem.

  • beadis
    saxon skrev 2009-06-04 21:51:07 följande:
    Jag tycker att det är jättepinsamt att gå ut och äta på restaurang med min kompis som ofta klagar över maten (som det oftast inte är något fel på alls) för att hon hoppas på att få lite rabatt eller en gratis efterrätt eller liknande. Jag har helt och hållet slutat att gå ut med henne, hon är helt enkelt för pinsam.Samma kompis samlar in pengar när hon bjuder hem folk för att täcka det hon har betalat för chipsen. Om vi bjuder på något hemma hos oss så tackar hon alltid nej (som jag tror beror på rädsla för att vara tvungen att betala något). Men vi tar ju så klart inte betalt när vi bjuder någon på något, men det fattar inte hon. En gång samlade hon in pengar (1 kr per person) för saft som var för någon tillställning. Hon gick verkligen runt med en lista med namn på alla som skulle betala, och påminde de som hade glömt betala sin krona. Det visade sig sen att det var hennes mammas hemmagjorda saft som hon troligtvis fått helt gratis. Hon samlade alltså in pengar för att hon bjöd på något som hon fått helt gratis. En krona dessutom, vilket är lite pinsamt att gå och samla in. Hon är extrem.
    men det måste väl vara ngt seriöst fel på denna person, så gör man väl inte
  • Laire
    saxon skrev 2009-06-04 21:51:07 följande:
    Det visade sig sen att det var hennes mammas hemmagjorda saft som hon troligtvis fått helt gratis. Hon samlade alltså in pengar för att hon bjöd på något som hon fått helt gratis. En krona dessutom, vilket är lite pinsamt att gå och samla in. Hon är extrem.
    Hon kanske tog betalt för vattnet? Eller förvaringsplatsen av flaskan? Hade ni fått betala saften hade det nog blivit i alla fall två kronor! *skojar*
    Många som yttrar sig har ingen egen åsikt, bara motsatsen till alla andras.
Svar på tråden roliga historier om snåla människor del 2