• Svar på tråden roliga historier om snåla människor del 2
  • Annanym
    Alemonia skrev 2009-06-04 11:49:21 följande:
    Nej, jag förväntar mig inga fina presenter men lite omtanke. Ett kort (med löftet om bilderna) hade gjort att jag inte alls på samma sätt upplevt honom som snål. (Presenten var alltså ett muntligt löfte om bilder som han skulle ha tagit eftersom han älskar att fota och vi får dessutom hämta de digitala obearbetade bilderna hemma hos honom med eget USB-minne.)Då vi mailade ut inbjudan länkade jag även till våran bröllopssida där klädseln stod som skjorta och byxor. Så för de som brydda sig men var osäkra fanns vägledning där.Jag vet inte hur det är i din bekantskapskrets men jag har fått lära mig att det är god ton att inte komma tomhänt till ett bröllop där det inte är kuvertavgift. Dessutom bör man klä sig fint och inte som när man ska ut till lekparken (dvs bekvämt och lätt oömt) såsom han gjorde.Nä, nu tänker jag inte försvara mig mer utan ser fram emot andras historier.
    Du behöver inte försvara dig alls, jag fattar hur du tänker tror jag. Tycker också det är snålt att erbjuda något man ändå skulle ha gett/gjort som present. Dessutom förvänta sig ohöljd tacksamhet för typ... ingenting.
  • mrskensington
    vinterkatt skrev 2009-06-04 11:23:13 följande:
    Tycker det är snålt att förvänta sig fina presenter. Är det därför man bjuder folk på bröllop? "Vårdad klädsel" får alla tolka som de vill, finns ingen förklaring till detta då det inte är någon klädkod. För många betyder det bara hel och ren.
    Tycker man att t-shirt och shorts är vårdad klädsel så är man väl ändå tappad i farstun? :) Eftersom det fanns tydlig info om förväntad klädsel på bröllopssidan så tyder det enbart på nonchalans att komma klädd så.
  • MatsAtari
    saxon skrev 2009-06-04 21:51:07 följande:
    Jag tycker att det är jättepinsamt att gå ut och äta på restaurang med min kompis som ofta klagar över maten (som det oftast inte är något fel på alls) för att hon hoppas på att få lite rabatt eller en gratis efterrätt eller liknande. Jag har helt och hållet slutat att gå ut med henne, hon är helt enkelt för pinsam. Samma kompis samlar in pengar när hon bjuder hem folk för att täcka det hon har betalat för chipsen. Om vi bjuder på något hemma hos oss så tackar hon alltid nej (som jag tror beror på rädsla för att vara tvungen att betala något). Men vi tar ju så klart inte betalt när vi bjuder någon på något, men det fattar inte hon. En gång samlade hon in pengar (1 kr per person) för saft som var för någon tillställning. Hon gick verkligen runt med en lista med namn på alla som skulle betala, och påminde de som hade glömt betala sin krona. Det visade sig sen att det var hennes mammas hemmagjorda saft som hon troligtvis fått helt gratis. Hon samlade alltså in pengar för att hon bjöd på något som hon fått helt gratis. En krona dessutom, vilket är lite pinsamt att gå och samla in. Hon är extrem.
    Låter definitivt som en psykiskt sjuk person.
  • saxon
    MatsAtari skrev 2009-06-05 10:18:56 följande:
    Låter definitivt som en psykiskt sjuk person.
    Ja, hon är verkligen skum. Men det är bara när det gäller pengar, för övrigt är hon helt normal.
  • MatsAtari
    jomma skrev 2009-06-03 20:59:03 följande:
    Apropå finkläder; När farmor och farfar kommer över dagen och ska hämta på dagis byter båda om till "lekbyxor" när de kommer innanför dörren. (sedan byter de åter om när de åker hem) Min son är 4 år och vi städar faktiskt lika ofta som de flesta. Jag vet inte varför de byter om. Jag antar att de vill spara på sina kläder de åker hit med. Men jag kan inte se någon skillnad på jeansen som farfar byter om till och de som han hade när han kom. Jag tror att deras beteende med byxbytning är för att spara på kläderna. Men jag fattar ändå inte. Skulle vara mer begripligt om de skulle passa en bebis som kräks? SNÅLT eller bara KONSTIGT???
    Kan tyckas konstigt, men det finns antagligen en tanke bakom.
    Det är väl inte svårare än att du frågar dom?

    Kan dock tänka mig några anledningar:

    1, De kanske har speciella bilkläder?
    Det blir kanske svettigt och äckligt att sitta i en bil och de vill ha på sig något fräschare när de kommit fram.

    2, Eller också speciella lekkläder som de inte behöver vara lika rädda om när de ska leka med ungen? Kanske redan finns en del småhål på dom som du inte har sett?

    3, Äldre människor har förmodligen köpt på sig en del kläder under åren och en del passar bra, och en del mindre bra...
    En del funkar kanske om man bara ska sitta rakt i en bil, medan de funkar mindre bra om man ska göra kullerbyttor eller klättra i träd.
  • MatsAtari
    saxon skrev 2009-06-05 10:45:17 följande:
    Ja, hon är verkligen skum. Men det är bara när det gäller pengar, för övrigt är hon helt normal.
    Säker på det?
    Det är så där det kan börja.
    Hur gammal är hon?
  • Kimban

    Vet inte om det är så kul men vi skrattade åt hennes snålhet ialla falll.

    Sambons mamma kan snåla på så roliga saker, som detta då. De får simkort via jobbet som friskvård. Så hon berättade att hon simmade en gång i veckan.
    Berättade nästan i detalj hur hon simmade i tjugo min och bastade i tjugo och duschade snabbt. hon. tyckte det kunde bli lite stressigt ibland.
    Men då behövde hon ju "bara" lägga på en krona på bilen. För tänk va mycket pengar det gått om hon betalat för två timmar. Hela två kronor.

  • beadis
    Kimban skrev 2009-06-05 11:03:58 följande:
    Vet inte om det är så kul men vi skrattade åt hennes snålhet ialla falll.Sambons mamma kan snåla på så roliga saker, som detta då. De får simkort via jobbet som friskvård. Så hon berättade att hon simmade en gång i veckan.Berättade nästan i detalj hur hon simmade i tjugo min och bastade i tjugo och duschade snabbt. hon. tyckte det kunde bli lite stressigt ibland. Men då behövde hon ju "bara" lägga på en krona på bilen. För tänk va mycket pengar det gått om hon betalat för två timmar. Hela två kronor.
    *ler för mig själv* stackars människa
  • saxon
    MatsAtari skrev 2009-06-05 11:03:57 följande:
    Säker på det?Det är så där det kan börja.Hur gammal är hon?
    Hon är 31
  • Okänd

    Min mormor är den snålaste på detta jordklot. Vi köper med oss 7 st "finbakelser" när vi kommer långväga till henne för att dricka en slurk kaffe (och sen åka hem igen). Hon tackar och tar emot påsen med finbakelser och ställer in dem i sitt skafferi. Snacka om förvåning! Vi drack kaffe utan bakelser.

Svar på tråden roliga historier om snåla människor del 2