• Boothwalker

    Retrovagnstråden 16


    Välkommen till Retrovagnstråden!

    Här hittar du oss som gillar allt som har med retrovagnar att göra. Tillsammans har vi ganska mycket kunskap om äldre vagnar och kan ofta komma fram till både ungefär hur gammal en vagn är och vilket märke det är på den.


    Undrar du nåt om en äldre barnvagn så fråga gärna. Det brukar finnas i alla fall någon som har koll på vagnen antingen det är en 40talare eller en tidig 90talare. Har du frågor om hur man tar hand om och lagar eventuella slitningsskador så fråga oss gärna eller kolla på några av dessa ställen där har vi lagt in en del tips och annat kul för retrovagnsälskare:


    www.retrovagnen.se
    retrovagnen.mylava.net
    bytes.retrovagnen.se
    www.retrovagn.blogspot.com


     


    Vill du se fina vagnar så har många av oss bilder på sina vagnar i sina gallerier. Du är välkommen att titta på dem men låna dem inte till annonser eller liknande utan att fråga om lov. Det är inte uppskattat. Frågar man däremot är många av oss villiga att hjälpa till.



    OBS! Denna tråd har en starkt beroendeframkallande verkan. Det är möjligt att du kommer att bli helt insnöad på galonsufletter, stänkskärmar och kromade chassin om du hänger här. Detta kan t ex orsaka hål i plånboken och en extas vid åsynen av en äldre vagn...!
  • Svar på tråden Retrovagnstråden 16
  • tamate

    phu, så var man hemma igen från att ha varit på långsemester i skåne. har varit im lite smått då och då och kikat här men med bärvar och dålig uppkoppling men nu blir det andra bullar, bara jag fått landa så ska jag komma igång igen =)

    funderar på om det är någon fler som är intresserad av att hjälpa till med hemsidan, innan jag åkte till skåne så satt jag och frågade alla som hade annonser uta om jag fick låna bilden till hemsidan och det var ett himla jobb att hålla reda på alla samt att få ordning på sidan så jag känne att lite backup hade inte skadat =)

  • jagäraf
    Nemia noj skrev 2009-05-29 22:22:55 följande:
    Kan du se på bilden bättre, är de mönster på sidorna på den emmaljungan? är den bara grön eller marmorerat grön? Vill gärna få den väldigt lik min duo..
    Jag svarar ändå trots att du såg att den inte var lik din. Jag har verkligen försökt skärskåda bilden i tidningen men den är så liten och vagnen så mörk så det går inte att se om det är något mönster på vagnen. Tyvärr!
  • Nemia noj
    tamate skrev 2009-05-30 02:13:02 följande:
    phu, så var man hemma igen från att ha varit på långsemester i skåne. har varit im lite smått då och då och kikat här men med bärvar och dålig uppkoppling men nu blir det andra bullar, bara jag fått landa så ska jag komma igång igen =)funderar på om det är någon fler som är intresserad av att hjälpa till med hemsidan, innan jag åkte till skåne så satt jag och frågade alla som hade annonser uta om jag fick låna bilden till hemsidan och det var ett himla jobb att hålla reda på alla samt att få ordning på sidan så jag känne att lite backup hade inte skadat =)
    Vill du ha back up med bilder o text eller med sidan? Jag kan knappt n¨tt om datorer än mindre hemsidor. Men jag kan maila bilder
    3 barn.. 4 Änglar...
  • Boothwalker

    Markatta - din emmaljunga har samma mönster på sidan som min ljusbruna emmaljunga från omkring 1970 och jag tror din är gamla jämngammal

    Nemia - Förutom dina som du säger är från 77 har alla vagnar jag sett av den modellen varit från 1976... Och jag har kollat på såna länge eftersom min barndomsvagn hade den modellen fast brun


    Tills jag kommit på nåt bättre att skriva här har jag ingen gråtext. Typ...
  • Nemia noj
    Boothwalker skrev 2009-05-30 09:31:08 följande:
    Markatta - din emmaljunga har samma mönster på sidan som min ljusbruna emmaljunga från omkring 1970 och jag tror din är gamla jämngammalNemia - Förutom dina som du säger är från 77 har alla vagnar jag sett av den modellen varit från 1976... Och jag har kollat på såna länge eftersom min barndomsvagn hade den modellen fast brun
    Ja men de kan säkert stämma med 76 oxå, de e bara de att efter 2 lika dan vagnar där båda säljarna sagt att dom köpt dom 77 så tog jag för givet att dom var från 77.
    3 barn.. 4 Änglar...
  • Nemia noj

    Kan de inte vara så att produktåret är 76 och att vagnen köptes i butik 77 ??

    Kanske ska man maila emmaljunga o fråga om detta.


    3 barn.. 4 Änglar...
  • Nemia noj

    vikken adress till brio mailar ni när ni mailar dom??


    3 barn.. 4 Änglar...
  • Boothwalker
    Nemia noj skrev 2009-05-30 09:42:21 följande:
    Kan de inte vara så att produktåret är 76 och att vagnen köptes i butik 77 ?? Kanske ska man maila emmaljunga o fråga om detta.
    min teori det med. Du kan ju mejla dem och se vad de svarar men...
    Tills jag kommit på nåt bättre att skriva här har jag ingen gråtext. Typ...
  • Boothwalker
    Nemia noj skrev 2009-05-30 09:44:46 följande:
    vikken adress till brio mailar ni när ni mailar dom??
    Kolla hemsidan =) Det står längst ner på sidan.
    webmaster@brio.net
    Tills jag kommit på nåt bättre att skriva här har jag ingen gråtext. Typ...
  • Markatta

    Hej alla!
    Tack tack tack för alla fina svar! :)
    Jag hittade faktiskt en liten avgnagd silverfärgad klisterlapp med blå text nere på chassit.

    Nemia noj skrev 2009-05-29 22:24:12 följande:


    Nee kanske inte ändå...? 3.bp.blogspot.com/_cSB5qYEzAPA/Shb_6UCpinI/AA...
    Den är väldigt lik min vagn när sittdelen är på, tycker jag!
    Men jag är novis på det här, kanske inte lägger märke till detaljer...
    Jag ska lägga upp en bild på sittdelen när jag kan...
Svar på tråden Retrovagnstråden 16