• Äldre 9 Jun 11:11
    12642 visningar
    79 svar
    79
    12642

    Vi med blödarsjuka barn 8

    Välkommen hit - här hänger vi som är bärare av/själva är eller har barn med blödarsjuka.

    Gamla tråden: www.familjeliv.se/Forum-11-309/m42096145.html

  • Svar på tråden Vi med blödarsjuka barn 8
  • Berra Bus
    Äldre 9 Jun 19:18
    #1

    Det är bra att du håller ordning på oss, Ditten!

  • Äldre 9 Jun 21:34
    #2

    Ja nåt måste man ju göra när Jonah sover och jag inte vill diska...

  • Äldre 9 Jun 22:58
    #3

    Hittat hit tack ditten


    .
  • loppan­182
    Äldre 11 Jun 12:34
    #4

    Tänkte höra med er var ni har försäkrat era barn. Jag pratade med trygg-hansa idag där vi har Wilmer försäkrad för att höra hur han är skyddad om han skulle skada sig, exempelvis bryta armen. Detta har ju inte med blödarsjukan att göra men vårdtiden lär bli längre pga blödarsjukan...(som är helt undantagen i försäkringen). Den extra vårdtid ersätts inte av trygg-hansa eftersom den beror på blödarsjukan.

    Vad ska man göra? Hur har ni gjort?

  • Äldre 11 Jun 14:29
    #5
    loppan182 skrev 2009-06-11 12:34:46 följande:
    Tänkte höra med er var ni har försäkrat era barn. Jag pratade med trygg-hansa idag där vi har Wilmer försäkrad för att höra hur han är skyddad om han skulle skada sig, exempelvis bryta armen. Detta har ju inte med blödarsjukan att göra men vårdtiden lär bli längre pga blödarsjukan...(som är helt undantagen i försäkringen). Den extra vårdtid ersätts inte av trygg-hansa eftersom den beror på blödarsjukan.Vad ska man göra? Hur har ni gjort?
    Hej loppan,
    Vi har valt Folksam. Det finns en slags medlemsförsäkring där (som medlem i FBIS). Man får en försäkring (exklusive blödarsjukan) - det där med den längre vårdtiden kan man nog knappast räkna med att få täckning för någonstans... Kika här:
    www.folksam.se/seko/barnochungdom/medlemsbarn. Jag ringde till FBIS och hörde med dem. För det är inte FBIS som man är medlem i utan ett centralt hkp-förbund som jag nu glömt vad det hette... FBIS tfnnr är 08-54640510

    BTW så är det jättebra tips att säga att man har ett blödarsjukt barn till alla försäkringsbolag som ringer och ska kränga försäkringar! Jag har gjort det några gånger och de typ mumlar lite och så kan man avsluta samtalet kvickt.

    Vad har ni andra för försäkringar?
  • Berra Bus
    Äldre 11 Jun 21:41
    #6
    Rintintin skrev 2009-06-11 14:29:08 följande:
    Hej loppan,Vi har valt Folksam. Det finns en slags medlemsförsäkring där (som medlem i FBIS). Man får en försäkring (exklusive blödarsjukan) - det där med den längre vårdtiden kan man nog knappast räkna med att få täckning för någonstans... Kika här: www.folksam.se/seko/barnochungdom/medlemsbarn. Jag ringde till FBIS och hörde med dem. För det är inte FBIS som man är medlem i utan ett centralt hkp-förbund som jag nu glömt vad det hette... FBIS tfnnr är 08-54640510BTW så är det jättebra tips att säga att man har ett blödarsjukt barn till alla försäkringsbolag som ringer och ska kränga försäkringar! Jag har gjort det några gånger och de typ mumlar lite och så kan man avsluta samtalet kvickt. Vad har ni andra för försäkringar?
    På vilket sätt skiljer sig Folksams försäkring från försäkringar som andra bolag erbjuder? Vill de andra bolagen inte försäkra blödarsjuka barn överhuvudtaget?
  • Äldre 12 Jun 10:30
    #7

    Berra Bus skrev 2009-06-11 21:41:49 följande:


    På vilket sätt skiljer sig Folksams försäkring från försäkringar som andra bolag erbjuder? Vill de andra bolagen inte försäkra blödarsjuka barn överhuvudtaget?
    Jag har inte kollat, men vi tyckte att det kändes smidigt - sen får man väl fajtas med dem påsamma sätt som man får fajtas med andra försäkringsbolag. Vet bara deras reaktion när de ringt o jag har berättat om blödarsjukan - tveksamhet och sen ett lättat hej då när jagavslutat samtalet...
    Barn två kostar inte heller extra utan bli försäkrad i Zs försäkring.
  • loppan­182
    Äldre 12 Jun 11:52
    #8

    Tack för tipsen.

  • Äldre 12 Jun 12:37
    #9
    Vet bara deras reaktion när de ringt o jag har berättat om blödarsjukan
    här menar jag alltså andra försäkringsbolag (inkluderat mitt tidigare försäkringsbolag Trygg Hansa...)
  • little­mum
    Äldre 12 Jun 13:11
    #10

    Hej


    Förlåt om jag stör i eran tråd nu. Mina barn har inte blödarsjuka men jag tänkte att ni måste vara lite av experter när det kommer till "blodfrågor". Min son är 6 år och har i 5½ års tid fått petekier i tid och otid, han har även en konstant mikroskopirk hematuri. Han är utredd men de har inte hittat något fel på blödartiden eller i blåsa/njurar. Nu har dottern 2 år också börjat få petekier. Hurvida hon läcker blod i urinen vet jag inte.


    Många gånger kan "vanliga människor" som har egen erfarenhet komma med tankar/förklaringar/synpunkter som är svårt att få från läkare. Därav inlägget här. Så har ni några råd eller fakta så blir jag glad.


     


Svar på tråden Vi med blödarsjuka barn 8