Inlägg från: Fru H 81 |Visa alla inlägg
  • Fru H 81

    Vi som vill ha bebis nu! Tips om hur man kan påskynda det hela...

    Vill uppdatera lite...
    Var hos bm i torsdags och bad om hinnsvepning men hon ville inte (trots att hon märkte hur desperat jag va:( ).
    Hon sa att hon vill inte ta den risken i fall att moderkakan skulle ligga för ingången och om hon skulle peta där så kanske jag skulle få en stor blödning vilket hon inte ville ha på sitt samvete... Hon sa att är man på förlossningen så är det en annan sak, för då har man alla resurser i sin närhet. Hon sa att det bästa är sex, men då sa jag att det har vi redan provat plus tusen andra saker, men inget hjälper...
    "Ja, men det kommer säkert att sätta igång snart...." "Nej, jag tror inte det..." Jo då", "Nej, jag tror inte att min kropp kommer att sätta igång det själv..." o.s.v.
    Ja lipade på vägen hem och kände mig jättebesviken. Nu får jag sikta in mig på fredag istället, då har jag läkartid för bedömning och hon kommer att undersöka mig, det är liksom det det går ut på. Då kommer jag defenitivt be henne skicka in mig till sjukhuset där de kan besluta om jag får en igångsättning eller ej.

    Hur går det för er andra?

  • Fru H 81

    Lever i väntan: Förstår precis hur du känner, det är samma här. Tror inte längre att den kommer att komma av sig själv, håller tummarna för igångsättning snart, vägrar vänta bf+21 som det är här i gbg.

    Mammamu04: Här har man testat allt av det också, men det känns inte som min kropp vill släppa ut den lilla bebben.

    skrållan1978 & eia: Håller tummarna för er att det ska ta fart på allvar nu då så att ni snart får snosa bebbe.

    lindsath: Grattis!!! Och, oj vad fort det gick. Hur och när började det?

  • Fru H 81

    Möjlig mamma skrev 2009-08-09 01:23:26 följande:


    Bf+21? Oj, det var länge att vänta. Det låter otroligt jobbigt. Håller tummarna för att du ska slippa det.
    Ja, det är ju nästan så att man vill skriva sig hos min syster nu (som bor i stockholm) för att man ska få en tidigare igångsättning garanterad... Helt sjukt egentligen att det ska ha betydelse för var i landet man bor någonstans...
  • Fru H 81

    Tack:)) Ja, vi får verkligen hoppas att ingen av oss behöver gå över till igångstättningens gräns! Hur går det för er, några nya känningar eller har ni gett upp hoppet?

  • Fru H 81

    Lilla Smilla skrev 2009-08-09 21:27:17 följande:


    Nu har vår älskade och mycket efterlängtade lilla Elna kommit! Efter lång väntan ville hon äntligen komma ut torsdagen den 6 augusti, på bf+6. Tydligen funkade omvänd psykologi på henne. Hon var 50cm lång och vägde 4350g, en liten knubbis! Första värkkänningen kom kl. 7.00. Vi skrevs in på förlossningen kl. 11.13 och kl. 13.16 var hon född. Det var tufft och intensivt, mycket värre än första förlossningen. Kan lätt säga att jag aldrig haft så ont i hela mitt liv. Men det var det självklart värt när man fick upp lilltjejen på magen!
    Stort grattis!! Vad skönt för dig! Du gjorde inget särskilt dagen innan som du tror kan ha gett effekt *hoppfull*

    Möjlig mamma skrev 2009-08-10 05:55:02 följande:
    Grattis! Smärtan kan vara jobbig men som du säger det är självklart värt det när man väl får sin bebis på magen. Efter haft förvärkar i flera timmar och trott att det var på g så avtog självklart allt. Det är så frusterande att tro att det är på G bara för att några timmar senare konstatera att det var det inte. Frågan är nu om jag verkligen kommer tror att det är på g när det faktiskt är det och fixa barnvakt till syskonen i tid. Ju mer jag blir lurad utav dig bebisen ju längre tid tar det innan jag skulle ringa någon. När det väl är dags kanske man står där utan barnvakt p.g.a. man ringde inte i tid. SÅ jag säger till dig bebis; -nästa gång får det vara på allvar!! ANNARS!! Just nu har jag ett kärleks- och hat-förhållande till min bebis. Jag älskar pyret och längtar så otroligt mycket efter henne/honom fast jag hatar också henne/honom för att hon/han aldrig kommer. Imorgon är det mvc-besök igen och då hoppas jag på att jag ska kunna övertala min bm om att jag ska få en viktuppskattning och eventuellt en igångsättning fixad trots att bf inte är förrän söndag men jag tvivlar att jag kommer få henne att gå med på detta. Usch, min rädsla för att föda ett stort barn blir bara större och större ju längre tiden går. Nej, jag får nog prova den där metoden sitta i badkaret och blåsa ballonger eller något annat snart.
    Behöver jag säga mer än att jag förstår dig precis...
  • Fru H 81
    crazyhannah skrev 2009-08-10 15:39:42 följande:
    Har inte läst på ett tag men säger GRATTIS till alla bebbar..Här kom förlossningen igång i onsdags kl 18 och kl 07 fick vi en underbar son en Alexander. Han vägde 4300 och var 53 cm lång. Kom hem idag efter en lång vistelse på Neonatal p.ga av hans socker var dåligt, så det blev sond och sockerdropp. Men nu mår han bra och ligger och sussar här brevid.Kram på er alla
    Stort grattis till dig!! Hur satte förlossningen igång och hade du några känningar innan?
  • Fru H 81
    nahna87 skrev 2009-08-10 20:31:59 följande:
    Ja vill me ha! Men bebis lyssnar inte...
    Vi har ju båda bf idag, kanske att det är så att bebben inte vet att det är idag den ska komma;)
  • Fru H 81
    advanced skrev 2009-08-11 00:30:32 följande:
    En kompis sa det till mig, att mitt bakande var en undermedveten förberedelse inför alla som kommer för att träffa bebisen sen. :) Så nu när jag har bakat färdigt kanske bebisen känner sig redo att komma ut... Jag är det iaf väldigt redo för bebisen!
    Vi håller tummarna för att det blir så! Skrev av mig lite i en annan tråd, för er som inte läser den delger jag gärna min frustration över gårdagen och natten här:
    Äntligen så fick jag lite kraftigare sammandragningar från igår kl.17. De var av en helt ny karaktär. Efter någon timma gick jag ut på promenad (igen) för att puscha på det ytterligare. Fick hyffsat regelbundna förvärkar, men de var bara så där ordentliga när jag stod upp (man kan ju inte stå upp hela kvällen).. så jag gick och la mig och sammandragningarna fortsatte. Jag kunde dock inte somna och har väl nu sovit en 3-4 timmar i natt. Men! Självklart så har både sammandragningar och förvärkar slutat:( Jag blir så arg!! Varför?! Är helt slut nu men kan ändå inte somna. Ska in till stan och göra en massa ärenden och sen fika med en kompis, tack och lov.. Någon som känner igen sig?
  • Fru H 81

    Vad ni är snälla!! Tack för stödet:) Nu var promenad med grannen bokad kl.18.30 iaf... Ingen slemmis här (vad jag vet), men det var inget jag märkte av förra grav. heller...

    skrållan1978: Stackarn!! Men vi håller tummarna för att det blev som sist, att hinnsvepningen gav effekt lite senare... He he, ja min man är tvärtom, han förstår inte varför jag har så bråttom med att bebben ska komma ut...

    Möjlig mamma: Håller tummarna för att det var lugnet före stormen inatt då. Var också rädd för att jag läckte vatten en gång och då ville de på förlossningen att jag skulle komma in för att bekräfta eller avslå vattenavgång. Man får ju ändå åka hem... Fördelen var att de undersökte mig och fick även en liten hinnsvepning då..:) (dock utan resultat som du märker...). Har du ringt och pratat med dem?

  • Fru H 81

    Skrymplan: De säger ju att fostervattnet hela tiden fylls på nytt, men om vattnet gått så ska ju förlossningen satt igång inom 3 dygn, annars är det troligt att de sätter igång en. Om det är en lite läcka så sa de att man brukar fylla en binda eller två om dagen iaf... Men, tycker absolut att du kan ringa och prata med dem iaf.. så slipper du undra.

    Möjlig mamma: Bm på förlossningen konstaterade för mig också att det antagligen var slem (ursäkta alla känsliga), tyckte det lät jättekonstigt när jag vaknade av att det rann till mellan benen på mig och det var en vattnig fläck på lakanet och kan som du Skrymplan säga att det inte var kiss. Slem är för mig inte i flytande form, men tydligen så kan man ju få vattniga flytningar som du säger. Håller tummarna nu för att dina förvärkar utvecklas till mera. Hur känns de nu och hur regelbunda är dem?

Svar på tråden Vi som vill ha bebis nu! Tips om hur man kan påskynda det hela...