Inlägg från: kajsamupp |Visa alla inlägg
  • kajsamupp

    Vi som plussat efter IVF i mars/april 2009

    Ammiz: Roligt att läsa hur det gick för er. Bra att du kände dig trygg med det hela även om själva förlossningen inte blev helt som ni planerat. Grattis på födelsedagen också. Mys nu ordentligt

    Nevadita: Bra initiativ ang listtråden. Önskar dig en spännande natt hellre än lugn.

    Tels: Tack för länken, ska kolla den.

    Kram till alla

  • kajsamupp

    grattis hoppet och eson

    håller tummarna för dig i helgen nevadita. vill så gärna att krumelura ska börja röra på sig. ja visst har alla fina namn! (saga finns väl hos fler fast vi har det bara som andranamn.)

  • kajsamupp

    Kära nevadita, hoppas du inte känner dig ensam här på tråden. Vi finns här och tänker på dig även om det inte blir lika långa och frekventa inlägg. Snart är det din tur Kram till dig.

    Imorgon ska vi (J) bekräfta faderskapet och så ska vi till läkaren på BVC för att kolla varför hon fortfarande är gul. Hoppas så att de inte upptäcker något knas.

    Kram till resten av er! Snart är det jul och vi får alla mysa med våra nya familjer!

  • kajsamupp

    Ammiz: Vi fick besök från BVC när hon var 6 dagar tror jag, och sen var vi där en gång i veckan fram tills en månads ålder, nu mindre.

    Tels: Om du känner för att öva lite barn-familjfotografering under mammaledigheten finns vi här i närheten

    Nevadita: Usch vad taskigt med falskt alarm Hoppas verkligen det är dags på riktigt när det väl sätter igång igen.

    Ego: Gick bra på BVC idag, Kajsa ökar typ 300 gram varje vecka coh verkar ändå få mer än tillräckligt med mat fast hon klagar på att brösten är tomma om kvällarna. Klarade 2-månaderskontrollen hos läkaren (skulle göra den i mellandagarna med då är vi borta så vi gjorde den i förtid) och fick tid till lab för att ta prover på leverfunktion mm eftersom hon fortfarande är gul. Men hon bedömdes som pigg coh alert och välmående

  • kajsamupp

    Ang sömn och hygien: Sover fortfarande i 2-timmarsperioder, eftersom dotter sover i 3-timmarsperioder som högst och jag försöker hålla mig vaken tills hon ammat färdigt för att flytta över henne till snuggle nest. Går sådär kan jag säga. Men vi sover länge totalt, från kl 12-10 ungefär, så jag klarar dagarna utan större problem som tur är. Det där med att hinna med andra sysslor kan man nog glömma ett tag tror jag. Hinner jag sätta igång en tvättmaskin hinner jag inte hänga den, borts tänderna framåt lunch, dusch varannan dag när J är hemma och kan ta henne... Har prioriterat att raka benen en gång sen hon kom till världen, tiden går liksom åt till annat..

  • kajsamupp

    Jippy: Usch, det där med mjölkstockning har jag hört är bland det värsta. Och stackars liten som måste klippa tungbanden, har aldrig hört talas om det förr. Hoppas det blir lättare för honom då.

  • kajsamupp

    snart 6 veckor

    ÖnskanS: Bra förslag att skriva ålder som rubrik, för oss som fått. En fråga, hur gör ni för att söva bebisen efter amning och rapning? Vår somnar nästan bara av amningen och vaknar sen när vi lägger henne igen och vill inte alls somna om då, så då blir det amning igen coh i värsta fall på tomt bröst.. Då blir hon inte glad, kan jag meddela. Verkar som om det inte finns någon botten i henne..

  • kajsamupp

    6 veckor idag

    Monamona: Ingen tyngdkänlsa kommer jag ihåg, däremot en enorm svullnad som gjorde att jag i åtminstone två veckor inte hittade rätt där nere Har dessutom slarvat rejält med knipövningarna (hmm, gör ca en per dag om jag har tur) så jag har ingen lust att nysa direkt för då lär det ju rinna..

    Ang amning/ersättning: Funderar också på att börja ge ersättning, speciellt på kvällen coh natten för att ge den där mättnaden hon inte verkar få frå mig. Jag misstänker att hon inte blir helt mätt av mina två bröst eftersom hon sliter i dem och ser allmänt missnöjd ut ofta när hon hållit på ett tag, plus att hon direkt efteråt gör sugrörelser och letar efter sin hand etc. Kanske värt att prova napp, förresten? Med tanke på att hon ökar rejält i vikt får hon ju tillräckligt, även om hon själv vill ha mer! Ersättning till natten tänker jag dock kan göra att hon sover längre pass, än de där två timmarna hon klarar nu..

    Nevadita: Ok, sista magbilden, fin, men nästa bild får vara på krumerlura istället

  • kajsamupp

    Ego: Var på Huddinge sjukhus idag med Kajsa, som klarade blodprovet utmärkt stärkt av amning under tiden Nu får vi bara invänta positiva svar från läkaren.

  • kajsamupp

    Ego: Ska fortsätta pumpa ur några dagar till för att få se om det räcker, så jag kan ge henne en liten portion till innan läggdags. I natt sov hon faktiskt nästan 4 timmar (räknat från när jag började amma henne i och för sig, tog ju en timme..) efter att ha gett båda brösten. Men sen somnar hon efter ett bröst och vaknar efter 2 timmar coh jag är för trött för att orka hålla mig vaken och se till att hon äter mer innan hon somnar.

    Tips: Köp boken om de olika utvecklingsstadierna under första året, rekommenderas! 40 spänn! Växa och upptäcka världen. Tycker det är synd att jag missat att läsa om det första stadiet, som ju är över för kajsa.

    Ammiz: Låter så mysigt för dig att få chans att lära känna dottern så snabbt och djupt! Annars brukar det ju ta lite längre tid för "den andra" eftersom mamman liksom fått ett försprång pga livmoder. Jag tror det är jättebra att du klurar ut alla såna där saker, som vad som lugnar henne, det är väl alltid bra om man är två om det, coh S kommer att hitta sina egna lösningar på sitt eget sätt.

    Nevadita: Kram, håller tummarna för att Krumelura hört din beställning till lucia

    Bullen: Skönt att du fortfarande gillar att vara gravid! Och roligt att det närmar sig, tänk efter julhelgerna är det ju nästan dags!

    Jippy och ÖnskanS: Ska fundera på det där med napp, det skulle ju vara skönt. Nu försöker vi avleda hennes sugrörelser med diverse andra saker, och ofta funkar det och då antar jag att det är sugreflexen och inte hunger hon har.. Har också gett bröstet hur ofta som helst, i alla fall i början, tills en kompis sa att "hon ju iinte alls är hungrig nu för hon jag ju just ätit", och bar henne ett tag så blev hon lugn ändå... Hoppsan! Tycker det är svårt att tyda om det är hunger eller sugreflex..

    Kram

  • kajsamupp

    Tels: Oj, vad skönt att han sover så länge! Det måste vara underbart att själv få sova så ostört.

    Monamona: Jag tycker också att det verkar vettigt och ammade stup i kvarten i början men sen någon vecka tillbaka så sliter och drar hon i bröstet samtidigt som hon utbrister irriterade läten när bröstet inte är fullt, hon verkar milt sagt inte alls nöjd Så då har jag försökt vänta tills det gått 2 h sedan förra amningen för då ska ju brösten vara fyllda, plus att jag försöker pumpa ur för att öka produktionen. Inte lätt det här med amning tycker jag..

    Nevadita: Det var imorgon du beställt va? Hoppas.

    Turbo: Förstår att det känns jobbigt med operation för din lilla! Tur att läkarna säger att det kommer gå bra! Tufft att vara ensam ockås, kan tänka mig att det inte är lätt med två så små som ska ha mat och göra allt samtidigt. Jag tycker det är fullt tillräckligt med en..

    Idag har vi handlat julklappar. J tog en promenad utomhus medan jag rände i affärer på egen hand. Skönt att få lite egen tid tycker jag!

    Kram alla

  • kajsamupp

    monamona o ammiz. kajsa gör likadant- tycker dock hon verkar ha mindre ont efter att vi börjat med minifom o sempers magdroppar.

  • kajsamupp

    önskans. här i stiockholm har det ockaså kommit en hel del snö. skulle ta bussen till mitt läkarbesök i morse trodde jag. men ack, jag hade kollat fel i tabellen.. fick ta en rask 40-minuters proménad i 10 cm oplogad nysnö istället. bra test av barnvagnen med andra ord! är glad det blev en gammal vanlig modell med rejäla hjul! i jul blir det skidåkning hemma hos mor o far i söderhamn!

    nevadita var är du.. hoppas allt är bra!

    kram

  • kajsamupp

    ÖnskanS: Roligt med leende, det är säkert mot dig och inte en slump. Vår Kajsa fick sin första antydan vid 4 veckor men sen växte det till riktigt leende vid 5 veckor coh nu går det inte att ta miste på Skönt att din dotter växer bra!

    Turbo: Tack för infon om Nevadita. Trist att hon behövde bli igångsatt men skönt att hon äntligen ska få sin krumelura. Modigt av dig att bege dig ut själv mitt i rusningstrafiken. Jag fick lov att ta hit bästa väninnan för moraliskt stöd för att våga mig in i huddinge centrums affärer Trådfika är jag verkligen med på!

    Kram

  • kajsamupp

    ja det är en del snö.. vi upptäckte en tydlig nackdel med att ha egen entré i morse: det går knappt att öppna dörren när det snöat 20 dm som det gjorde i natt.. och parkeringen var fortfarande oplogad efter att första snön kom, så J lyckades inte få loss bilen utan fick gå i djupsnön. och jag fick avboka dagens BVC-besök för att alla bussarna var inställda. så är det att bo i storstan när snön slår till ska nog önska mig en rejäl spade i julklapp i alla fall. att ta bort så här mycket snö med sopen är inte att rekommendera..

    jag föreslår en trådfika i huddinge, eftersom vi är tre som bor i närheten. jippy, var bor du? turbo, du åker gärna bil, eller hur, eller kanske antar du utmaningen att ta dig häråt kommunalt?

    fick provsvaren för Kajsa idag. lite lågt hb, under gränsen, men inte så lågt att någon behandling krävs, men kanske vill de följa upp värdet med nya prover om en månad trodde BVC-sköterskan. billirubin var lågt vilket var bra, och konjugerat billirubin bara strax över gränsen vilket var naturligt sa hon. så på det hela taget var det bra!

  • kajsamupp

    tänker på nevadita, hoppas allt är bra med er och krumelura som jag hoppas tittat ut vid det här laget. turbo, inte har du hört något mer?

  • kajsamupp

    7 veckor idag

    Välkommen Krumelura, din mor har längtat efter dig så och vi andra har också väntat och väntat! Hoppas det gick bra ändå, fast det verkar ha varit tufft.

    jippy coh Turbo: Jag har inte kört bil med henen själv, men å andra sidan kör jag ju helst inte bil själv över huvud taget... Alldeles för mycket bilar här i stockholm.. Men jag skulle vilja ha en sån där spegel när det väl blir dags att testa. Men det är lite meck, med babyskyddet som är tungt och sen kanske krångla in en vagn i bagaget (det har jag itne ens testat än för det ser så tungt ut, måste nog skaffa en lite lättare vagn att ha med i bilen tror jag).

    turbo: Förstår det är jobbigt med operation. Bra att ni fått tid så snabbt och att det hon slipper narkos, det måste väl vara bättre ändå som du resonerar tror jag. Tänk vad skönt för er alla när det är avklarat!

    Kanske blir det trådfika närmare stan ändå, eftersom ni bor "på fel sida"

    Nu ska jag väcka dotter. Hon fick stiga upp alldeles för tidigt imorse eftersom vi trodde vi skulle till BVC. Så nu har hon sovit flera timmar, både i vagn, i min famn, och nu PÅ GOLVET på filten med favoritleksaken alldeles intill ansiktet.

    Imorgon åker vi till Finland och svärföräldarna, som ska få träffa Kajsa för första gången. Spännande och läskigt att åka båt med henne, och försöka återskapa de få rutiner vi fått i ett annat hem..

  • kajsamupp

    Monamona: Snöstorm? Jag har inte kollat väderleken alls sen Kajsa kom så var dag blir liksom en överaskning. Ska det fortsätta vara snöstorm även imorgon kväll? Det verkar onödigt, vill helst ha lugnt vatten.. Vi åker hem 28/12 så vi får ganska många dagar som svärföräldrarnan får lära känna dottern. Och jag tänkte passa på att försöka åka lite skidor

Svar på tråden Vi som plussat efter IVF i mars/april 2009