Inlägg från: kajsamupp |Visa alla inlägg
  • kajsamupp

    Vi som plussat efter IVF i mars/april 2009

    Hoppas på mirakel: Stort grattis! Skönt att det gått bra och att du upplevde förlossningen som positiv

    Monamona: Härligt med slemproppen, snart kommer bebis!

    Hi hi, jag hade planerat att raka benen, bikinilinjen och lite mer än så, men ack. Inte ens en dusch fick jag till den dan, coh benen var senast friserade för en vecka sedan. Men som tur var var det inte så mycket jag tänkte på när jag väl låg där med benen isär Jag frös så under värkarna så jag fick två filtar att ha över mig coh det skylde väl det värsta ända tills krystvärkarna kom och jag blev svettig coh filtarna åkte av.

    Turbo: Jobbigt att bli osams, samtidigt som det väl är förståeligt mitt i allt kaos och allt nytt som inträffat. Skönt att ni löst det. Förstår att du är nervös inför svärmor. Inte lätt att ha någon hängande över axeln. Hoppas det går bra ändå.

    Ego: Har idag vidgat vyerna med min kompis och bebis i Huddinge centrum. Promenerade dit, gick i affärer, lyckades till och med prova några plagg på HM utan att drabbas av panik för att hon skulle vakna, lyckades sedan klara av det när hon väl grät på en annan affär istället, slank in på BVC för att amma coh åkte buss hem. Shit, vad skönt att ha bästa kompisen som är tvåbarnsmor som moraliskt support Värre blev det nu på kvällen, när hon för första gången skrek otröstligt en halvitmme och jag inte kunde trösta henne varken med mig eller mina boobs. Som tur var lyckade J, men jag blev så stressad över denna gråt att jag började gråta själv. Så jobbigt när man inte vet vad man ska göra

  • kajsamupp

    ÖnskanS: Nej, jag kan inte babymassage men har för mig att det var lite tips i LIberokassen vi fick på BB. Har bara hört att det ska vara bra. Fick även tips i annan tråd om sempers magdroppar och minifom mot gaser och magont. Och stryka på pannan. H0ppas denna natt blir bättre för er.

  • kajsamupp

    Ammiz: HÄRLIGT att ni kommit igång, äntligen, som ni väntat och längtat. Håller tummarna för att det kommer igång så snart som möjligt coh att allt går smidigt och bra. Tänk, snart är er bebis här

    ÖnskanS: Ja, det är inte lätt att vända på bebisens dygnsrytm direkt. Man får tänka att det är en begränsad tid. Idag har vår bebis inte haft någon gråtattack som igår, som tur är. Hon sitter nu på min mage i bärsjalen. Mysigt.

    Ego: Har just insett att bebis vuxit mycket under den månad hon har varit hos oss. Förbi är den tid då hon var riktigt riktigt nyfödd Den kommer aldrig att komma tillbaka, den där mysiga tiden då allt var nytt och hon var som ett slappt mjölpaket.. Nu har hon faktiskt fått ganska mycket stadga i nacken och ryggen, har många nya ljud för sig (idag kom ett nytt:, ett glatt pip/tjut) och hon kommunicerar genom att härma mig när jag sträcker ut tungan och har vi tur så får vi ett litet men ändå högst troligt svarsleende när vi gosar med henne Så mysigt och spännande att se att utvecklingen går så snabbt fast hon fortfarande är så liten.

    Tankar till Monamona

  • kajsamupp

    Hoppas på mirakel: Åå, vad härlig förlossning du verkar ha haft. Så roligt att det blev så bra och som du önskat Visst var det en otrolig upplevelse, på alla möjliga sätt och vis.

    Och ja, det vore superduper om vi alla kunde träffas. Tänk vad trist det skulle ha varit att gå igenom alla dessa månader utan att ha haft er alla att prata med!

    Själv har jag roat mig med att lägga upp några fler bilder på... ja, Kajsa, blir det nog. Kajsa efter katten. Hoppas de hinner träffas innan hon går bort. Kommer nog att bli retad eftersom det rimmar på bajsa, men jag kan inte tänka mig något namn som passar bättre.

    Kram i lördagskvällen till er alla.

  • kajsamupp

    tels: grattis på namnsagen oskar! Låter som om ni har jobbiga nätter, usch. vi hade också en sån inatt. hon somnade 3.30 i ren ilska efter att ha försökt amma non stop sen midnatt och såklart inte fått så mycket som hon önskade på slutet måste nog pumpa ur för att ha i reserv vid såna tillfällen..

    vet ni någon bra bok eller broscyr om spädbarns utveckling? jag har kollat på babycenters hemsida där det står mycket intressant.. men en bok kan man ju läsa medans man ammar men det är svårare att surfa

    hoppas det händer något snart för er som väntar.. undrar även hur det gått för monamona.

  • kajsamupp

    Trollat: Stort grattis! Skönt att det gick så snabbt och effektivt coh att du upplevde det positivt. Och lyckos er som får vara tillsammans hela familjen så länge sådär i början, det är få förunnat men säkerligen mycket värdefullt!

    Nevadita: Tack för länkarna. Jag håller med Trollat som skrivit så klokt. Jag tror du med bm hjälp kan reda ut mycket via telefon bara du står på dig och är frågvis. Jag hade planerat att raka benen och övriga håriga ställen, men hade inte en tanke på det när det väl satt igång. Måste dock erkänna att jag faktiskt tänkte lite på det under förlossnigen med benen isär, men se det gick ju ändå.. Låter alldeles ypperligt tycker jag, att du inte ägnar tankar åt så små saker när så mycket annat är mer betydelsefullt

    Ego: Har varit till BVC idag och fått en läkartid till vår Kajsa nästa vecka. Hon är fortfarande lite gul och de vill utesluta att hon har något knasigt med levern Den risken är väldigt liten så jag är inte så orolig, men det är bra att det kollas upp. Hon har i alla fall växt bra, ökat 1 kg den här första månaden coh nu väger hon 4100 gram och har hoppat upp till mittenkurvan. Nu ska vi ta en tupplur.

    Väntar på rapport från Monamona, och kanske även från Ammiz som inte skrivit de senaste dagarna. Hoppas ni mår bra allihopa.

  • kajsamupp

    Små tårar trillar igen när jag läser allt trevligt som hänt! Stort grattis till Monamona och Ammiz Det gick ganska snabbt ändå för dig, Monamona, även om det så klart var jobbigt ändå. Visst är det underligt, att vi fått ut en bebis Det där nere blir sig inte likt på ett tag kan jag meddela

    Turbo: Vi köpte först det där röret för en hundralapp på apoteket, vilket var värdelöst tycker jag. Köpte sen Medela Harmony som funkar bra, även om jag inte använder den just nu (vilket jag väl borde för att inte reta upp Kajsa när hon vill äta konstant om nätterna).

    Håll ut, Nevadita, snart är det din tur att få se krumelura Kram till dig.

Svar på tråden Vi som plussat efter IVF i mars/april 2009