Inlägg från: kajsamupp |Visa alla inlägg
  • kajsamupp

    Vi som plussat efter IVF i mars/april 2009

    33+0

    Oj, vilken aktivitet!

    Tels: Vi vill (läs jag vill,..) komma närmare skärholmen där jag jobbar, för att få kortare resväg sen. Har kollat i Kästa och Vistaberg på lägenhet och radhus. Får se till helgen

    Turbo: Skönt att det gick bra hos läkaren!

    Bullen: Det är inte roligt att vara orolig Hoppas du kan prata med din bm om det och att bebis börjar kicka rejält snart så du känner dig säkrare.

    Stockholmstöserna: Hur har ni det för en fika på lördag? Eller senare?

    Tels och Jippy: Min bm säger att jag blir kollad om jag går över en vecka men jag har inte hört om de kollar med ul då eller vad de gör.

    Nevadita: Roligt att du haft en bra dag i utlandet Självklart är du värd en massa godis! Själv har jag tre vita vinflaskor från Moselområdet där vi var på semester som ligger och väntar, får hålla hårt i dem för att inte sambon ska dricka upp dem ensam, hoppas få smaka lite grand så småningom är amningen inte sker så tätt längre

  • kajsamupp

    Oj, såg inte att du skrivit, Monamona! Jag kan också efter vaccinet, är nog mest ledig då, men fikar gärna före också.

  • kajsamupp

    33+1

    Stockholmstöserna: Kanske kan vi fika någonstans där det inte är så mkt folk?

    ÖnskanS: Jag lever också ungefär som vanligt, det enda jag inte ska göra som jag brukar är att trängas med svettiga folk på Lidingöloppet Men det känns helt ok.

    Monomona: OOJJ, vad roligt! Vi har varit på visning i just Segeltorp och Utsälje, helt mysiga områden coh nära jobbet! Och så kan man fika på Zetas varje dag! Vi har kollat på byggmästarvägen minns jag. Och slåttervägen.

    Bullen: Skönt att larven kommit igång igen

    Turbo: Usch, vad trist att du varit inne igen. Kan tänka mig att det itne är uppmuntrande läsning i din journal, får hålla med om att du inte är den mest följsamma patienten, eller hur Ta det nu lugnt, snälla du.

    Nevadita: Roligt med din date! Det känns så härligt när man träffar en gammal bekant, och så känns det som om man bara kan ta vid där man avslutade, även om det var flera år sen man hade kontakt

    Kram alla

  • kajsamupp

    Monamona: Minns att vi sett radhus till salu på en grannväg också, med liknande namn, så det kanske är din väg! Det lutar dock åt att jag ska försöka gulla med sambon så det blir vistaberg i helgen, men vi får se om jag lyckas. Det är ju bara på andra sidan skogen, så då kan vi ju mötas vid sjön

  • kajsamupp

    33+3

    Monamona: Härligt, grattis till 30-strecket. Själv tycker jag att veckorna började gå snabbare då, kanske blir det samma för dig. Visst har väl nästan alla börjat närma sig 30-strecket nu?

    Nevadita: Fyller du år? Eller varför kalas? Skönt att du fått kuratorskontakt, jag tror det blir bra för dig att få ventilera allt som hänt. Hoppas du mår bättre efter lite vila och att det inte blir ngn förkylning.

    ÖnskanS: Skönt att du ska bli kollad igen! Appropå amningstoppar så har jag fått några från vänner, både från hm och polarn o pyret. Har köpt en själv från hm också, känns helt ok nu men då har jag ju inte testat den viktigaste funktionen än Tror det kan vara bra att han några innan, för det lär väl inte bli lätt i början att ränna omkring i affärer antar jag.

    Imorgon springer J lidingöloppet med en vän som är här och bor hos oss under helgen. Han är en högljudd och yvig skåning som är mycket underhållande, riktigt roligt att få besök Vi får inte så ofta besök, det är mest vi som åker bort istället. Bra med omväxling!

    Önskar alla en härlig helg!

  • kajsamupp

    Nevadita: Å, födelsedagskalas, skönt att det gick bra. Från Tyringe kommer han, den yvige skåningen som gästar oss. De har precis kommit hem och ätit middag, och nu har de däckat i soffan. Gick tydligen inte så bra som de tänkt sig idag på 3-milen. Något med att åldern tagit ut sin rätt, istället för att erkänna att de inte tränat tillräckligt..

  • kajsamupp

    Nevadita: Jaha, då kanske ni har träffats Han är 75:a men har inte bott där på många år, men ändå.

    Ego: Efter mkt dribblande fram och tillbaka och en hel del kvinnlig list lutar det nu åt att vi kommer att flytta till ny lägenhet om några veckor Men ack, vad fort allt ska gå. Helst hade mäklaren velat ha in oss redan idag för att skriva kontrakt. Nu lyckades vi förskjuta det till slutet av veckan istället. Känns roligt och spännande Tur att jag blir mer ledig snart, för det blir en del att stå i. Idag har jag spenderat nästan hela dagen i olika telefonsamtal, har inte ens hunnit tvätta mig. Urk.

    Hoppas alla hade en bra helg!

  • kajsamupp

    5 v kvar!!!!

    Nevadita: GRATTIS! Hoppas du får en lugn och skön dag med tårta och kramar. Skickar här en bamsekram från mig till dig

    Tels: Skoj att du tyckte profylaxkursen var bra! Jag tyckte det med, speciellt för att förbättra samarbetet m J och få honom mer delaktig och förberedd inför det som kommer att komma. Jo, på torsdag skriver vi kontrakt på en bostadsrättslägenhet i Vistaberg, en 3:a eftersom vi så småningom kommer behöva ett till rum. Fördelen är att kök-vardagsrum känns luftigt och skönt, med stora fönsterpartier mot uteplatsen som kommer att bli jättemysig med lite blommor och sånt för att skärma av. Nackdelen var att sovrummen ligger i souterräng så fönstren är ganska små, men å andra sidan ska vi bara sova där, tänker jag.. Huset byggdes 2008 så vi behöver inte renovera, även om jag på sikt vill ha andra tapeter som jag själv valt. Hela området är nybyggt och består av trähus och det är betesmarker, hästar, skog och sjö runt knuten. Kommer troligen att gå på Huddinge BVC, 1,5 km bort. Och cykel-joggingavstånd från Skärholmen där jag ju jobbar Blir nog bra!

    Ego: Kan inte fatta att tiden gått så snabbt! Går in i v 35 idag. Känner mig tung och otymplig, sover sämre och är tröttare, men har inga direkt besvärliga riktiga krämpor vilket jag är SÅÅÅ tacksam över. Ska nog orka några veckor till även om tålamodet börjar tryta. Jobbar sista vanliga veckan på jobbet. Sen har jag typ 6 arbetsdagar kvar lite spridda över veckorna som kommer, innan jag blir helt ledig. Är det dags att börja förbereda sig på riktigt snart? Packa väskan, när gör man sånt? Skriva förlossningsbrev, ska man göra det? Handla det sista måste det väl ändå vara hög tid att göra? Speciellt som åtminstone två helger kommer gå till flytt och sånt..

  • kajsamupp

    Monamona + tels: Skoj att vi hamnar i samma hörn av stan Det blir nog roligt att träffas med barnvagnarna i högst hugg. Monamona, kommer du att gå på Segeltorps BVC, eller Stuvsta? Och du tels, blir det Tullinge BVC då?

    Turbo och Jippy: Hur långt bort bor ni? Var det förresten fler från stockholm?

    Tels: Skoj att ni kommit en bit på väg med allt inhandlande. Du får väl planera för målandet och låta sambon göra jobbet, eller hur

    Vi ska inhandla madrass och sängkläder, skötbord en sån där babyvakt eller vad de heter. Och sen kanske man behöver tvättlappar och sånt också? Och bärsjal? Och amningsbehå och inägg och sånt? Hmm, ska nog också skriva en lista på det som är kvar.

    Ang flytten så får det bli som det blir. Våra föräldrar får komma ner och vi får leja vänner och bekanta här. Och flyttstäd tänker jag då inte utföra, när det går under hushållsnära tjänster

    Precis, Turbo, du brukar ju skriva nästan dagligen. Allt väl?

  • kajsamupp

    34+1

    Nevadita: Vad bra att du kunde tala med kuratorn och att hon verkade bra! Du är värd att få prata av dig och må bättre! Kanske är det lättare att lyckas få med allt på läkarbesöket om du skriver ner lite, i punktform eller brevform? Det brukar jag uppskatta när patienter kommer till mig, det blir så mycket lättare då att ta upp det som är viktigt för patienten istället för sånt som jag "gissar" är viktigt. Och hinner du inte ta upp allt går det ju alltid att lämna lappen/brevet så läkaren kan läsa resten sen. Många gånger är det ju lättare att formulera sig tydligt i text. Håller tummarna för att det går bra!

    Ammiz: Hur mår du nu och hur går det med eventuellt samtal m kurator/psykolog?

    Turbo: Skönt att ni mår bra allihopa. Hi hi, jag vill gärna se din mage, den verkar härlig. Jag börjar också växa ur mina mammabyxor så det är mest jeanskjolen nu som gäller när jag ska visa mig för folk

    Tels: Hur gick det med sjukskrivningen?

    Monamona: Ja, BVC-tanken känns lite busig fortfarande. Har precis kommit på att det ju börjar närma sig för livet efter gravidmagen också, med en alldeles riktig bebis. Kom till Huddinge BVC vetja, om du ändå tänker prova flera

    Ego: Imorgon ska vi förhoppningsvis skriva kontrakt på lägenheten. Men idag var J på väg att dra sig ur för mäklaren är så inkompetent, men nu verkar irritationen ha lagt sig lite grand. Så håll gärna tummarna att det går vägen imorgon. Sen på kvällen kommer en annan mäklare för att kolla på och värdera vår lägenhet, det kan också behövas några tummar för det

Svar på tråden Vi som plussat efter IVF i mars/april 2009